Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.
Spara avsändaradressen i din adressbok så undviker du att nyhetsbrevet hamnar i mappen för skräppost!


Sasja Beslik: Vi jobbar inte med hållbarhet

Spelreglerna på finansmarknaden tillåter inte hållbarhet. Det menar Sasja Beslik, chef för ansvarsfulla investeringar på Nordea. Kanske kan spelreglerna tillåta det i framtiden, ”åtminstone så att det touchar på hållbarhet lite grand”. Läs mer...

ExxonMobil: Inga av våra framtida reserver blir strandade

ExxonMobil har publicerat en riskanalys där bolaget menar att inga av bolagets fossila reserver vare sig nu eller senare kan betraktas som strandade. ExxonMobil bedömer istället att de här tillgångarna behövs för att tillgodose det växande globala energibehovet. Läs mer...

PRI ger ut ESG-guide för Private Equity

Guiden ska ge praktisk vägledning för att utveckla ett ramverk för ESG-faktorer i general partners (GPs) investeringsaktiviteter. Styrning, struktur och kultur har sammanlänkats i ramverket, uppger PRI, som bland annat tagit in synpunkter från svenska Altor, EQT och SEB i arbetet med att ta fram guiden. Läs mer...


Inbjudan: Praktisk workshop för finansmarknadens aktörer om barnrättsprinciperna för företag, 22 maj 2014

>>Varför bör era portföljbolag ha barn som en målgrupp i CSR-arbetet?
>>Vilka krav kan investerare ställa på företag att respektera barns rättigheter i relation till miljön, marknadsföring, föräldrarnas arbetssituation, eller produktsäkerhet?
>>Hur kan portföljbolagen implementera barnrättsprinciperna i sin riskhantering?


Detta och mycket annat kommer du att lära dig mer om under en inspirerande och praktisk heldagsworkshop om barnrättsprinciperna för företag.

Dagen kommer att innehålla fem konkreta fallstudier från verkligheten, som deltagarna aktivt får lösa i olika workshops.


Barnsrättsprinciperna är en uppmaning till alla företag över hela världen att utvärdera sin påverkan på barns rättigheter och sätta in åtgärder för att förändra barns livssituation.
De tio principerna täcker ett brett spektrum av viktiga frågor, exempelvis rimliga arbetsvillkor, barnsäkra varor och tjänster, stöd till barn i katastrofer och etisk marknadsföring. Principerna är framtagna av UNICEF, FN:sGlobal Compact och Rädda Barnen.

Vi vill bjuda in er till ett utbildningstillfälle där de tio barnrättsprinciperna presenteras samt knyts an till riskaspekter som bolag löper i samband med sina inköp, produktion, och affärskontakter. Vi tittar både i Sverige och andra länder, till exempel olika högriskmarknader.

Arrangör: UNICEF och CSR Sweden.
Värd för dagen är Hållbart Kapital.

Plats: Sollidens galleri, Skansen, 49-51 Djurgårdsslätten, Stockholm

Datum: 22 maj 2014

Tid: 09:30-16-30, ink. lunch

Utbildningen är kostnadsfri

Anmälan: Vänligen anmäl dig på: barnrattsprincipernafinans.eventbrite.com. Anmälan är bindande och eventuell frånvaro debiteras med 1000 kr ex. moms.


Hållbart Kapital

Kontakt
E-post: emma.sjostrom@hallbartkapital.se
Tel: 070-536 0422

Har du fått nyhetsbrevet av en kollega och vill börja prenumerera själv? Skicka ett mejl till redaktionen@hallbartkapital.se så ordnar vi det!

Om du vill avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!