Nyhetsbrev med senaste nytt om Sri Lanka

 Se det i webbläsaren.           

Följ med till mitt Sri Lanka – Stora matresan 12-22 oktober 2014

Välkommen till Sri Lanka. Ön är känd för sina vackra stränder och sitt kristallklara vatten, men nu vill jag lära dig mer om maten och tillsammans med lokala kockar laga landets specialiteter. Självklart finns det även tid för naturuppleveser, kultur samt shopping. Efter att ha arrangerat några Sri Lanka-aftnar i Stockholm då maten från kryddön har presenterats har jag förstått att det finns ett stort intresse av att lära sig mer. Vad göra? Kom i kontakt med Resia som sade att det går utmärkt att regissera en liten resa på egen hand och att de ställer med all service och formalia i bakgrunden. Jag tog därefter kontakt med det mest välrenommerade reseföretaget, och bad dem ta hand om det praktiska på Sri Lanka efter mina instruktioner. Vad blev resultatet?  ”Stora matresan 12-22 oktober 2014” 


Gruppen är liten – endast 9 resenärer plus jag själv. Vår rundresa börjar i huvudstaden Colombo, därifrån tar vi oss upp mot bördiga kullar med teplantager. Vi stannar till i Dambulla och Kandy. På sydkusten smakar vi och lär oss mer av vad Sri Lanka erbjuder av fisk och skaldjur. Samtidigt får vi möjlighet att besöka den historiskt intressanta staden Galle. Sista kvällen och dagen tillbringar vi i huvudstaden Colombo där vi får tid till att shoppa innan avresan hem till Sverige samt äta en avslutande middag på min favoritrestaurang Gallery Cafe.


Beställ - detaljprogram med mer information om resan: food@bestofsrilanka.se

Priset är 19.500 kr per person och  inkluderar                        

Två reseledare (jag och en nationell), flyg i ekonomiklass Stockholm – Colombo via Doha med Qatar Airways (tur och retur), Transporter Colombo – Dambulla – Kandy –Galle – Colombo. Boende 8 nätter i delat dubbelrum på försklassiga hotell (tillägg för enkelrum), frukost alla dagar, sex luncher och 8 middagar, föredrag om lankesiska köket, matlagning hos lankesisk husmor, informationskväll i Stockholm innan avresa,

Entréavgifter till; Kandy Temple, Botaniska trädgården, Cultural Show in Kandy, besök Cinnamon Island på sydkusten, stadsrundtur i Colombo

I priset ingår ej; Drycker vid måltider, kameratillstånd på sevärdheter i Kandy, entréavgifter till platser/arrangemang som ej anges ovan, visum, tillägg för enkelrum, försäkring (kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring – annars kan tilläggsförsäkring köpas via Resia.

Pass och visum

Visum (30 USD) ordnar du lätt via nätet


Srilankanguiden.se är min icke-kommersiella guide till underbara Sri Lanka. Där hittar du artiklar, guider, videos och länkar till hotell som jag rekommenderar. Den kan beskrivas som "noga utvalt" eller "mitt Sri Lanka" fast enklast är  att säga att det är den bästa vägen till Sri Lanka.

Leif I Ohlson


Tre Facebook sidor att besöka för den som vill hålla sig löpande uppdaterad

Best of Sri Lanka - nyheter, resor, design m.m

Srilankaguiden - resenyheter

Food Best of Sri Lanka - mat & dryck


Best of Sri Lanka in Sweden

Bondegatan 17

116 23  STOCKHOLM

Tel 0705-17 28 12

info@bestofsrilanka.se

Nyhetsbrevet syftar till att vara ett nyhetsforum och mötesplats på webben för alla som är intresserade av Sri Lanka. Det vänder sig mest till besökare, företagare, journalister och turistnäring.

Här skall de gå att finna aktuella affärsnyheter,  tips om hotell men även artiklar och annan utveckling på Sri Lanka.

Tips på nyheter välkomnas alltid.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!