Nyhetsbrev för Stora Karlsö
    Maj 2014 

Logo
   
NU ÖPPNAR ÄNTLIGEN STORA KARLSÖ 
När Stora Karlsö öppnar vet vi att det inte är långt till sommaren. Fredag 9 maj är det äntligen dags för säsongstart med avgång från Klintehamn med M/F Stora Karlsö kl. 9.30. Redan nu i maj händer det mycket på ön med bland annat skådarsöndagar, orkidévandring, ny konstutställning och mycket annat.
Läs mer om kommande säsong »


STORA KARLSÖBÅTEN TILL BÅDA KARLSÖARNA I SOMMAR 
I februari tecknade Karlsöbolaget ett avtal med Naturskyddsföreningen om gemensam trafik till båda Karlsöarna med Stora Karlsöbåten. Från den 22 juni till och med 10 augusti går Karlsöbåten förbi Lilla Karlsö vid ordinarie morgontur. Avtalet innebär bland annat att besökare numera har möjlighet att besöka båda öarna under samma resa till ett rabatterat pris.
Mer om Lilla Karlsö »


KARLSÖDAGEN 6 JUNI
Karlsödagen har under flera år varit mycket uppskattad bland våra besökare och även i år kommer vi att arrangera vår alldeles egna Karlsödag. Under dagen kan du följa med på guideturer med speciella teman som blommor, fåglar, arkeologi och fyren. På Karlsödagen åker du ut med båten till halva priset och det går flera extraturer under dagen mellan Klintehamn-Stora Karlsö. Var ute i god tid med din boknng för att vara säker på att få plats.
Läs mer om Karlsödagen 2014 »


FÖLJ MED PÅ ORKIDÉVANDRING 
I slutet av maj och början av juni bildar tusentals blommande orkidéer vidunderliga orkidéängar på Stora Karlsö! Just i denna tid, tisdag 27 maj, arrangerar vi en orkidévandring under ledning av en mycket kunnig guide. Båten avgår på eftermiddagen och du är åter i Klintehamn senare på kvällen. I priset ingår båtresa, guidad vandring samt middag i karlsörestaurangen.
Läs mer om orkidévandringen 27 maj »


SKÅDA FÅGEL PÅ SÖNDAGAR
Ta tillfället i akt och upplev Stora Karlsö med en riktig duktig fågelguide. Under perioden 25 maj-8 juni arrangerar vi speciella fågelskådarturer där vi åker ut till Stora Karlsö på söndagseftermiddagen och hem dagen efter på förmiddagen. Vi hinner med skådaräventyr både under kvällen och på morgonen!
Mer om skådarsöndagarna »


NY KONSTUTSTÄLLNING PÅ STORA KARLSÖ 
Årets konstnärer i restaurangen på Stora Karlsö är Kaj och Bruno Engström. Fåröbröderna – som hade en uppskattad utställning på Stora Karlsö för fyra år sedan – visar i sommar skulpturer i skiftande material. Kaj och Bruno Engström har varit på Stora Karlsö många gånger och säger att ön har skänkt dem tillfälle att "krypa nära inpå den magiska och originella själ den hyser". 
Läs mer om årets utställning »


PENGAR TILL FORSKNING 
Karlsöbolaget förvaltar Palmska fonden för vetenskaplig forskning. Fonden har beslutat att dela ut pengar till flera nya forskningsprojekt. Bland de forskare som får medel märks två havsfågelforskare från Kanada respektive Spanien som kommer att arbeta med sillgrisslor på Stora Karlsö. Fonden delar även ut pengar till arkeologiska undersökningar och en inventering av insekter. 
Läs mer om forskningsprojekten »


Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Det råder det lugn och stillhet, med havet som omsluter ön och de dramatiska klipporna. Du kan välja att åka ut på en dagsutflykt eller stanna över på vandrarhemmet eller uppe vid fyren. Stora Karlsö är öppet för besökare 9 maj–1 september.

    » Besök vår webbplats – www.storakarlso.se
    » Besök oss på Facebook

För information och bokning – kontakta Stora Karlsö på telefon
0498-24 05 00.
   
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!