Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV JUNI 2014

Vi börjar närma oss slutet på den här terminen och det är snart dags för Chicagos kursverksamhet och tillika danslärare att ta ett sommaruppehåll. Men även om övrig verksamhet ligger i träda så fortsätter onsdagskvällarna med prova-på-kurs i lndy hop och danskväll precis som vanligt hela sommaren. Men väntan blir inte lång. Redan i mitten av augusti är vi igång igen med det ordinarie programmet för både kurser och danskvällar.

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NY KURSSTART

Chicagos kurser gör ett kortare uppehåll under sommaren. Men redan nu går det bra att anmäla sig till kurserna i höst. Kursanmälan >>


AVANCERAD KURSEN PÅ TISDAGAR FORTSÄTTER ÄVEN I HÖST

Lindy hop Avancerad med paranmälan under kursomgång 3 har varit en succé och vi är mycket glada över uppslutningen. Kursen kommer därför att ligga kvar på tisdagar 21.15-22.30 under första kursomgången i höst. Det blir därmed bara en medelavancerad nivå och den går på söndagarna. Anmälan här.


EXTRA DANSKVÄLL - SUMMER KICK OFF!

Fredagen den 27/6 öppnar vi portarna redan 20.00 och det blir dans till midnatt. DJ Miss Madelin utlovar härlig medryckande swingmusik hela kvällen. Kom kom! 


ERBJUDANDE - GÅ STEPP FÖR HALVA PRISET!

Om du anmäler dig till någon av våra i Lindy hop eller Charleston/Autentisk Jazz får du gå en steppkurs för endast halva priset!


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00 fortsätter envist precis som vanligt. Den 28/5 kommer Tommy Löbel Swing Band och förgyller danskvällen för oss. Och under övriga kvällar står swingjockeys  för valet av musik i dj-båset. Onsdagarna fortsätter sedan utan avbrott hela sommaren.  

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagskvällarna i maj avslutas med två höjdare. Dels har vi en danskväll helt till Frankie Mannings ära med Hasse Ling & his Syncopators of Swing samt dj som spelar Frankies favoritlåtar. Detta följs sedan av premiären av nya klubben Club Hot-Cha som lovar glödheta toner från hela swingepoken och triggande scenuppträdanden bland mycket annat. Missa inte det! I juni kan vi sedan se fram emot filmvisning (19.00-20.30) följt av elevdans och som säsongsavslutning blir det Live på Chicago med Hasse Ling & his Syncopators of Swing.

25/5 Live på Chicago - Frankie Night (21.00-01.00)
31/5 Premiär - Club Hot-Cha (21.00-02.00)
7/6 Filmvisning & Elevdans (19.00-24.00)
14/6 Live på Chicago (21.00-01.00)


TEMAKLASSER

På söndagskvällarna kan du som bekant gå på olika temaklasser och fördjupa dig i diverse dansteman. Vi har tidigare nämnt att ikonen och dansare Frankie Manning skulle ha blivit 100 år i maj. Därför lär vi ut Frankies Lindy Chorus,  ett måste för varje lindydansare. Tack vare våra gästinstruktörer från Grekland får vi också äran och chansen att lära oss lite grekiska folkdanser. Sist ut är jazzrutinen Shim Sham. Har du inte lärt dig den än, eller behöver du bli påmind om stegen då ska du gå denna temaklass. Mer om respektive tema hittar du här.

25/5 Lindy Chorus (av Frankie Manning)
1/6 Grekisk Dans
8/6 Shim Sham Shimmy


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

För dig som vill träna lite extra utöver kurser och socialdansar erbjuder Chicago varje lördag mellan 11.00 och 13.00 möjligheten att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet. Sista träningen innan sommaruppehållet blir den 14/6.


GÄSTINSTRUKTÖRER FRÅN GREKLAND

Redan i förra nyhetsbrevt berättade vi om Christina och Alex, ett instruktörspar från Grekland, som kommer att vikariera för Chicagos ordinarie läsre som är engagerade på Frankie100 i New York. Ni kommer att få träffa dem på näst intill samtliga kurser under en tvåveckorperiod (19/5-1/6). Kom och träffa dem och hjälp dem att känna sig välkomna!


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

26/5 Tommy Löbel Swing Band
2/6 Only On a Monday
9/6 Jumpalong Janssons Orkester
19/5 Only On a Monday - Säsongsavslutning

Hela vårens orkesterprogram finns på hemsidan.


HERRÄNG DANCE CAMP

Varje sommar vallfärdar dansare från hela världen till det lilla brukssamhället Herräng i Roslagen för att spendera en eller flera veckor med att dansa och förkovra sig i swingrelaterade danser som lindy hop, stepp, charleston, autentisk jazz, balboa och boogie woogie. Det finns helgkurser såväl som hela veckokurser att välja på för dig som är intresserad.

www.herrang.com 


Måndag 11/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop

Tisdag 12/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop

Onsdag 13/8

18:45 Lindy hop

Torsdag 14/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop


Lördag 16/8
13:00 Stepp

13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango
16:00 Salsa 




SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


ALEX & CHRISTINA



Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!