Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Hitta dina ambassadörer

April 2014


Women In Progress ökar kompetensen i styrelse och ledning. 
Women In Progress erbjuder marknadens mest kvalificerade styrelseutbildningar, coachande mentorskap och exklusiv pool med kvalificerade styrelsekandidater. Vi driver ett aktivt opinionsarbete för att förändra attityder ur ett mångfaldsperspektiv


Månadens förebild: Gunilla Kyhle Kolsrud, Processägare Ekonomi, Axfoodkoncernen

Gunilla Kyhle Kolsrud vet att hennes åsikter är viktiga och hon ser sin egen betydelse för företaget. Med förståelsen om sitt inflytande har hon också tagit ett aktivt grepp om sin karriärutveckling och är därför en förebild. Gunillas roll på Axfood är som Processägare Ekonomi, vilket innebär huvudansvar för affärssystemprocessen och dess utveckling inom området.

Gunilla är civilekonom och har arbetat som ekonomichef på såväl mindre som större företag och även utomlands – två år i Holland inom fastighetsbranschen. På Axfood har hon varit i tolv år och det var där hon breddade sin profil och utvecklades till specialist inom SAP, ett av världens ledande affärssystem inom mjukvara för företag och koncerner. När Axfood för fem år sedan stod inför att göra om sitt IT-system och byta ut processer till SAP blev Gunilla en av flera nyckelpersoner.

– Det var fantastiskt roligt. Innan var mina kontaktytor nästan bara interna och jag var väldigt sugen på nya kontakter och att nätverka utanför företaget. Genom SAP blev det möjligt och en helt ny värld öppnades.

Efter några års arbete med SAP lämnade Gunillas chef sin post som Processägare och hon fick chansen att kliva upp. Frågorna på hennes bord blev mer strategiska och där med ökade samarbetet med företags- och koncernledningen.

– Det var då jag började inse min egen betydelse och vikten av min roll, funktion och kunskap, innan hade jag varit mer av en bakgrundsfigur. Nu förstod jag att jag behövde en mentor och i samma veva hittade jag Women In Progress och Margareta Neld.

Gunilla beskriver att det därefter hände saker slag i slag som stärkte henne i att ta plats och utvecklas. Hon engagerade sig bland annat i SAPSA en användarförening med flertalet stora svenska koncernbolag som medlemmar. SAPSA arbetar bland annat genom fokusgrupper för att byta kunskap om SAP. Idag sitter Gunilla i deras styrelse.

Två råd Gunilla vill dela med sig av är att förankra beslut du vill ha igenom med rätt personer och att hitta Dina ambassadörer.

–Mina ambassadörer gjorde att jag kunde och vågade ta plats. Innan väntade jag nog på att andra skulle ”öppna dörrar”, det gör jag inte längre!

Text: Helena Andersson, www.schelena.se


Aktuellt

Styrelseutbildningar 2014
Vår certifieringsutbildning den 9-11 april i Berlin, Tyskland är fulltecknad.

Det finns platser kvar till höstens utbildningar,
Certifieringsutbildningen ges även den 
28 september-2 oktober i Budva, Montenegro.
Certifieringsutbildningen ges i samarbete med StyrelseAkademien.
För dig som är certifierad styrelseledamot, passa på att gå Från Noll till börsen den 5-6 november i Stockholm. Anmälan sker senast 1 månad innan. 

Kom och träffa nya och gamla WIP:are -  1 april i Göteborg
Vi kommer att berätta om vad som händer i Women In Progress på styrelsefronten och ledarskapet. Det blir också tillfälle till affärsnätverkande. 
Datum: Tisdagen den 1 april 
Tid: Klockan 08.00 – 10.00.
Plats: Park Aveny Hotel i Göteborg
Vid frågor kontakta: info@womeninprogress.se

Ledarskaps- och Entreprenörsdag i Malmö och Göteborg
Women In Progress kommer att medverka på Ledarskaps- och Entreprenörsdagen den 31 mars i Göterborg och den 7 april i Malmö.

Stärk din roll som ledare - 22 april Örebro
Women In Progress har tillsammans med Skandia och Mercuri Urval nöjet att bjuda
in dig till ett seminarium. Syftet är att stärka dig i din ledande roll inom privat eller
offentlig verksamhet.
Datum:  Tisdagen den 22 april
Tid: kl. 17.00 – 19.30
Plats: Restaurang 4:e våningen, Rudbecksgatan 52, Örebro
Anmälan: Kontakta stina.enghag@mercuriurval.com Seminariet är kostnadsfritt 

Omvärldsbevakning - World Economic Forum 
World Economic Forum rapporterar varje år sedan 2006 om jämställdhet i världen. De nordiska länderna har toppat listan men riskerar att bli ifrånåkta då vi lever på gamla meriter. Läs mer här.

Women In Progress i Almedalen 1 juli 2014
En uppföljning på förra årets mycket välbesökta seminarium. Hur ser uppdraget ut för valberedningen, ägarkonstellationer, ägaransvar och ägarkod?

Paneldeltagare är Peter Norman, Finansmarknadsminister (M), Caroline af Ugglas, Aktieägare/Ägarstyrningsansvarig, Skandia, Peter Bodin, VD, Grant Thornton Sverige och global styrelseordförande, Grant Thornton International, Sarah McPhee, VD, SPP, Heinz G. Wester, konsult och Charlotte Levin, Partner, Vinge.

Samarbetspartner är Grant Thornton, Svenska Moderådet, Greatness PRCapio och Vinge

Plats: Monicas trädgård, Rosas Pensionat
Adress: S:t Hansgatan 22, Visby
Arrangör: Women In Progress i samarbete med Monica Hedberg Invest AB
Mer information: Info@womeninprogress.se eller Margareta Neld, telefon 08-24 25 51

Dörrarna öppnar 10:30, förra året fylldes seminariet direkt så kom i tid! Vi bjuder på lättare tilltugg. Läs mer här.

Grattis

Barbro Claesson som blivit vald till Advisory Board för Färg & Interiör Arlandastad.

Monica Ekmark som blivit vald till ordförande i MusikSverige, en intresseorganisation som driver den samlade musikbranschens frågor.

Liselotte Hägertz Engstam som har blivit vald till styrelseledamot i Moment


Här kan du läsa mer om styrelseprogram, Coachande mentorskapföreläsningar och Hitta styrelseledamot eller kontakta gärna oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!