Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV APRIL 2014

Den 1 mars i år firade Chicago 10 år och vi som driver etablissemanget, Fatima, Lennart och Sakarias, vill tillsammans med vår personal passa på att från hjärtat tacka alla er som kom till Chicago den här episka kvällen! Stort tack ni som minglade, ni som stod i den säkert 60-70 meter långa ringlande kön, ni som gav upp och inte kom in och ni som firade med oss och dansade hela natten. Chicago fick, förutom denna fantastiska uppslutning av dansvänner, otroligt fina presenter den här dagen i form av rushöjande bubbeldrycker, färgglada blommor, fin choklad, en vacker antik vevgrammofon och mycket mer. Stort tack också till orkestrarna Hasse Ling & His Syncopators of Swing och Only on a Monday samt till Harlem Hot Shots, Chicago Lindy Hoppers och Hot-Cha Chorus line som bjöd på otroliga uppträdanden. Och självklart, inget kalas utan kras - lampskärmar gick i tusen bitar och de nyinköpta garderobsbrickorna spreds för vinden (läs även notis nedan) - ett legendariskt party helt enkelt! TACK ALLA! (Se bilder i större format här)

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


ERBJUDANDE KURSOMGÅNG 3

Precis som inför tidigare kursomgång erbjuder vi dig att under kursomgång 3 gå en steppkurs för bara halva priset om du också går någon av våra övriga kurser i Lindy hop eller Charleston/Autentisk Jazz!


AVANCERAD KURS MED PARANMÄLAN PÅ TISDAGAR

Efter bra respons på de avanceradekurser samt parkurser för avancerade dansare som vi har haft på senare tid har vi nu valt att införa en Lindy hop  Avancerad-kurs med paranmälan under kursomgång 3. Den kommer ligga på tisdagar 21.15-22.30. Medelavancerad på tisdagar kommer därmed att utgå under kursomgång 3 och vi hänvisar alla medelavancerade dansare till söndagarna för den kommande kursomgången. Anmälan här.


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00 rullar envist på precis som vanligt. Våra eminenta swingjockeys står för plattvändandet i dj-båset under dessa danskvällar och Tommy Löbel Swing Band förgyller danskvällen för oss den 23/4. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


PÅSKLÄGRET

Ingen kan väl ha missat att Påsklägret är på gång (18/4-21/4) - en tredagars workshop med lindy hop på menyn. Tre danskvällar och en thédans ingår i lägret. Det blir liveband, dj:s av högsta kvalitét, danstävlingar och överraskningar. Som lärare får vi träffa celebriteter som Luleåbaserade Åsa & Daniel Heedman samt Stockholmsduon Hanna & Mattias Lundmark.

Det finns plats kvar i samtliga nivåer men i väntan på att fler förare ska anmäla sig hamnar följare på väntelistan i dagsläget. Som följare kan du dock gå före i kön om du anmäler dig tillsammans med en förare som inte redan är anmäld. 
Anmälan är öppen!
Danskvällarna under Påsklägret är öppna för alla och nedan finns lite mer information om respektive kväll.

Långfredagen (20.00-01.00):
Nik Nack and the Chachkies 

Påskafton (21.00-02.00):
Dj Mad Oli (Berlin)

Påskdagen (21.00-02.00):
Hasse Ling & His Syncopators of Swing samt Stockholm Swing Dance Contest

Annandag påsk (17.25-19.30):
Thédans till utsökt dj-musik á la Lady Fatima


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Danskvällarna på lördagarna frestar i april med Radio Rhythm Revue, Rock´n Roll Saturdays, Live på Chicago och vi avslutar månaden med Filmvisning och Elevdans.

5/4 Radio Rhythm Revue - (21.00-24.00)
12/4 Rock ´n Roll Saturdays (21.00-00.30)
19/4 Live på Chicago (21.00-01.00)
26/4 Filmvisning & Elevdans (19.00-24.00) 


TEMAKLASSER

På söndagskvällarna kan du på temaklasserna gräva djupare i olika dansämnen än vad som vanligtvis är möjligt under kurserna. Nu i april fokuserar vi på parakrobatik, partnercharleston och Big Apple. Mer om respektive tema hittar du här.

6/4 Parakrobatik i Lindy Hop (kom i par)
13/4 Big Apple
20/4 OBS! Ingen temaklass
27/4 Charleston i Lindy Hop


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

För den inbitne och för dig som vill träna extra utöver kurser och socialdansar erbjuder Chicago varje lördag mellan 11.00 och 13.00 möjligheten att träna för egen maskin här på Chicago. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

7/4 Hasse Ling and His Syncopators of Swing
14/4 Jumpalong janssons Orkester
21/4 Only On a Monday
28/4 Only On a Monday

Hela vårens orkesterprogram finns på hemsidan.


EFTERLYSNING - GARDEROBSBRICKOR PÅ VIFT

På jubileumsfesten tog vi tillfället i akt att introducera Chicagos nya garderobsbrickor. Av någon anledning har flera av dessa lämnat sin post och eventuellt gått med någon dansare hem, glömts bort i en svettig byxficka eller kanske hamnat längst ner i en handväska. Om du råkar få syn på en, be den vänligt men bestämt att återställa sig i tjänst.


10% RABATT PÅ BEYOND RETRO

Beyond Retro är en vintageklädkedja med skatter från förr. Här hittar du second hand- och vintagekläder från alla olika decennier och inspireras du av 20-talets flapper girls, 30-talets Greta Garbo och 40-talets swingkids har du kommit rätt.

Nu kan vi glädja dig som är chicagobesökare med en 10-procentig rabatt när du handlar i någon av Beyond Retros butiker i Stockholm. Ta en flyer som finns i flyershyllan i entréportiken på Chicago, och visa den i kassan när du handlar så träder rabatten in.


HERRÄNG DANCE CAMP

Varje sommar vallfärdar dansare från hela världen till det lilla brukssamhället Herräng i Roslagen för att spendera en eller flera veckor med att dansa och förkovra sig i swingrelaterade danser som lindy hop, stepp, charleston, autentisk jazz, balboa och boogie woogie. En kavalkad av världens mest välrenommerade inspiratörer, dansinstruktörer och swingorkestrar finns på plats i detta mecka för lindy hoppare - www.herrang.com.



Onsdag 30/4
18:45 Lindy hop

Lördag 3/5
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango 



SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.




SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.




Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!