Har du problem med att visa mailet? Se det i webbläsaren.

Uppdatering på fiberfronten


Hej!

Det har nu gått ett bra tag sedan ni lämnade er intresseanmälan om fiberanslutning i augusti förra året. Vi tänkte att vi skulle ge er en uppdatering på vad som har hänt sedan dess, och vad som väntar framöver.
 

I slutet på augusti skickade vi in en bidragsansökan till Länsstyrelsen. Handläggaren hörde av sig och bad oss att komplettera vår budget inom 14 dagar. Vi anlitade då företaget Rala, som tog fram ett mer detaljerat underlag. När vi presenterade det nya underlaget för handläggaren, fick vi beskedet att pengarna hade tagit slut, trots att vi hade skickat in kompletteringen i tid. Det var ett oväntat bakslag, som gjorde att projektet tappade fart.
 

De senaste åren har regeringen utlyst två ansökningsdatum per år, men det senaste halvåret har det varit helt tyst. Vi fortsätter att hålla kontakten med Länsstyrelsen och hoppas att det ska komma nya pengar till hösten.
 

Vi håller också på att jobba med Rala för att förbättra underlaget ytterligare och att begränsa projektet för att få ekonomin att gå ihop. Vår målsättning är att så många som möjligt ska vara med, men på sina håll behöver vi nu gräva långa sträckor för enstaka hushåll. Det är därför viktigt att ni pratar med era grannar och ber dem att gå in på www.kraksmalabredband.se och anmäla sitt intresse.
 

Ni kanske undrar vilka det är som gräver ned fiberkabel längs 125:an? Det är Skanova som håller på att rusta upp sitt nät mellan telestationerna, och det är till telestationen i Kråksmåla som vi behöver gräva vårt byanät senare, när vi kommer igång.
 

Nu håller vi tummarna för att valåret gör sitt och landsbygdssatsningarna kommer igång igen, så att vi alla kan få snabbare och mer pålitliga internetuppkopplingar.
 

Trevlig vår!
 

Hälsningar,
Tomas Wallström och Loe Önnered
www.kraksmalabredband.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har anmält ditt intresse på www.kraksmalabredband.se
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!