Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.Tremedias e-nytt

 
 

Datum 2014-03-18

 
 

Arbetslöshetsstatistik -
skiljer sig åt mellan SCB och AF

Under första kvartalet 2011 fanns det 395 700 arbetslösa i åldern 16 till 64 enligt SCB och 399 800 inskrivna arbetslösa enligt Arbets­förmedlingen. Nivån är snarlik och det är lätt att tro att det är samma personer som räknas. Men vid en närmare granskning visar det sig att det finns stora skillnader mellan statistikkällorna.

Läs mer på SCB:s webbplats

 


SSA_logo2014SSA-konferens 2014 i Visby

2014 års SSA-rikskonferens äger rum i Visby den 14-16 maj.
Detta år erbjuds en konferens omgiven av möjligheter som sätter ett ungdomligt fokus på framtiden.

Under dessa tre dagar kan du ta del av flera goda exempel på lyckade verksamheter, intressanta föreläsningar, seminarier och workshops, goda möjligheter till mingel och erfarenhetsutbyte, underhållande och tänkvärda inslag och middag med gotländska smaker.

På SSA-konferensens webbplats kan du få mer detaljerade uppgifter om program, anmälan, resa och boende och annan aktuell information.

Du kan läsa mer och anmäla dig här.

 


Folkhögskolans dag 2014

Den 29 mars kommer många av landets folkhögskolor att hålla öppet för att visa upp sin skola och skolans verksamhet. Temat för dagen kommer vara valåret 2014, men det kommer även finnas andra aktiviteter på folkhögskolorna runtom i landet.

Läs mer på Folkhögskolans webbplats

 


Boken "Hope-Filled Engagement"

Tremedia har nu tryckt upp fler exemplar av Dr Norman Amundson och Grey Poehnells bok Hope-Filled Engagement: New Possibilities in Life/Career Counselling. Boken finns nu att beställa och levereras inom en vecka.

Hope-Filled Engagement: New Possibilities in Life/Career Counselling är en uppföljare till den populära boken Active Engagement av Dr Norman Amundson.

Boken behandlar den ökande mångfalden och komplexiteten som vägledare möter i sitt arbete. Boken vill skapa en miljö av hopp för människor med fokus på verktyg och processer som kombinerar en holistisk världsbild (inklusive kreativitet, andlighet, samhörighet, värderingar och balans i livet) med nutida vägledningsbegrepp.

Det är ett lösningsfokuserat och hoppfyllt synsätt som sätter individen i centrum och som vill engagera människor i deras liv och som utrustar dem att göra sina livsval med värdighet oavsett utmaningar.

Hope-Filled EngagementProvläs ett utdrag.

Författare: Grey Poehnell, Norman E. Amundsen
Språk: Engelska
Antal sidor: 357
Pris (exkl. moms och frakt): 1 ex. 558 kr/ex

Lagervara med leverans inom 1 vecka.
Maila din order till order@tremedia.se

Observera! Säljs endast till skolor och företag EJ till privatpersoner. För privatpersoner hänvisas till bokus.com.

 


Fortsatt färre gymnasieelever

Enligt skolverket går i år 330 000 elever i gymnasieskolan vilket är en minskning med 21 000 elever jämfört med förra läsåret. Minskningen av elever är beräknad att fortsätta under de närmaste två åren. Både kommunala och fristående gymnasieskolor kommer fortsatt behöva anpassa sin verksamhet efter minskande elevkullar.

Färre elever börjar på yrkes- respektive högskoleförberedande program. Fler elever går introduktionsprogram, och av de fem introduktionsprogrammen är det språkintroduktion som ökar mest.

Av de nationella programmen så är ökningen i årskurs 1 störst för VO och EK, medan HU och IN är de program som minskar mest i årskurs 1.

Mer detaljerad statistik finns på Skolverkets webbplats

 


Checklistor för grundläggande behörighet

UHR har tagit fram listor med kontrollfrågor som ska vara till stöd vid bedömning om en gymnasieutbildning ger grundläggande behörighet eller inte.

Läs mer om checklistorna på UHR:s webbplats

Checklista

 


Många svenska ungdomar pendlar till Norge

På tio år har antalet gränspendlare från Sverige till Danmark och Norge mer än fördubblats. Framför allt är det Norge som lockar och gränspendlingen är särskilt utbredd bland unga i åldern 16-29 år. Åldersgruppen utgör hela 40 procent av de som pendlar till jobb i något av grannländerna, men bara 20 procent av alla förvärvs­arbetande i Sverige.

Läs mer på scb:s webbplats

 


Dags för en lokal Programväljare?

Programväljaren görs för närvarande i cirka 10 olika upplagor med anpassat innehåll för olika områden i landet. På uppdrag av olika kommuner eller regioner tar Tremedia fram kataloger med lokalt anpassad information. Exempel på regionala Programväljare är: Gävle, Örebro, Östra Samverkansområdet, Linköping och Katrineholm.

Korrekt och kostnadseffektivt
Att göra en egen lokal Programväljare är mycket kostnadseffektivt. På Tremedia finns en väl utbyggd bildbank med egna foton tagna på verksamheten ute på olika gymnasieskolor. Vi har en omslagsbild som man kan använda om man vill och hos oss finns även texterna och expertkunnandet för att göra en korrekt och tilltalande katalog med lokal anknytning. De flesta av våra lokala kunder beställer den det färdigtryckta innehållet som finns i vår nationella Programväljare. Detta kombineras sedan med egna "lokala sidor" och ett omslag med lokal information.

De lokala sidorna hjälper vi på Tremedia gärna till att ta fram och de brukar vara mellan 8-32 sidor.

Mer information
Tycker Du detta verkar intressant – Kontakta oss! Vi skickar dig gärna exempel på kataloger som vi producerat samt kan ge dig namn och telefonnummer på referenspersoner. Vi kan även göra kataloger med helt lokalt material.

Tänk på att det är särskilt viktigt att vara ute i god tid om Du är intresserad.
Maila anna@tremedia.se eller ring 033-430 22 20.



SSA_information

 
     
 

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet. © Tremedia i Borås AB 2014
Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!