Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Medieverkstäderna är en del av Nätverkstan.

Nätverkstan Medialab stöds
av Västra Götalands kulturnämnd.

SEMINARIUM OM STREAMAD KULTUR

Tisdag  27 maj  kl  12- 16  
Forum, Folkets Hus  i  Trollhättan

Allt du vill veta om hur vi skall sprida, tillgängliggöra och sätta kulturen på den digitala kartan. En eftermiddag med de ledande aktörerna inom området. 

KulturREC vill stärka småskalig kultur och möjliggöra 
streaming från mindre kulturaktörer i Västra Götaland.

Just nu gör vi en förstudie för att i nästa fas av projektet kunna starta streaming från teaterscener, musikfestivaler, bibliotek, konsthallar och andra platser. 

Målet är att skapa en mobil resurs/flerkamera-system för regionens kulturliv. Nyckelord i projektet är tillgänglighet, demokratisering, digitalisering och mångfald.  Vi vill i detta arbete ha samarbete med kulturaktörerna i regionen.  Seminariet är kostnadsfritt.

På Kultur REC:s seminarium får du:
 

  • 12:00 Introav Leif Eriksson, Nätverkstan. Bakgrunden och motiven för KulturREC .
     
  • 12:30  Den digitaliserade symfoniorkestern. Måns Pär Fogelberg från GSO , bl.a om hur man lyckas få 2 miljoner tittningar på youtube inom loppet av ett år.
     
  • 13:00  Play Kultur. Johannes Nebel berättar om en helt ny plats på nätet som kommer att tillgängligöra och visa filmad kultur från hela landet, inte bara de stora scenerna.
     
  • 13: 30 Historiens skuggor, Västsverige har mer än en rolig historia.Jonas Myrstrand, filmcurator som skapat flera digitala projekt i samarbete med bl.a. muséer.  
     
  • 14:00  Tillgänglig teknik till låga kostnader. Marie Schönbeck från VGR om att enkelt dokumentera kultur med rörlig bild.  
                                 
  • 14:30  P A U S   Enkät kring just ert behov av streaming. 
     
  • 15: 00  Frågor, diskussion samt avslutning.
                 

Anmälan senast 20/5 till:  leif.eriksson@natverkstan.net     

Välkomna !

Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du är intresserad av vår verksamhet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!