Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ordinarie anmälan stänger på söndag

Har du inte anmält dig ännu eller har en vän som inte gjort det? Då är det hög tid att göra slag i saken. Den ordinarie anmälan är nämligen bara öppen till och med söndag 11 maj, därefter går det bara att efteranmäla sig mot förhöjd avgift.

Fler än 2000 anmälda till loppen, anmäl dig du med.


Boka boende under cykelhelgen

Vila och återhämtning är viktigt för kroppen. Boka gärna rabatterat boende på Scandic eller Lisebergsbyn under vår cykelhelg, då bor du bekvämt och har nära till starten. Läs mer om våra erbjudanden på hemsidan.


Banor godkända

Länsstyrelsen har nu gett tillstånd till våra lopp och godkänt samtliga banor för Hisingen Runt och Västkusten Runt. Vi har även placerat ut de depåer som ska finnas på banorna där du som cyklist kan stanna och fylla på energi.

På Hisingen Runt kommer det att finnas två depåer:

Säve (22 km)
Kärra (39 km)
På båda depåerna kommer det att serveras släta bullar, bananer, saltgurka, sportdryck och vatten. Vid målgång serveras samtliga en varm lunch.

På Västkusten Runt kommer det att finnas sju respektive tre depåer, beroende på vilken distans du cyklar. Följande depåer finns på 275 km:

Kode (38 km)
Varekil (68 km)
Hogstorp (116 km)
Ellenö (144 km)
Trollhättan (187 km)
Västerlanda (216 km)
Kungälv (245 km)

För banan på 125 km blir depåerna:
Kode (38 km)
Västerlanda (66 km)
Kungälv (95 km)

På samtliga depåer kommer det att serveras släta bullar, bananer, saltgurka, sportdryck och vatten. För er som cyklar den långa rundan kommer det dessutom att serveras korv med mos i Hogstorp och en varm Göingesoppa (köttfärssoppa med potatis, tomat, grädde, paprika m.m.) och en vegetarisk gulaschsoppa som alternativ i Trollhättan. Vid målgång serveras samtliga deltagare en varm lunch/middag.

Självklart kommer det att finnas vegetariska alternativ i mål samt mat för er som är gluten- eller laktosintoleranta.


Startnummer och nummerlappsutdelning

10-12 dagar innan loppen kommer vi att lägga ut startlistor på vår hemsida med alla startnummer och exakta starttider. Vi kommer informera om detta via mail.
Nummerlappsutdelningen till loppen kommer att ha öppet på Kanaltorget fredag 23 maj kl. 12-21 och lördag 24 maj kl. 6-18 samt på Tuvevallen söndag 25 maj 8-11:30.


Program hela helgen

Redan på fredagen startar vi upp cykelhelgen. Förutom nummerlappsutdelning kommer vi i vårt evenemangsområde på Kanaltorget även ha försäljning av cykeltillbehör från våra partners, utställningar, föreläsningar, visning av Giro d’Italia på storbilds-TV, café m.m.

Under lördagen fortsätter försäljningen och utställningarna, vi har underhållning för barnen kl. 11-15, visning av Giro d’Italia, café och på kvällen har vi musik/underhållning från scenen.

På söndagen flyttar vi ut till Tuvevallen och förutom Hisingen Runt kommer det även finnas Papricaloppet, ett lopp med tre olika distanser för barnen och ett flertal aktiviteter kring detta.

Ett exakt program kommer att presenteras senast i början av nästa vecka.


Finslipa formen inför loppet

För dig som ska cykla Västkusten Runt har proffstränaren Mattias Reck (tränare i Team Giant-Shimano) tagit fram ett träningsprogram för finslipning av formen de sista veckorna.

Det är främst inriktat för er som ska cykla 275 km och finns i två varianter beroende på målsättning, men kan även användas som inspiration för er som cyklar 125 km.

Klicka här och ta del av proffstipsen


Överlåtelse

Har du fått förhinder att starta och är redan anmäld? För 100 kr kan du överlåta din plats, maila oss i så fall på info@vastkustenrunt.se eller hisingenrunt@hisingensck.se. Tecknar du Folksams försäkring Startklar för 140 kr/år så får du alltid hela anmälningsavgiften tillbaka om du skulle bli sjuk eller skadad inför dina motionslopp.


Följ oss på Facebook (Hisingen Runt / Västkusten Runt) och/eller Twitter. Besök även våra sidor:

Hisingen Runt, Västkusten Runt och Hisingens Cykelklubb samt vårt forum.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

För att vara säker på att du får vår e-post (så den inte fastnar i Spam - eller Skräppost), lägg till emailadresserna hisingenrunt@hisingenrunt.seforumet@hisingensck.se i din adressbok (kontakter).

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!