Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Funktionär Västkusten/Hisingen Runt 23-25 maj

Från och med 2014 satsar klubben på att utöka Hisingen Runt till att bli ett helgevenemang genom att komplettera med långloppet Västkusten Runt, som kommer att gå över vackra Tjörn och Orust.

Detta gör v av flera syften. Dels vill vi synas mer, både bland allmänheten i Göteborgsområdet men också nationellt bland cyklister, dels vill vi kunna ha större resurser att lägga på klubbens verksamheter (motion, randonneur, race och MTB) och framför allt vill vi få fler att cykla och därigenom få en bättre hälsa.  

För att kunna genomföra cykelhelgen använder vi oss av externa funktionärer men viktigast av allt är att vi har våra egna medlemmar som funktionärer då ni tänker på cyklisters vis men även kanske har erfarenhet av att vara funktionär från tidigare år.

Fyll i följande formulär så snart du kan så vi vet när just du kan hjälpa till: http://www.vastkustenrunt.se/kontakt/funktionarer/

Mer om loppen kan du läsa på www.vastkustenrunt.se och www.hisingenrunt.se

 Tack för att du hjälper oss vid våra motionslopp så att vi kan bedriva den fantastiska verksamhet som HCK har.

Ledare sökes till motionsrundorna

HCK söker ledare till våra motionsrundor. Du som har cykel som stort intresse och tycker det är kul att leda andra och dessutom vill ingå i ett gott gäng då är ledare i HCK en rolig utmaning.Det är en fördel om du cyklat med HCK minst en säsong.

Du kommer få en introduktion samt vara med som hjälpledare i början. Allt för att du skall kunna leda i olika fartgrupper, leda en välformerad klunga men även sätta ner foten när klungan är spretig. 

Låter det intressant hör av dig till Bjarne Karlsson, Christer Gustavsson eller Aina Illiano så berättar vi mer.

Vana cyklister sökes till HCKs introduktionsrundor

HCK behöver hjälp på våra Introduktionsrundor då det kommer många nya entusiastiska cyklister som behöver lite extra stöd och tips under rundan. Ordinarie ledare kommer leda gruppen med då intresset varit stort behöver vi extra hjälp. Anmäl dig gärna som extra hjälp i forumstråden för introrundan.

All hjälp är välkommen


Motionsrundor

Några ändringar i schemat för motionsgruppen

Kungälvsrundan går av stapeln 11 Maj. Start och mål Rollsbo (Sportlife). Eftersom loppet arrangeras av en av våra samarbetsklubbar (Team Kungälv) i Hisingen Runt och Västkusten Runt och att vi har hört mycket trevligt om detta lopp så har motionsgruppen valt att ställa in ordinarie distansträning denna dag. För mer information om loppet, titta gärna in på  http://www.kungalvsrundan.se


För att det skall finnas funktionärsrundor till alla som ställer upp som funktionärer under cykelhelgen 24-25 maj så görs några ändringar.
tisdagen 27/5 och torsdagen 29/5 är det funktionärsrundor HR 50.
Lördagen 31/5 är det funktionärsrunda VKR 275. För att all skall få god tid på sig att genomföra loppet så är preliminär start satt till kl.07.00


Tjejsatsning

Första intensivträningen för tjejer är redan på torsdag den 24 april, kl 18 från Ericsson, ytterligare två datum är spikade, torsdag 8 resp 22 maj. 

Träningen riktar sig till dig som är van att cykla i grupp och är bekväm med att som lägst cykla i HCK´s 26-fartgrupp på distansträningarna. Vi kör uppvärmning och sedan någon eller några intervaller. Mellan varje övning samlar vi ihop hela gruppen och går igenom nästa moment. Gemensam nedvarvning tillbaka till Ericsson. 


MTB

Du har väl inte missat möjligheten att testa att köra MTB med klubben?

Lördagar och onsdagar är de dagar som planeras för att få chans att lera ner sig lite.

Det är i huvudsak tre olika former; Introduktion, Motion och Teknik.

Det planeras även längre pass framöver som förberedelse inför Cykelvasan och Bockstensturen.


Race

HCKs tävlingscyklister hade säsongspremiär helgen 12-13 april med Jönköpings Varvlopp och Östgötaloppet. På herrsidan får vi gratulera Kristian Höglind som vann sportklassen i Jönköping.  

 

Moa Johansson slutade sexa i damernas elitklass i Jönköping, och fick sedan på söndagen även sällskap på startlinjen av Jeanette Arbjörk, Malin Sundbom och Emmy Andersson. Loppet blev tufft i den hårda vinden och tyvärr missade tjejerna de rätta utbrytningarna och slutade i mitten av resultatlistan. 

Örestad 2-dagars tävling

Kom och tävla eller hejja fram dina klubbkamrater i Barsebäck den 26 - 27 april.
På lördagen genomförs Tempoloppet och på söndagen genomförs linjeloppet.

Plats
Barsebäck, 15 km söder om Landskrona.

Tid
Örestadstempot lördagen den 26/4. Första start kl. 10.00
Örestadsloppet linjelopp söndagen den 27/4. Första start 9.00.


Randonnee

Randonneurerna har dragit igång säsongen. Två st 20 milare med totalt 23 startande. Uppskattat så här långt har nyordningen med en anmälan där man kan se om ens kompisar skall köra, samt möjligheten att ladda en rutt till sin GPS.

På lördag 26/4 växlar vi upp och tar oss an nästa distans i serien, 300 km, välkommna.


Förberedelser inför längre motionslopp

Hur förbereder man sig för längre motionslopp?
Har du funderingar på att cykla Västkusten RuntSjälland RuntVättern Runt eller annat längre cykellopp?

Ta då tillfället i akt och kom på vår informationsträff i Lisebergsbyn 4 maj 18:00.

Anmäl dig i denna forumtråd och bli förberedd för årets utmaningar.

Välkommen

Designgrupp för klubbdressen

Som beslutat på årsmötet så skall vi tillsätta en en arbetsgrupp som tar fram ett förslag på en ny design. Vill du vara med i denna designgrupp så kontaktar du bjarne.karlsson1@gmail.com.


Ordförande har ordet

HCK bör skriva en bok om hur det är att arrangera ett lopp. De enklaste saker kan strula jätte mycket och det som är stora och näst in till olösbara bara faller på plats. Det bästa med allt som händer i vår klubb är alla härliga medlemmar som räcker upp handen för att hjälpa till och att vi tack o lov har Jonas som arbetar mer än heltid för att få ihop allt.

Senaste tidens intresse för klubbens aktiviteter i form av bl a introrundor har tagit oss på sängen. 70st på första introrundan, jag lovar att det kändes svettigt innan vi kom iväg. Tänk bara att fixa fika till allihop. Att de som varit på introrundan på lördag dessutom är tillbaka redan på söndag tar jag som ett tecken att många är nöjda med introduktionen och att vi som klubb gör ett bra jobb.  Se bara på vardagsrundorna där det redan är 40-50 personer som gärna ger sig ut på en 50 km träningsrunda.

Vi har dessutom ett antal samarbeten med företag, hotell med mera som börjar falla på plats. Mer info kommer snart men om ni redan nu vet att ni har behov av att boka hotellnätter i sommar har vi avtal både med Scandic och Lisebergsbyn. Gå in via länkar på  VKR hemsida för mer info.

Vi ses på rundorna i vår och för de som inte hinner träna upp sig till VR har 2 veckor till på sig att träna inför Själland Runt där klubben anordnar resa och boende.


Vid pennan

Ordförande
Aina Illiano

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!