Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet

Sommaren 2014


Women In Progress ökar kompetensen i styrelse och ledning. 
Women In Progress erbjuder marknadens mest kvalificerade styrelseutbildningar, coachande mentorskap och exklusiv pool med kvalificerade styrelsekandidater. Vi driver ett aktivt opinionsarbete för att förändra attityder ur ett mångfaldsperspektiv


Women In Progress och Golden Rules of Leadership

Vårt projekt Golden Rules of Leadership är nu i full gång. Projektet matchar entreprenörer med kvalificerade styrelsementorer. Vi har under maj utbildat 10 ägare och 10 styrelsementorer, en presentation av dem följer här. Projektet är delfinansierat av Tillväxtverket. 

5 av de 10 ägare som deltar i projektet

Susanna Liljestam Heigard
Yrke, bakgrund och erfarenhet: VD och ägare av Head Agent i Stockholm. Erfarenhet från rekryterings- och HR-branschen i roller som konsult, landschef och vice VD.
Ser fram emot i projektet: Lära sig nytt om styrelsearbete och att tillföra nya insikter till Head Agent.

Anna Lefevre
Yrke, bakgrund och erfarenhet: Delägare av ostbutiken Androuet i Stockholm. Anna har fokus på affärs- och marknadsutveckling och har tidigare erfarenhet från marknads- och kommunikationsområdet. Styrelseledamot i Nätverket mot gynekologisk cancer.
Ser fram emot i projektet: Att ta nästa steg i företagets utveckling.

Gabriella Finnborg
Yrke, bakgrund och erfarenhet: VD och ägare för PR-byrån Prat PR i Stockholm och Göteborg. Gabriella har lång erfarenhet från PR- och kommunikationsbranschen. Styrelseerfarenhet från egna styrelser som VD och bostadsrättsföreningsstyrelse.
Ser fram emot i projektet: Att få mer insikt i hur styrelsen och styrelsearbetet kan utvecklas vidare.

Lill-Anna Nilsson
Yrke, bakgrund och erfarenhet: VD och ägare av Lill-Annas bageri. Driver sedan 1992 bageriet med egen brödbutik och café i Kumla och Örebro, leverans till hotell, livsmedelsbutiker och restauranger i Örebro. 
Ser fram emot i projektet: Ta företaget till nästa nivå med hjälp av ny kunskap och erfarenhet.

Theresa Östman
Yrke, bakgrund och erfarenhet: VD och ägare av Fjärdhundra rör AB, och Grillby rör AB. Theresa är i grunden ekonom och har styrelseerfarenhet från Företagarna och i olika föreningssammanhang.
Ser fram emot i projektet: Att få veta mer om vad en styrelse kan tillföra företaget.

5 av de 10 styrelsementorer som deltar i projektet

Louise Nicolin
Bakgrund och erfarenhet: Styrelseerfarenhet sen 1996, i såväl privatägda som noterade bolag, framför allt inom verkstads- och fordonsindustrin. Bred erfarenhet utifrån rollen som företagare och konsult, med spetskompetens i kvalitetssäkring och projektstyrning inom Life Science. Civilingenjör med en MBA från Stockholm Business School och certifiering inom NLP.

Ser fram emot i detta projekt: Jag ser fram emot att bredda min egen erfarenhet, och att kunna kombinera mina två stora intressen; styrelsearbete och coaching/kommunikation. 

Christina Frisk
Bakgrund och erfarenhet: Bred yrkeserfarenhet som chef, ledare och VD från olika branscher, bland annat energi och utbildning. Har varit med och byggt upp ett bemanningsbolag från start till att omsätta miljarder. Christina har erfarenhet från styrelsearbete genom sin roll som VD och nu driver Christina eget bolag och går in som konsult och rådgivare i olika företag.

Ser fram emot i detta projekt: Fortsätta utvecklas i sin roll som mentor, få mer struktur kring hur man kan arbeta i mentorskap.

Ann-Charlotte Lallerman
Bakgrund och erfarenhet: Lång erfarenhet från finans- och försäkringsbranschen med olika chefs- och ledarpositioner hos bland annat SEB, Trygg Hansa och Swedbank. Har de senaste åren varit verksamhetsansvarig för Private Banking hos Swedbank i Stockholm. Anne-Charlotte har också under några år drivit en egen konsultverksamhet inom management, coaching och mentorskap.

Ser fram emot i detta projekt: Det är spännande med styrelseuppdrag och jag ser fram emot att utvecklas mer inom styrelsearbete och som coachande mentor. Och naturligtvis att kunna bidra med min erfarenhet till entreprenörer.

Ebba Fåhraeus
Bakgrund och erfarenhet: Ebba har sin bakgrund och specialistkompetens inom marknadsföring, sälj och affärsutveckling. I dagsläget fördelar hon sin tid mellan att jobba i ett investmentbolag och styrelsearbete. Mycket erfarenhet från tekniktunga bolag och innehar roller som ordförande och ledamot i såväl noterade som onoterade bolag.

Ser fram emot i detta projekt: Hitta nätverk och samtalspartner som känner till skillnaderna mellan styrelsearbete i noterade respektive onoterade bolag, ha roligt, ge insikt och energi.

Katarina Bohm Hallkvist
Bakgrund och erfarenhet: Mer än 15 års erfarenhet som bolagsjurist från ägarledda och börsnoterade multinationella bolag. Katarina har en bakgrund från IT- och telekombranschen där hon bland annat varit bolagsjurist hos Ericsson och CGI, styrelseledamot hos Wiredge AB och ägare av Eris Law AB. Specialistkompetens inom svensk och internationell kontraktsrätt, outsourcing, offentlig upphandling, immaterialrättsliga frågeställningar och licensiering.

Ser fram emot i detta projekt: Att jobba mer med styrelsefrågor, utvecklas som mentor och att bredda nätverket.

Läs mer om projektet i Entrepreneur Sthlm. Nästa gång steg i Women In Progress projekt Golden Rules of Leadership är en speed dating mellan ägare och mentorer. Den kommer att äga rum den 26 augusti i Stockholm. Följ projektet på vår blogg.


Aktuellt

Styrelseutbildningar 
Certifieringsutbildningen som ges den 28 september-2 oktober 2014 i Budva, Montenegro är fulltecknad. Utbildningen ges nästa gång den 15-17 april 2015 i Berlin, Tyskland. Certifieringsutbildningen ges i samarbete med StyrelseAkademien.

För dig som är certifierad styrelseledamot, passa på att gå Från Noll till börsen den 5-6 november 2014 i Stockholm. Anmälan sker senast 1 månad innan. 

Women In Progress i Almedalen 1 juli 2014
En uppföljning på förra årets mycket välbesökta seminarium. Hur ser uppdraget ut för valberedningen, ägarkonstellationer, ägaransvar och ägarkod?

Paneldeltagare är Peter Norman, Finansmarknadsminister (M), Caroline af Ugglas, Aktieägare/Ägarstyrningsansvarig, Skandia, Peter Bodin, VD, Grant Thornton Sverige och global styrelseordförande, Grant Thornton International, Sarah McPhee, VD, SPP, Heinz G. Wester, konsult och Charlotte Levin, Partner, Vinge.

Samarbetspartner är Grant Thornton, Svenska Moderådet, Greatness PRCapio och Vinge

Plats: Monicas trädgård, Rosas Pensionat
Adress: S:t Hansgatan 22, Visby, dörrarna öppnar klockan 10.30. Läs mer här.


Grattis

Karin Andersson som blivit invald i styrelsen för Södra Skogsägarnas styrelse

Katarina Burton som blivit invald i styrelsen för Metria AB

Lisa Parfelt som blivit vald till Female Economist of the Year instiftat av Barbro Ehnbom. Stipendiet har till syfte att främja unga kvinnors avancemang i näringslivet.


Glad sommar önskar Women In Progress,
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent


Här kan du läsa mer om styrelseprogramCoachande mentorskapföreläsningar och Hitta styrelseledamot eller kontakta gärna oss!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!