Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev BMWSC Header

 
 

Våra Sponsorer

100% BMW


Forenade Bil

Schmiedmann

bmwofSucaba

Bildelar-online.se

Ancrona

Millway

Michelin

Länkar och Kontakt
Hemsida - www.bmwsc.com
Medlemsskap
Gatbilssektionen
Time Attack sektionen
BMW Cup sektionen
BMWSC styrelse
BMWSC Forum
BMWSC på Facebook
Länk Anmälan Nyhetsbrev

 

Hej

2014 års säsongspremiär närmar sig...
Det är en kall afton i februari, influensan och förkylningarna ligger som en kall filt över Sverige, inte en dag som man normalt förknippar med vrålande sportbilar som bränner gummi på sommarvarm asfalt....

Så här började förra säsongens första mail. Det stämmer inte inför 2014 års säsong. Vi har haft en underbart kort vinter, en riktigt lång vår som ack sä gärna vill gå över i tidig sommar. Så suget efter att få vrida om nyckeln och med ett vrål lämna den gamla stillastående luften bakom sig i garaget, har legat och pyrt i månader. Nu är det över, nu är det dags. Bilen är påställd och med ett par snabba ryck i ratten tar den sig fram på, än så länge osopade, riksvägar i böljande landskap med skog och ängar som enda grannar, för att göra sig bekväm och lära känna varandra igen, ja det känns rätt, vi har hittat tillbaka till varandra, vi dom gamla vännerna som känner varandra så väl, föraren och bilen är ett igen. Nu är det dags, dags att göra sig redo, dags att rensa i kalendern, dags att damma av hjälmen, för nu är det dags... BMW Sport Clubs racingsäsong 2014 startar NU!

Det är precis 1 månad till Vårpremiären på Mantop Park. Med vårpremiären drar säsongen igång på allvar, sen går det undan, vi river av helg efter helg med härlig racing och bankörning. Antingen i egen anda med BMWSC event, eller med våra samarbetspartners i form av Porsche Club Sverige Racing (PCSR), Förenade Bil, BoS m.fl. 

Så om du inte är klar med din bil så börjar det bli bråttom, se till att ställa på den, betala skatt och försäkring, besiktning och service, sen kör vi så det ryker. Välkommen till BMW Sport Club säsong 2014.

Vill du bli medlem i BMW Sport Club ?
Om ni inte redan är medlem i BMW Sport Club, en sektion i BMW Club Schweden så är det hög tid nu. Ni kanske är en f.d. medlem som tagit en paus, ni kanske har en kompis, fru, man, dotter eller son som vill börja köra gatbil. Då kan ni göra saken enkel genom att skicka detta mail vidare till personerna i fråga.

Medlemsavgiften för 2014 är 700 SEK / kalenderår. För detta får ni medlemsskap i motorklubben och moderklubben BMW Club Schweden samt i sektionen BMW Sport Club som erbjuder bankörning i gatbilssektionen och tävlingskörning i BMW Cup och Time Attack. Är du redan medlem i BMW Club Schweden och vill utöka ditt medlemsskap med BMW Sport Club så är ditt pris för kalenderåret 2014 endast 300 SEK.

Mer information om hur du blir medlem finner du HÄR.

Licenskurs Racing 2:a Maj 2014 på Mantorp Park
BMW Sport Club har som krav att alla som vill köra på bana med BMWSC måste ha en giltig racinglicens utfärdad av SBF. Detta krav har vi både för gatbilskörning och för tävling. För att underlätta till våra medlemmar så genomför BMWSC varje år en egen racinglicenskurs. I år så genomför vi detta med Mantorp Park Motorbana AB på just Mantorp Park. Inte bara det, i år har vi säkrat STCC's tävlingsledare Mikael Andersson som ansvarig utbildare, så bättre racingutbildning än så kommer ni inte kunna finna.

Licenskursen går av stapeln dagen innan säsongspremiären, nämligen fredagen den 2:e Maj 2014. Vi börjar med lunch kl 1200 i restaurangen på Mantorp Park för att sedan genomföra kursen som är både i skolbänk och på racingbanan. Vi avser att vara klara och att du har din licens i din hand vid ca 2130 på kvällen. Kursmaterial, utbildare, instruktörer, lunch, fika, kvällsmacka, dricka och så klart banhyra ingår i anmälningsavgiften på 1950 SEK. O bara så du vet, så kan du du vara med och köra dagen efter på BMWSC säsongspremiär på Mantorp med din nya racinglicens. Dock MÅSTE du anmäla dig till säsongspremiären separat då det inte ingår i licenskursen.

Vill du veta mer och anmäla dig till racinglisenskursen så finner du anmälan HÄR. Den är ÖPPNAD !

Säsongspremiär Gatbilskörnig 3:e Maj på Mantorp Park
Som tidigare sagt så närmar sig vårpremiären, gatbilspremiären, säsongspremiären, bankörningspremiären, ja kärt barn har många namn. Men vad ni än vill kalla det så sker det iaf lördagen den 3:e Maj 2014 på Mantorp Park. Ni kan räkna med en populär tillställning där alla platserna för gatbilskörningen kommer försvinna extremt fort. På grund av just detta otroligt stora intresse så vill vi ge alla samma möjlighet att anmäla sig. För att uppnå detta informera vi här och nu i detta mail att anmälan till Vårpremiären med bankörning på Mantorp Park sker imorgon Torsdagen den 3:e Maj kl 20:00. 

Anmälan gör ni som vanligt på www.bmwsc.com och klickar sedan på bankörning. OBS. anmälan är endast mottagen och godkänd när ni fått ett automatiskt bekräftelsemail samt att ni betalat in avgiften. 

Bimmers of Sweden at Mantorp Park 24:e Maj 2014
BMW Sport Club är med och samarrangerar Bimmers of Swedens väldigt stora event på Mantorp Park, det väntas mer än 750 BMW bilar, så räkna med massor av roligheter och galna, snygga, snabba bilar i alla format. BMWSC har ansvaret att se till att bankörningens organisation sker enligt konstens alla regler, både i form av säkerhet och uppförande. Till detta vill vi så klart att ett antal av våra medlemmar som redan är väl bevandrade i hur ett bankörningsevent i BMWSC's regi utförs kan tänka sig att vara med och organisera och genomföra bankörningsarrangemanget hos BoS. Låter det som en kul idé ? Då är det bara att plita ner ett par rader i ett mail och skicka till gatbilsgeneral@bmwsc.com. Vi är så klart tacksamma för all assistans våra medlemmar kan bistå med. Vill ni ha mer information om eventet så se till att gå in på BoS hemsida www.bimmersofsweden.se

Kalender 2014
2 Maj - Mantorp Park, Linköping - Licenskurs
3 Maj - Mantorp Park, Linköping - Bankörning/BMW Cup/Time Attack
31 Maj - Kinnekulle Ring, Götene - Bankörning/BMW Cup/Time Attack
24 Maj - Mantorp Park, Linköping - Utställning och Bankörning, event med Bimmers of Sweden
3-4 Jun - Ring Knutstorp, Kågeröd - Bankörning och bilprovning, event med Förenade Bil
4-5 Jul - Gelleråsen, Karlskoga - Bankörning/BMW Cup/Time Attack, event med PCSR
26 Jul - Emmaboda Superstage, Emmaboda - Time Attack
21 Sep - Kinnekulle Ring, Götene - Bankörning/BMW Cup/Time Attack
10 Okt - Ring Knutstorp, Kågeröd - Bankörning och bilprovning, event med Förenade Bil
11 Okt - Ring Knutstorp, Kågeröd - Bankörning/BMW Cup/Time Attack och Slutfest

Lägg in dessa datum i din kalender och glöm inte att anmäla er till varje tillfälle när anmälan öppnar ca 4-5 veckor innan varje bankörningstillfälle. Du kommer få exakt datum och tid i ett av dessa nyhetsbrev.
Då vissa event är med partners så kommer ni behöva anmäla er till dessa på BoS respektive
Förenade Bils hemsida, dom är markerade med lutande text, resten är som vanligt på www.bmwsc.com

Dags att göra färdigt bilen
Som ni kan läsa här ovan så väntar en riktig kul säsong runt hörnet, så min fråga till dig, är du redo ? Är din bil redo ? Om inte så är det hög tid att skruva i buren, byta bromsvätska, byta olja i motor och växellåda, kanske till och med fixa det där sista med svetsen, lägga på fräscha sulor, betala skatten och försäkringen och köra förbi din lokala besiktningsman för en översikt så ses vi inom kort.

BMW Originalförsäkring förlänger även 2014
En av våra högt uppskattade sponsorer, BMW Originalförsäkring, väljer att fortsätta stödja vår verksamhet genom att förlänga avtalet med BMW Club Schweden och BMW Sport Club för 2014. Detta innebär att vi som kör gatbil med BMW Club Schweden och BMW Sport Club och har sin bil försäkrad hos BMW Originalförsäkring har gällande vagnskada på våra träffar. Nu anordnar vi våra träffar med väldigt hög säkerhet och genomtänkt organisation, men det är ändå underbart att veta att man har både hängslen och livrem och att man inte går under ifall man har rejält otur och olyckan skulle vara framme. Så om ni inte har eran ögonsten försäkrad hos BMWOF så är det dags att byta försäkringsbolag omgående. Ring BMWOF och uppge erat BMW Club Schweden medlemsnummer, så får ni inte bara gällande försäkring på bana vid träff anordnad av BMWSC och BMWCS utan även 10% rabatt på försäkringspremien.

Förutsättning

Medlem i BMW Club Schweden (även i BMW Sport Club om ni avser köra på bana)Bilen helförsäkrad hos BMW OriginalförsäkringBilen är en BMW, MINI eller ALPINABMW CS / SC anvisningar och regler vid bönkörning efterlevsGäller ej om tidtagning skerGäller ej om det handlar om tävlingskörning ("Man mot Man" anses som tävlingskörning)Gäller ej vid träning inför tävlingBilen skall genomgå en besiktning av BMW CS / SC arrangör i samband med bankörningenBilen är föranmäld till bankörningen genom anmälan på BMW SC eller BMW CS hemsida.BMW SC / CS anmäler bilens registreringsnummer till BMWOF före träff (Detta gör BMW SC / CS arrangörer, medlemmen behöver inte anmäla deltagandet till BMWOF)

Förmån

Gällande trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring/vagnskadegaranti vid bankörning med gatlegal bil på träff anordnad av BMW Sport Club och BMW Club Schweden10% rabatt på bilförsäkring hos BMW Originalförsäkring (uppge ditt BMWCS medlemsnummer vid tecknande)

Omfattning

BMWOF trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring/vagnskadegaranti gäller på av BMW Club Schweden och BMW Sport Club anordnade bankörningsträffar med gatlegal bil.Maskinskadeförsäkring gäller ejVagnskadeförsäkringens självrisk som gäller vid bankörning (oberoende av vad du har i självrisk i vanliga fall)
- Bilar äldre (>10) år : 10.000 SEK
- Bilar yngre (<10) år : 15.000 SEK
räknat från första registreringsdagenTrafikförsäkringens självrisk är samma som du har i vanliga fall

Inte helt dumt, eller hur. Alltid skönt med den extra säkerheten. Så rusa in på www.bmworiginalforsakring.se och försäkra din bil omgående.

Miljömatta och Bullerkrav
Alla måste ha bilen på en miljömatta eller tjock presenning om någonting skall göras på bilen när ni är på banträff, detta innefattar även hjulbyte !!! Så se till att köpa in en presenning, om ni inte redan har det, eller en miljömatta från BMWSC och ha under bilen. Se det som en markering var just eran plats är även om ni verkligen inte skall meka med bilen.

Miljömatta kan ni köpa av BMWSC på varje klubbträff och personen i fråga som har detta med sig heter Harald Fägerblad. Vet ni inte vem det är så bara fråga på banträffen så pekar vi er rätt. Haralds kontaktuppgifter finns även på våran hemsida www.bmwsc.com (under BMW Cup) om ni vill förbeställa eran miljömatta.

Bullernivå som från och med nu kommer mätas på alla våra bankörningsträffar är 95db. Ni kommer få svartflagg om ni överstiger detta värde med era bilar. Ni kommer då få en möjlighet att åtgärda och sänka erat buller. Om ni blir svartflaggade en andra gång för buller kommer ni inte få köra mer på banträffen. Så hett tips är att redan nu åtgärda era bilar så ni hamnar under 95db.

Vi önskar er en lång och extremt rolig bankörningssäsong!

Med Vänliga Hälsningar
BMW Sport Club Styrelse samt Gatbilsgeneralen med Gatbilsrepresentanterna

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!