Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vårläger i Laholm

Nu närmar det sig vårt efterlängtade vårläger i Laholm. Det är dags att damma av racercykeln, kolla bromsklossar, hur fräscha är däcken, har jag ringklocka (?) osv.


Vi har några få platser kvar och vid riktigt snabb anmälan kan vi lägga till någon ytterligare person. Priset är det samma som förra året, endast 1390 kr och då ingår boende, 3 middagar, 3 frukostar, ledarledda rundor och lite överraskningar.

Vi har nöjet att meddela att vår massör i år kommer att vara Anna-Maria som kommer från Laholm. Hon är ökänd för sina starka nypor så om ni behöver en ordentlig genomgång av musklerna ska ni vara beredda på att boka en tid i Laholm.


Vi kommer att kunna erbjuda ett skönt pass bodybalance på morgonen innan frukost för de som är morgonpigga. Förutom detta kommer vår egen Super-Emma att köra ett kortare core- och stretchpass efter cyklingen.

GP skriver nu att ”Nu kommer värmen” så det finns väl inget mer att önska! Välkomna till Laholm 2014.

Funktionär Västkusten/Hisingen Runt 23-25 maj

Från och med 2014 satsar klubben på att utöka Hisingen Runt till att bli ett helgevenemang genom att komplettera med långloppet Västkusten Runt, som kommer att gå över vackra Tjörn och Orust.

Detta gör vi för av flera syften. Dels vill vi synas mer, både bland allmänheten i Göteborgsområdet men också nationellt bland cyklister, dels vill vi kunna ha större resurser att lägga på klubbens verksamheter (motion, randonneur, race och MTB) och framför allt vill vi få fler att cykla och därigenom få en bättre hälsa.  

För att kunna genomföra cykelhelgen använder vi oss av externa funktionärer men viktigast av allt är att vi har våra egna medlemmar som funktionärer då ni tänker på cyklisters vis men även kanske har erfarenhet av att vara funktionär från tidigare år.

Fyll i följande formulär så snart du kan så vi vet när just du kan hjälpa till: http://www.vastkustenrunt.se/kontakt/funktionarer/

Mer om loppen kan du läsa på www.vastkustenrunt.se och www.hisingenrunt.se

 Tack för att du hjälper oss vid våra motionslopp så att vi kan bedriva den fantastiska verksamhet som HCK har.


Grillfest

Datum för HCKs traditionella grillfest är planerad till den 18/6. Detta är veckan efter Vätternrundan och veckan innan Själland Runt så det kommer finnas mycket att diskutera.

Alla som är medlemmar är bjudna och ta gärna med respektive och barn. Det blir dignande bord med grillbuffé som vanligt.

Anmälan kommer på forumet och där kommer också tid och plats att meddelas.

Själland Runt

Detta lopp är cirka 300km långt och cirka 2100 höjdmeter. Detta lopp arrangeras av klubben Köge Cykel Rings Vänner lördag 28 juni.

För detta har HCK annordnat med buss från klubblokalen och boende på vandrarhem under helgen. Bussen är beställd att åka från Arvid
Lindmansgatan ungefär kl.12.00 på fredag 27 Juni för att anlända till Köge under fredag eftermiddag.

Då finns tid att ägna fredags kvällen åt förberedelser inför loppet som startar cirka 06.00 på lördag morgon.

Bussen hem planeras att avgå från Köge cirka kl.10.00 på söndagen.
Tycker man att 30 mil verkar långt så arrangerar klubben ytterligare två lopp samma dag:

Köge tours, ca 100km
Själland på Tvärs, ca 200kmfo

Mer information om Själland Runt finns på forumet.

Om man ändå tycker sig sakna någon information, kontakta bjarne.karlsson1@gmail.com

Vi ser fram emot en härlig cykelhelg!

Vi vill gärna att alla som är intresserade anmäler sig så snart som
möjligt så att vi kan göra färdigt bokning av buss och vandrarhem.


Vattenfall Cyclassics

Vattenfall Cyclassics är med 22 000 deltagare Tysklands största cykelmotionslopp. Start och mål är i hjärtat av Hamburg och loppet erbjuder tre sträckor - 55 km, 100 km och 155 km.

Vi kommer att cykla 155 km för att kunna njuta länge. Vattenfall Cyclassics är inte bara ett motionslopp utan ingår även som enda lopp i Tyskland i UCI:s Worldtour för proffsstall.

Detta innebär att vi kan titta på proffsen efter att vi har kommit i mål, duschat och bytt om till fräscha HCK kläder. Proffstävlingen avslutas med ett varvslopp och vi kommer att få se Andreas Greipel, Mark Cavendish och alla andra spurtkanoner flera gånger.

Datum: 24 augusti 2014
Resedatum: Avresa: Lördag, den 23 augusti tidigt på morgonen
Hemresa: Söndag den 24 augusti vid 18-tiden, ankomst i Göteborg ???
Färdsätt: Beroende på antal deltagare med buss eller egna bilar
Boende i Hamburg: Scandic eller liknande
Anmälan: Egen anmälan, ange HCK155 som teamnamnet.


Medlemsförmåner

Aktivitus

Vad är utgångsläget för säsongen och vilka förbättringar vill du göra?

Aktivitus hjälper dig med tester och utvärderingar där du får allt svart på vitt.

Du kan även få ett skräddarsytt träningsprogram just för dina uppsatta mål.

Medlemmar i Hisingens Cykelklubb har 10% rabatt på ordinarie pris för tester och program.

http://www.aktivitus.se

Veloposition

Om du inte sitter rätt spelar det ingen roll om det är en nytrimmad och nypolerad cykel du sitter på. Benny på Veloposition hjälper dig att få rätt inställningar på cykeln för att kunna prestera maximalt.

Missa inte heller Bennys föreläsning 16/4 om sittställningar etc.

Anmäl dig i forumtråden så vi vet vilken lokal vi behöver boka.

Som medlem i Hisingens Cykelklubb har du 20% rabatt på ordinarie pris när det gäller Cyclefit och Framefit.

http://www.veloposition.se

Lisebergsbyn

Vår partner Lisebergsbyn ger oss rabatt hela året på boende om du använder vår rabattkod.

Detta gäller både dig, nära och kära.

Lisebergsbyn med sitt centrala läge och närhet till natur är också supermysigt och där finns chansen till ett avkopplande bastubad efter motionsturen i Skatås.

Om du eller ditt besökande sällskap vill bo i Lisebergsbyn klickar du här för mer information och rabattkod.

Scandic

Genom vår partner Scandic bokar du billigare boende under cykelhelgen.

Det gäller även för cykelvänner eller andra sällskap som kommer till västkusten på besök.

En bra chans att få boendet billigare och kanske lyxa till det med en vistelse i någon av Scandics relaxavdelningar.

För rabattkoder och mer information besöker du denna sidan.

Årets rundor

Rundorna är nu publicerade på forumet.

Har du en kamrat eller kollega som verkar intresserad av cykling?

Tipsa om våra introrundor så tar vi hand om din vän.

Rabatt på maxims produkter

Genom att använda rabattkoden Hillside14 vid beställning får du 20% rabatt på hela sortimentet. Koden gäller tillsvidare under en obegränsad tid. Rabatten gäller inte tillsammans med andra rabattkoder, däremot gäller den tillsammans med kampanjer som de har emellanåt på hemsidan, så du kan få rabatt på rabatt. 

http://maxim.se/produkter


Ordförande har ordet

Då är cykelsäsongen igång på allvar och nu är vi många som längtar till Laholm. För bara några dagar sedan ringer en för mig okänd kvinna och presenterar sig som representant för Laholms kommun. Hon visste att vi som cykelklubb skulle komma till Laholm och hennes fråga var om vi behövde någon hjälp. Trodde först att någon drev med mig men så var det inte utan kommunen ville helt enkelt hälsa oss välkomna.

Styrelsen har haft det första konstituerande mötet. Alltid lika spännande med fjärilar i magen och så bara löser sig allt genom att hela den nyvalda styrelsen verkligen vill ge järnet för HCK. VI hade också en genomgång och diskussion om vilka värderingar vi har och värdet av att vi representerar och tar ansvar för hela HCK verksamhet även om vi delar upp ansvarsområden mellan oss. Mycket givande och alla ser vi fram emot detta spännande år.

Styrelsen kommer att boka in ett antal medlemsmöten enl årsmötets önskemål och informerar vad styrelsen arbetar med för närvarande och framtida planer. HCK behöver även fler som hjälper till så du som vill vara med i ett kul gäng och lägga lite tid på vår fina klubb hör av er till styrelsen.

I år tänker jag bredda mig som cyklist och förhoppningsvis vara med i både MTB, motion och Randonnée och har dessutom anmält mig till både Själland runt och Hamburg. Det mest spännande är ändå hur våran nya satsning på VKR/HR helgen kommer gå. Nu kommer det in 100 anmälningar per vecka så vi hoppas på att nå målet med 4000 startande.

SNÄLLA när vi lägger ut information på Facebook är vi jätte tacksamma om ni gillar och delar så att vårt budskap sprids.

Välkomna både nya och gamla medlemmar till detta spännande år


Vid pennan

Ordförande
Aina Illiano

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!