Nyhetsbrev från Colly Components. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 2, 2014

Leve kravspecifikationen!

Jag slås ofta av hur företag jagar besparingar i inköp, men är blinda för de stora svarta hålen i resultaträkningen som följer – merkostnaderna som uppstår i form av driftsstopp och felaktiga konstruktioner från början. Man styr mot inköpspriset, vilket kan vara relevant. Men det beror på. Då kommer man till det jag saknar, nämligen kravspecifikationen.

Om man inte diskuterar förväntad kvalitet, riskerar man att snabbt bli oense om leveransen. Det blir lätt att man levererar fel kvalitet – och fel kvalitet är något som inte möter förväntningarna. Ibland spelar det inte så stor roll om t ex en skruv är lite defekt, man tar bara en annan. I andra processer riskerar en defekt skruv att stoppa en hel produktionsprocess, vilket kan innebära enorma kostnader.

I första fallet är inköpspriset kritiskt, i det andra är detaljkvaliteten viktigare. Detta blir tydligt i en kravspecifikation och ger en samsyn i förväntningarna på leveransen. Vad kostar ett stopp och vilken ppm krävs, 2700 eller 100? Detta ger snabbt stora förbättringar i resultaträkningen och en bättre totalekonomi.

Jag lovar att vi på Colly Components tydligare ska lyfta fram kravspecifikationen tidigt i samtalet. Kan du då ge oss funktions- och kvalitetskrav så kommer vi tillsammans kunna leverera rätt kvalitet. Det vi kallar kvalitet med kunskap. Leve kravspecifikationen!

-
Darco Burger, Vd


Underhållsfritt lagersystem

Med Igus Drylin W får du ett linjärlager som är okänsligt för smuts, damm och fukt, som är tyst, rent och hygieniskt och som aldrig korroderar.

Läs mer här

Effektiva blindnitverktyg

Gesipas breda sortiment av ergonomiska handverktyg i den pneumatiska Taurus-serien ger maximal produktivitet för pengarna. De är effektiva inom alla applikationer och kan fås med inbyggd processövervakning för absolut kvalitetssäkring.

Läs mer här


Starka skruvförband i svaga material

I konstruktioner med lätta material som aluminium eller magnesium ökar kraven på starka gängor. Helicoil från Colly är ett välbeprövat alternativ för att kombinera en lätt konstruktion med hållfasta skruvförband.

Läs mer här

Höghållfast skruv med korrosionsskydd

Colly Components lagerhåller Geomet-behandlad Holo-Krome 12.9 skruv i dimensionerna M8-M24. Geomet är en zinc-flakebeläggning som ger skruven ett effektivt korrosionsskydd. Som alltid erbjuder Holo-Krome hög utmattningshållfasthet och full spårbarhet på individnivå.

Läs mer om Holo-Krome


Expander för effektiv avtätning

Koenig Expander är ett unikt sätt att ersätta traditionella tätningsmetoder för att permanent täta av kanaler för tryck upp till 500 bar. Koenig Expander klarar även många gånger de betydligt högre trycknivåer som kan skapas momentant. Expandern passar till en rad applikationer som ventiler, regulatorer, cylindrar, pressar och pumpar.

Läs mer här


Beställ Collys Handbok om skruvförband

Hur fungerar ett skruvförband och vad är viktigt att tänka på? Hur säkerställer man att skruvförbandets funktion blir det vi eftersträvar? Vad är det som påverkar funktionen?

Svaren på dessa och andra frågor hittar du i Collys handbok om skruvförband som svensk industri använt i mer än 40 år för att beräkna och konstruera säkra skruvförband.

Beställ den här!


Vi ställer ut på flera av Euro Expos mässor under året. Närmast i tiden är Nässjö mellan
14-15 maj
samt Piteå 21-22 maj, vi finns på plats båda dagarna.

Under mässan kommer vi, bland annat, visa upp produkter från Lås & Gångjärn och Glidlager.

Varmt välkomna!


Automationsstrategi för industrin – beställ boken!

I boken får ni tips och idéer hur man utvecklar en lyckosam automationsstrategi. Vad ska man tänka på? Lönar det sig att investera? Vilka risker finns? Vad ska automatiseras? Det och mer därtill hittar du i boken. Du beställer den här.


Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!