Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


maj 2014

En helt ny webbplats för dig som jobbar med vattenfrågor på en kommun, länsstyrelse, företag eller lärosäte. Här vill vi samla och presentera nyheter, rapporter och kunskap om miljötillståndet längs Svealandskusten i ett gemensamt sammanhang. Syftet är att öka den allmänna kunskapen om regionens marina miljö och att upprätta bättre kontakter mellan forskningsvärlden, samhället och miljöförvaltningen.

Vårt nyhetsbrev ger dig varje månad nyheter om intressanta uppdateringar och tips på läsvärt innehåll. Tipsa gärna dina kollegor och andra intresserade.

www.svealandskusten.se


Rapporten Svealandskusten

Populärt om miljötillstånd och åtgärder längs vår kust. Läs och ladda hem

Stockholms skärgård 2013

Fyllig rapport om vattenkvaliteten från Stockholm Vatten. Läs och ladda hem


Vi är stolta att presentera ...

... 2685 nya figurer! För första gången presenteras samtliga resultat från Svealands kustvattenvårdsförbunds omfattande provtagningsverksamhet. För alla 179 stationer visas trenddiagram och i förekommande fall ekologisk status över salthalt, temperatur, siktdjup, syrehalt, näringsämnen och klorofyll. Totalt 15 diagram för varje station.

Se exempel på "Visa allt", från Älvviksgrundet i Stockholms innerskärgård

Eller välj från kartan en station i ditt eget område


Fyra pilotkommuner först ut

Pilotkommunerna är utvalda för att representera olika delar av Svealandskusten, och skiljer sig åt även i övrigt vad gäller storlek och fokus på havsmiljöarbete. Läs om Stockholms stad samt kommunerna Nacka, Nyköping och Östhammar. Läs mer

Hör av dig om du vill lyfta fram din kommuns vattenarbete!



På webbplatsen svealandskusten.se samlar och presenterar vi data och kunskap om miljötillståndet längs Svealandskusten i ett gemensamt sammanhang. Projektet drivs av Stockholms universitets Östersjöcentrum i samverkan med Svealands kustvattenvårdsförbund.

Stockholms universitets Östersjöcentrum, Annika Tidlund (huvudredaktör) 08-16 37 18, svealandskusten@havet.nu

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!