Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

TACK till alla funktionärer!

Nu är årets stora cykelhelg över för den här gången. Deltagarmässigt blev det en succé med idel nöjda deltagare, 1 030 anmälda på lördagens Västkusten Runt och 1 860 anmälda under Hisingen Runt på söndagen.

Många deltagare kom under lördagen in i mål efter 275 km med kommentaren "Mycket bättre än Vätternrundan" och lovade att komma tillbaka nästa år. Även distansen 125 km och Hisingen Runts 50 km blev mer än lyckad.

För att klara av två stora arrangemang hade vi i år hyrt in externa föreningar som hjälp, framför allt ungdomar och vuxna från andra idrottsföreningar. Dessa var till stor hjälp i såväl start/mål som i depåer och som flaggvakter. Kärnan av funktionärerna utgjordes dock fortfarande av HCK-medlemmar och det är hos er som den viktiga kunskapen finns för att kunna göra ett sådant lyckat arrangemang som vi gjorde. Att starta upp ett lopp som Västkusten Runt och göra det så bra direkt hade aldrig gått om vi inte varit en stor cykelklubb med många hjälpsamma och kunniga medlemmar.

Årets rundor krävde mycket planering då Västkusten Runt var ett helt nytt arrangemang och Hisingen Runt hade en ny bana. Ett stort fokus hamnade på att få ordning på praktiska detaljer kring arrangemangen och att rekrytera funktionärer till loppen. 

Detta medförde att arbetet med att planera förutsättningarna för er som var funktionärer gjordes de sista veckorna och flera av er fick sena besked om era arbetsuppgifter.

Vi kan bara beklaga detta och lära oss av det inför kommande år.
En enkät är utskickad till samtliga funktionärer för att få in synpunkter från er på vad som fungerade bra och mindre bra.

Kvittot på bra arbete

Det har aldrig kommit in så många tack-mail från deltagarna som det gjort i år, eftersom det är ni som är grunden till detta vill vi dela med oss av ett (fler finns att läsa på Facebook-sidorna för loppen).


"Jag vill å det varmaste tacka Hisingens CK för arrangemanget omkring Västkusten Runt / långa banan, det gäller säkert 12 milaren också.
Att allt är centrerat till Kanaltorget är en hit! Riktigt bra, banans sträckning för 27,5 mil var exemplariskt bra, men det jag noterade mest av allt var hur bra ALLA flaggvakter agerade, först tydliga skyltar som visade 200 meter markeringar - höger eller vänster, sen står dom där på tårna, och stoppar bilar, och hejar på.. Depåerna (dom 2-3 jag stannade till vid) var grymt bra, dom fyllde till och med flaskorna åt oss.. STORT TACK för allt, jag hoppas detta kan arrangeras igen, det slår Vätternrundan med hästlängder, jag röstar för Västkusten runt 7 dagar i veckan framför Vättern. Det här är något vi Västkustbor just behöver. Kör hårt Hisingen!"

Viktiga datum

Du missar väl inte följande datum:

Vätternrundan 13-14/6

Grillfest 18/6

Själland Runt 28/6

Vattenfall Cyclassics 24/8

Samt datum nämnda i sektionerna för Race och Randonnee.

Motionsrundor

Motionsrundorna fortsätter självklart även efter Vätternrundan så vänta med att lägga ut cykeln på blocket eller packa ner den i kartongen igen.

Om inte annat så finns det en distansrunda som vanligt på söndag för dig som inte cyklar runt vättern eller om du är pigg nog efter cykelturen runt sjön.


Tjejsatsning

Är du tjej, kvinna, dam, flicka fyllt 18 och bor i göteborg med omnejd?
Vill du prova på att cykla lite hårdare och intensivare?

Stundtals finns tillfällen att prova gruppcykling utan killar, gubbar, män, pojkar...

Här kör du efter din egen förmåga med olika träningsinslag och producerar så mycket mjölksyra du vill.

Män då...?
Det finns mängder med tillfällen för bägge kön, håll utkik på forumet.


MTB

Det är fler och fler som upptäcker våra Mtb-träningar vilket är jättekul. Vi har haft ett särskilt teknikpass där flera av deltagarna upptäckte att man klarar mycket mer än man tror och att det går att lära sig fort. Vi planerar för att kunna erbjuda en mekkväll som är inriktad mot Mtb under augusti månad, då det också är lite längre Mtb-pass inplanerade för de som ska köra lite längre lopp såsom Bockstensturen och Cykelvasan. 


Race

Under våren har tävlingssäsongen kommit igång på allvar. Damelitåkarna har även lyckats ta flera fina placeringar trots att konkurrensen på damsidan i år är betydligt hårdare än förr, och startfälten glädjande nog betydligt större. 

Jeanette Arbjörk visade tidig form med sin andraplats på Örestadsloppet utanför Barsebäck i april, därefter följde Emmy Andersson upp med en tredjeplats på Giro di Mösseberg utanför Falköping. 1 juni kördes premiären i SWE-cup i Halmstad, med starkt startfält på 40 damer. Moa Johansson, Jeanette Arbjörk och Malin Sundbom placerade sig alla på poängplats och HCK ligger därmed på sjätte plats i lagtävlingen. Nu satsar tjejerna vidare mot SM på Kinnekulle (tempo 26/6 och linjelopp 28/6) och hälsar att de gärna vill bli påhejade av många HCK-tröjor i publiken!   

Även Hisingens veteraner inledde tävlingssäsongen starkt i Barsebäck. Efter många attacker från HCK kom till slut Kristoffer Creutz och Erik Jedvik loss i en utbrytning som höll ända till mål. Kristoffer tog herrveteranernas andra pallplats för säsongen genom att bli trea i klassen H30. Dagen innan hade Rasmus Olsson visat god vårform genom att bli tvåa i tempoloppet på en mycket blåsig bana. Efter att veteranerna sedan tävlat sparsamt under maj följde Gabor Kugler upp tempospåret med en tredjeplats i Uddevalla den första juni. Samma dag blev Anders Rydén klar för veteran-VM i Slovenien efter att ha kört i mål som 11 av 99 startande i klassen H50 i Köpenhamn Gran Fondo. 

Startfältet i SMACK Arlanda Test Track på fredagen var starkt och stort med 37 anmälda i H30 och 57 startande i H40. Daniel körde offensivt i H40 men fick inte mycket utrymme utan slutade mitt i klungan. Erik och Kristoffer sammarbetade fint i H30 vilket slutade på en 7:e plats för Erik. Rasmus körde Dybeckstempot utanför Köping och slutade på 5 plats av 10 startande med nytt personligt watt-rekord.

Falkenloppet bjöd på soligt och fint väder och fina resultat från alla startande från HCK. Erik satsade på en utbrytning i H30 och höll till en andraplats. Därmed gick Erik upp i totalledning i SWE-cup i klassen Herrar 30 efter fyra körda tävlingar. Kristoffer, som kraschade på fredagen, åkte i mål med klungan som tia. Moa och Daniel, som båda var ensamma till start i sina klasser, satsade på spurten och blev tvåa och fyra i respektive klass, återigen i bra konkurrens.

HCK har även tagit ett antal segrar i Sportklasserna genom Kristian Höglind, Mikko Pietilä, Emma Söderberg, Rasmus Olsson, Örjan Hansson och Sofia Orhaug.

Vi kan konstatera att HCK:s tävlingslag står sig riktigt bra på de nationella tävlingarna med flera pallplatser som vi inte fått till skänks - det har varit bra startfält i samtliga tävlingar och vi har knipit dem. Det är inte att hänga med som är målet längre. Det är att vinna!

Vad det gäller raceträningarna så kommer det mycket cyklister varje tillfälle, även en hel del tjejer/damer.
På tisdagar kör vi träningar om du vill komma och testa, alltid roligt med lite nytt folk.


Randonnee

Brevet säsongen rullar på, vi har nu kört alla distanserna upp till 60 mil, med en del repetition på de kortare distanserna. Snart kommer det att vara möjligt att göra en skarp anmälan till 100 milaren som vi kör i månadsskiftet juli/augusti, håll ögonen öppna på forumet så att ni inte missar att anmäla er.


Vätternrundan 2015

http://forum.hisingensck.se/viewtopic.php?f=31&t=12020


Designgrupp för klubbdressen

Som beslutat på årsmötet så skall vi tillsätta en en arbetsgrupp som tar fram ett förslag på en ny design. Vill du vara med i denna designgrupp så kontaktar du bjarne.karlsson1@gmail.com.


Ordförande har ordet

TACK alla underbara medlemmar som ställde upp och gjorde vår cykelhelg till en SUCCÈ. Det fortsätter att strömma in beröm så sola er i glansen. Vi har verkligen visat att HCK är en cykelklubb att lita på och att vi vågar utveckla, förändra och utmana. Att vara innovativ och våga förändra är inte den lätta vägen att gå i livet men ur mitt perspektiv roligaste. Det rykte som HCK haft i många år fortsätter vi att förvalta och bygga vidare på.

Till alla er som skall cykla Vätternrundan. Lycka till och ha en skön tur. Förvalta HCKs namn väl genom att visa att vi är Sveriges trevligaste cykelklubb. Ni som inte kör VR hoppas jag hänger med till Själland runt

Hoppas att vi ses grillfesten den 18 juni  

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!