Veckans Coachtips - små idéer för förändring och framgång. Se brevet i webbläsaren.



Bästa peppen!

Coachtipset PRO
Missa inte: Pepp på en armlängds avstånd! Normalt 149:- NU 28:-

Igångsättare eller kritiker?

Jag och min fru Annika sitter i trädgården och ser en fågelunge bli matad i vår femvånings fågelholk på gaveln på ladan. Vi är båda fascinerade av livets under. "Detta borde man egentligen fotografera..." utbrister Annika. Alternativen är egentligen bara två...

Läs vidare i bloggen...

Vill du ha inspirationshäftet 10 TIPS Framgångsprinciper




Praktiskt om coachande ledarskap

Vill du öka delaktigheten, skapa mer motivation och undvika extraarbete?
Gör som ca 7 000 andra,
skaffa boken - NU!
250:- (+ moms)



Utveckla företagets kundservice!

Läs sammanfattningen (8 sidor) av min bok Servicekompassen från Kontentan Förlags AB. Sänd en e-post till mig och du får ditt eget exemplar.


# 206: Livet är färskvara

Hej !

Var är du nu? Banal fråga kan man tycka, men många människor är inte där de är utan istället någon annanstans. Tankarna är hemma, vad man ska göra efter jobbet, vad blir din nästa mening...

Vad ska jag/vi göra till helgen? Semestern? Pensionen? Tänk om vi ägnade lika mycket tid åt att vara "här och nu" - nuvarande - som vi ägnar åt att mentalt vara någon annans stans.

Det är vad dagens brev handlar om: Livet är en färksvara! Datumstämpeln gäller inte, utan det är dina sinnens intryck som sätter agendan.

Välkommen till ett nytt Veckans Coachtips - små idéer för förändring och framgång!


Kenth Åkerman
kenth@relationsbyggarna.se

PS: Möt våren på en Segway!
Du som följer mig vet att jag äger och driver Segway Adventure i Göteborg sedan 3 år tillbaka. Vill därför ge dig som läsare ett kanonerbjudande: Kör Segway för endast 195:- (ord pris 395:-). Läs mer och boka här!Gäller utvalda dagar och tider. Kolla och boka här! (gäller endast privatpersoner. Grupper, konferens och event hör av er till event@segwayadventure.se - nämn "Veckans Coachtips" och du får rabatt på eventet.


Behöver teamet eller avdelningen inspiration och ny energi? Vill du ha en affärscoach som skapar resultat?

  • Mera flyt - motivation och arbetsglädje.
  • Hur skapar vi Service i mästarklass?
  • Leda i förändring. Full fart framåt!

Erbjudande:
Köp minst 20 böcker, KONSTEN att få andra ATT PRESTERA för 250:-/st och jag bjuder på en timmas inspirationsföredrag på temat.

Eller minst 30 böcker av boken Receptbok för ett rikare liv (à 179:-) och jag bjuder på en timmas föredrag på temat: Styr du ditt liv, eller styr livet dig.

(Resor och moms tillkommer. Gäller för genomförande feb-maj. Bokas nu!)


Livet är en färskvara...

Livet i sig är en färskvara. För att ”vara färsk” behöver du hela tiden arbeta med din hälsa, dina förmågor och kunskap, ditt beteende, din självkänsla, dina relationer, dina affärer. Eller som det gamla talesättet lyder; Du kan inte vila på gamla segrar.

Min granne har satt en fras i mitt huvud när det gäller motion. Kondition är en färskvara… Jag har sprungit Göteborgs Varvet flera gånger, men vad händer efteråt... Målet är uppfyllt, ingen löpning, känner du kanske igen dig? Att sätta mål är en del av att kunna leva i nuet. Du får en riktning och något att arbeta för. Och kan känna dig nöjd. Nu har jag satt nya mål och är igång igen. Att ”vara färsk” handlar då om att hela tiden träna, inte bara fysiskt utan i alla dimensioner.

Sätt delmål. Bra start på dagen!

Personer som regelbundet lyckas uppnå mindre delmål är 22 procent mer benägna att känna sig nöjda med tillvaron jämfört med personer som säger sig enbart vara intresserade av att uppnå mer övergripande mål.
(T Orlick, 1998)

Att anta mindre utmaningar som matchar din förmåga och klara av dom, alltså en omedelbar återkoppling om hur pass bra det går det ger en känsla av tillfredsställelse. Det är också två väsentliga delar i receptet för mera flyt. Om ditt första intresse är upplevelsens kvalitet under själva prestationen och inte på vad som kan betraktas som en framgångsrik bedrift kommer du uppslukas i det du gör och känna mer mening.

Är vi överens om att livets mål är lycka, inte framgång, då blir det också meningsfullt att säga att det är resan som räknas inte att komma fram till målet. Nuet är det som betyder något.

Tänkvärt:
Om du inte trivs där du är, förändra! Du är inte ett träd. Du har inte rötter, du har ben. Rör på dig!

Jim Rohn

Några utmaningar för dig:
Här kommer några idéer och utmaningar för dig.
- Gör en sudoko om dagen! Hemma hos mig finns en sudoko bok i varje rum. Ett bra sätt att träna hjärnan.
- Ta kontakt med en ny kund varje dag. Brev, e-post, telefon – valet är ditt.
- Bjud in grannen på en fika, eller varför inte ”afternoon tea” med scones. Uppskattas!
- Parkera bilen på en parkering längre ifrån jobbet. Eller hoppa av bussen en hållplats före den du egentligen ska av på. Promenera sista biten! Och dessutom vet du aldrig vad nya vägar kan bära dig.
- Stanna upp, lyft blicken och se dig omkring. Har du sett hur vackra en del husfasader är? Eller fängslas av hur många olika människor det finns? Eller fascineras av småkrypen på vägen, mördarsniglarnas lustiga tentakler, alla ljud som du inte annars hör, tystnade, eller… ja välj själv! Det finns så mycket att förundras och glädjas över - här och nu!
- Rensa ur en skrivbordslåda eller brevkorg varje dag. Feng shui är något vi regelbundet håller på med hemma. Och det känns gott när det är ”rensat i röran”. Mer energi till annat,varför inte prova själv?

Lycka till!


Hur gör du...?


Förändring är att bryta invanda beteenden och rutiner. Att gå utanför sin komfortabla zon. Att anta utmaningar och variation. Bevara det som är bra och vara nyfiken på att prova nya saker. Att bryta mönster, byta miljö och perspektiv skapar förutsättningar för nya tankar och insikter. Kanske behövs ny kunskap, ändrad attityd eller förändring i vad du tror på.

Oavsett vad du gör eller inte gör, så kommer omgivningen att förändras. Hela livet är ett ständigt renoverings-projekt, där finjusteringar hela tiden kan och behöver göras.

  • Förändring är för att viser potential i våra brister, inte för att vi brister.
  • Förändring är ett tillstånd vi befinner oss i HELA LIVET, inte ett projekt.
  • Förändring är att ibland få kritik, inte att stå oemotsagd.
  • Förändring sker genom ifrågasättande och dialog, inte genom tystnad.
  • Förändring är att koppla till historien, inte att glömma historien.


Njut resten av veckan och

HÅLL ÅNGAN UPPE!


Kenth Åkerman
Ledarskapsexpert, inspiratör och mental coach
kenth@relationsbyggarna.se 
www.kenthakerman.com


Helt galen MEGA-REA:
Inspiration och personlig utveckling.
Julklappar till dig själv, personalen, familj eller vänner:

1. Väck jätten inom dig, (sv) Anthony Robbins,
Nu 300:-  (ord pris 479:-)

2. Leva och verka till 100%, Stephen R Covey,
Nu 150:- (ord ca 250:-)

3. Receptbok för ett rikare liv. Personligt ledarskap, Kenth Åkerman. Nu 100:- (ord pris 179:-). Fler än 10 st, 75:-/st.

4. Mera flyt - motivation och arbetsglädje (DVD), Kenth Åkerman. Nu 500:- (ord pris 1218:-)

5. Köp alla tre skivorna:

Det bästa från Coachtipset Radio, hela 9 timmars inspiration från 24 härliga inspiratörer.
Nu 100:- (ord pris 297:-)

6. Kunden är ditt varumärke, Kenth Åkerman.
Nu 100:- (ord pris 193:-). Fler än 10 st, 75:-/st.

Beställning:
Sänd e-post till Lise-Lotte och ange vad och hur många du vill ha. Moms och frakt tillkommer. Handlar du för över 500:- bjuder vi på frakten. Missa inte chansen!

Leda i förändring

Boka Kenth?

Bli en karismatisk presentatör

Proaktiv eller reaktiv? Komfort eller utmaning?
Vad innebär förändring och hur hanterar du förändring framgångsrikt?

Du får
10 tips leda (dig själv) och andra i förändring?
 

När du sänder en e-post till Kenth.

Förändring får inte bli ett självändamål. Nya chefer har ibland mani på att göra organisationsförändringar för att visa att det sitter någon ny vid rodret. Vilket oftare resulterar i frustration och frågan: varför?

Vill du ha alla tipsen i en PDF-fil?
Sänd en e-post till mig.

Vill ni bli bättre?
Boka workshop, föredrag eller individuell ledarcoachning?

Ta kontakt!

Inspiration, nytändning eller långsiktig lönsam utveckling? 

I över 15 år ha jag inspirerat tusentals människor i hundratals organisationer. Från 1 timmas föredrag till flera månaders utvecklingsprocess.

Serviceutveckling
Klagomålshantering
Kundrelationer

Coachning
Ledarskap
Värderingar
Kultur

Personlig utveckling
Arbetsglädje
Mental träning


Boka in Kenth för ett seminarium du inte glömmer. En inspirerande kick-off, utbildning eller varför inte individuell ledarcoachning? 
Sänd en förfrågan!

Vill du utveckla dina presentationer? Vill du undvika onödig stress när du talar? Vill du själv vara en starkare del av budskapet?

Att hålla fängslande presentationer; Är det en medfödd talang? Karisma och utstrålning? Eller handlar det bara om träning? Mina tips grundar sig på över 15 års erfarenhet som efterfrågad inspiratör och talare med tusentals åhörare genom åren. Grupper från en handfull åhörare till ca 1700 personer. Jag håller också regelbundet föredrag och utbildningar i ämnet ”Bli en karismatisk presentatör”.

Vill du bli bättre presentatör?
Boka föredrag eller få individiuell coachning.

Hör av dig!


Copyright
© Kenth Åkerman, Relationsbyggarna AB. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk. Ange då källa, exempelvis: Ur Veckans Coachtips av Kenth Åkerman, www.kenthakerman.com. Prenumerera själv på det kostnadsfria veckobrevet - små idéer för förändring och framgångTM.

Du får Veckans Coachtips då du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig för en kostnadsfri prenumeration. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!