Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 2 - Torsdag den 8 maj 2014

  • NSPH får medel för ett antidiskrimineringsprojekt
  • Fyrverkerier värmer dåligt
  • NPF-forum
  • Kvalitetsprojektet: Mätning av kvalitet inom boendestöd avslutad
  • PRIO kräver delaktighet – vad leder det till?
  • Personligt ombud
  • HJÄRNKOLL

NSPH får medel för ett antidiskrimineringsprojekt

NSPH har fått medel av Arvsfonden för att minska förekomsten av diskriminering på grund av psykisk ohälsa.

Läs mer >>


Fyrverkerier värmer dåligt

Lär tillsammans och gå i cirkel var temat vid NSPH:s inspirationsdag den 24 april.
Under flera år har NSPH tillsammans med flera studieförbund tagit fram studiematerial. Nu var det dags att låta sig inspireras. Först ut var Bengt Göransson, f d Kulturminister och engagerad folkbildare. Han menade att enskilda människor kan vara som fantastiska fyrverkerier men som ofta värmer dåligt. Det är när människor slår sig ihop och arbetar tillsammans som riktig ”värme” uppstår.

Läs mer >>


Kom och träffa oss på NPF-forum!


Kvalitetsprojektet: Mätning av kvalitet inom boendestöd avslutad

Den 20 april avslutades den mätning av kvalitet inom boendestödet som projektet genomfört tillsammans med en forskargrupp och kontaktpersoner i nio kommuner. Alla har bidragit på ett fantastiskt sätt i genomförandet och cirka 450 svar från brukare har kommit in.

Läs mer om kvalitetsprojektet >>

PRIO kräver delaktighet – vad leder det till?

För att kommuner och landsting ska få del av årets PRIO-bidrag måste man involvera patient-, brukar- och anhörigföreningarna i ett par centrala planeringsprocesser. NSPH följer kontinuerligt hur föreningarna runt om i landet tycker att det fungerar. Varje halvår skickar vi en enkät till de regionala eller lokala föreningsnätverk som vi samarbetar med.

Läs mer >>


Personligt ombud

Socialstyrelsen har gjort en uppföljning av verksamheten med personligt ombud som riktar sig till personer med långvarig och omfattande psykisk funktionsnedsättning. Ett personligt ombud arbetar på uppdrag av klienten och ska stärka klienten till att få bättre tillit till sig själv och därmed få bättre kontroll och makt över den egna vardagen.

Läs mer >>


HJÄRNKOLL

Denna vecka - 5-9 maj är det kampanjvecka för Hjärnkoll - Fortsätt prata! På 12 platser i landet kommer det att ske olika manifestationer.

Läs mer www.hjarnkoll.se


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på www.nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!