Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV MAJ 2014

Äntligen är våren här och på Chicago i maj har vi en hel del nyheter på gång inför den sista kursomgången innan sommaruppehållet. Bland annat är vi mycket stolta över att ytterligare en viktig detalj i Chicagos fysiska och visuella utformning äntligen är klar. Kom och titta vettja! Och vi hoppas på bra uppslutning på den nya avancerade parkursen som kommer gå av stapeln på tisdagar. Maj är också den månad då hela lindy hop världen brukar hedra ikonen Frankie Manning och det kommer såklart ske här på Chicago också och ni kommer märka det på några av temaklasserna och på danskvällen den 24 maj. 

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NY KURSSTART

Kursomgång 2 är på upphällningen och kursomgång 3 tar snart vid. Det är hög tid att anmäla dig till de kurser som du vill gå. Kursanmälan >>


NYHET: AVANCERAD KURS MED PARANMÄLAN PÅ TISDAGAR

Vill du utmana dig lite extra och träna mer intensivt med en partner? Då är det här kursen för dig - Lindy hop Avancerad med paranmälan under kursomgång 3. Kursen kommer ligga på tisdagar 21.15-22.30. Medelavancerad på tisdagar kommer därmed att utgå under kursomgång 3 och vi hänvisar alla som vill gå en medelavancerad kurs till söndagarna för den kommande kursomgången. Anmälan här.


GÅ STEPP FÖR HALVA PRISET!

Precis som inför tidigare kursomgång erbjuder vi dig att under kursomgång 3 gå en steppkurs för bara halva priset om du också går någon av våra övriga kurser i Lindy hop eller Charleston/Autentisk Jazz!


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00 rullar oförändrat på precis som vanligt. Våra duktiga swingjockeys står för valet av musik i dj-båset under dessa danskvällar. Men den 28/5 kommer Tommy Löbel Swing Band och förgyller danskvällen för oss. Onsdagarna fortsätter sedan hela sommaren utan avbrott.  

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagskvällarna i maj bjuder på långsam slow drag på The Mooche Club följt av Elevdans och sedan fartiga Rock ´n´ Roll Saturdays som vid detta tillfälle även innefattar en Vintagemarket. Den 25 maj blir det en danskväll helt i Frankie Mannings ära med Hasse Ling & his Syncopators of Swing & Frankie Night. Vi avslutar sedan månaden med premiären av nya klubben Club Hot-Cha som lovar glödheta toner från hela swingepoken och triggande scenuppträdanden bland mycket annat. Missa inte det!

3/5 The Mooche Club (20.30-01.00)
10/5 Elevdans (19.00-24.00)
17/5 Vintage Day (13.30-17.30)
17/5 Rock ´n Roll Saturdays (20.30-00.30)
25/5 Live på Chicago - Frankie Night (21.00-01.00)
31/5 Premiär - Club Hot-Cha (21.00-02.00) 


TEMAKLASSER

På söndagskvällarna kan du som bekant gå på olika temaklasser och fördjupa dig i diverse dansteman. Då Frankie Manning skulle ha blivit 100 år i maj har vi valt att ägna flera av temaklasserna denna månad åt oförglömliga jazz- och lindy hop-koreografier som denna fantastiska dansikon har skapat. Ett måste för varje lindydansare. Mer om respektive tema hittar du här.

4/5 Kaliforniarutinen i Lindy Hop (av Frankie Manning)
11/5 Trunky Doo
18/5 Autentisk Jazz i Lindy Hop
25/5 Lindy Chorus (av Frankie Manning)


PÅSKLÄGRET

Tack alla ni som deltog på workshoppen, ni som dansade kvällarna igenom och gjorde Påsklägret till en sådan succé! Och stort grattis till vinnarna i Stockholm Swing Dance Contest! Boka redan nu in påskhelgen nästa år för detta evenemang återkommer garanterat även nästa påsk.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

För dig som vill träna lite extra utöver kurser och socialdansar erbjuder Chicago varje lördag mellan 11.00 och 13.00 möjligheten att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


VIKARIER FRÅN GREKLAND

Det har redan nämnts tidigare att maj är den månad då lindyvärlden gemensamt minns och hedrar Frankie Manning. I slutet av maj skulle han ha fyllt 100 år och av den anledningen arrangeras ett stort dansevent i New York helgen 22-26 maj. Flera av Chicagos ordinarie danslärare är engagerade i detta och kommer därför inte kunna undervisa hela kursomgången. Vi har därför tagit tillfället i akt att bjuda in Christina och Alex, ett danspar från Athen, Grekland som bland annat kommer undervisa på Herräng Dance Camp i sommar. De kommer att vikariera på näst intill samtliga kurser under en tvåveckorperiod (19/5-1/6). Kom och träffa dem!


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

5/5 Only On a Monday
12/5 Hasse Ling and His Syncopators of Swing
19/5 Only On a Monday
26/5 Tommy Löbel Swing Band

Hela vårens orkesterprogram finns på hemsidan.


HERRÄNG DANCE CAMP

Varje sommar vallfärdar dansare från hela världen till det lilla brukssamhället Herräng i Roslagen för att spendera en eller flera veckor med att dansa och förkovra sig i swingrelaterade danser som lindy hop, stepp, charleston, autentisk jazz, balboa och boogie woogie.

Jobberbjudande - filmfotograf/redigerare!
Herräng Dance Camp söker nu en filmfotograf/redigerare som kan jobba heltid under fem veckor i Herräng (28 juni - 31 juli). Kan detta vara något för dig? I såfall, skriv ett mail till pr@herrang.com och berätta om dig själv och dina erfarenheter inom ämnet.

www.herrang.com 


Onsdag 30/4
18:45 Lindy hop

Lördag 3/5
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Salsa 






SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


ALEX & CHRISTINA



Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!