Hej! Vi skickar detta nyhetsbrev till dig för att du har visat intresse för vårt arbete. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Destruktiva beteenden behöver vi ibland

Skandal! Ofattbart! Skäms!

Ja, att köra rattfull är fel och dumt. Det här destrukiva beteendet gick verkligen för långt! Kan det ha varit ett resultat av att inte få göra något fel? Att inte få vara mänsklig? 

Petter Northug har kört rattfull. Vi känner inte Petter och vill understryka det. Men vi träffar idrottare som inte pratar om hur de mår och inte vågar leva ut sina mindre bra sidor. Elitidrottare är inte robotar, de har känslor.

Om elitidrottare tror att de är robotar utan svagheter växer deras bubbla tills den en dag… Spricker…

Troligtvis har bubblan spruckit för Petter, han orkar inte vara en så perfekt och duktig idrottsman. Han ville kanske rubba den bilden lite. Vissa röker, dricker eller har andra destruktiva beteenden.

Vi tror att vi som människor ibland behöver en liten "touch" av destruktivitet. Att köra rattfull är inte en liten touch. Däremot att äta en påse godis, ta en extra skiva ost, ligga kvar i sängen och dra ner persiennerna när det är sol.

Inom både idrott och näringsliv är prestationskraven höga och de allra flesta presterar otroligt bra.

Glöm inte att du troligtvis är riktigt bra på det du gör. Det är faktiskt större chans att du är bra än att du är riktigt dålig. Att vara riktigt dålig är svårt.

Om du är rädd för att tänka negativt, just för att det skadar prestationen. Testa att bara tänka negativt under en tävling eller presentation och upplev hur det går. Försök att prestera så dåligt som möjligt. Det är inte lätt.

Tyvärr är många livrädda för att känna känslorna av stillhet, nedstämdhet eller destruktivitet. Det är så rädda att de undviker de känslorna till de exploderar.

Låt inte bubblan explodera utan släpp ut lite i taget. Så ät nu en riktigt fet, lång och dyr lunch!

 

 

Föreställningstips

Ett sätt att arbeta med mentala föreställningar på är att spela in övningarna som MP3 (eller annat ljudformat) och sedan lyssna på dem. 

Genom att göra det kan du lättare fokusera på att föreställa dig själva innehållet så bra som möjligt. Du slipper till exempel komma på och bestämma dig för vad du ska föreställa dig precis i stunden. Chansen är också större att du genomför den mentala träningen som planerat. 

Nyheter

BRIO group har en workshop i Birmingham

The BRIO group som Fredrik är medlem i har en workshop i mentala föreställningar den 8 september i Birmingham, England. Det är en endagsworkshop. På workshopen lär de ut hur man skriver mentala föreställningsövningar för idrotten och hur man förbättrar mental föreställningsförmåga genom Layered stimulus response training (LSRT). Läs mer om workshopen här. 

Träna tanken inom näringslivet

Det är titeln på vår nyutgivna guide. 

Läs mer om den här! 

Bloggen

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: "Förstärk det du gör bra idag!"

 

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!