Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Mars 2014

Revir - hjälp kunden att känna sig trygg och säker!

Vi människor, precis som alla andra varelser eller djur i alla fall, gillar att få hållas i vårt eget revir där vi känner oss trygga och lugna.

 

Hemmet och vår arbetsplats är ju typiska revir för oss och där vi t ex om vi byter arbetsplats snabbt ser till att göra den nya platsen till "min egen" Du vet också hur viktigt det är för oss att alltid få sitta på vår plats vid köksbordet eller hur?

 

Detta är ju givetvis likadant för dina kunder, så hur kan du få dem lugna och trygga när de är hos dig? Och försök fixa detta så snabbt och effektivt som möjligt vid ert möte, så att du inte tappar tid i säljandet.

 

Det är ju självklart svårt att veta hur mycket respektive kund behöver av revir men se till att ha förberett detta och ditt tänk runt detta, så kan du snabbt utöka det om du ser på kunden att det behövs.

 

Det kan vara i form av plats runt kunden på ett möte, en utbildning eller ett samtal av något slag. Det kan gälla plats i affären där de kan ha sina "saker", det kan gälla på plats på bordet vid mötet eller lunchen. Eller bara platsen där kunden ska vänta innan ert möte. Tänk själv ut fler krisiga platser.

 

  1. Lek kund och kom till affären, till mötet, till lokalen och försök se allt med kundens ögon.      
         
  2. Be någon utomstående göra samma som du gjorde ovan.

  3. Plocka bort, rensa och visa istället tydligt med ny "inredning" att denna plats nu är till för kunden. Kunden vill t ex inte gärna ha något eller någon nära bakom sig som gör dem osäkra. Ljud kan störa, rörelser likaså.      
         
  4. Om du har provrum se till så att de är grymt skyddade och trivsamma. Vi vill kanske inte att kunden ska vara där inne för länge men de ska vara trygga när de är där. Annars går de inte ens in och provar.

 

Lägg märke till kundens rörelser. Ser de stressade ut, ser de sig omkring, verkar de olustiga där de står/sitter. Prova att flytta runt och ändra tills du ser att kunden lugnar sig och kan fokusera på bara dig, dina produkter/tjänster och det du har att säga. Du vinner massor på detta i form av ökad försäljning och ännu bättre betyg av dina kunder som i längden ger fler affärer och fler kunder.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

De enda tre hederliga skattletarna i världen vill dela sin förmögenhet i lika stora delar mellan varandra. På sin senaste skattjakt hittade de sju kistor fulla med guld, sju kistor som är halvfulla och sex kistor som är tomma, men mycket vackra. Hur bör de för att det ska bli så rättvist som möjligt fördela rikedomen de hittat?

 

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

 

Svar på föregående månads gåta:
Denna gång ett enkelt och kort svar. Upprepade bokstäver är det rätta svaret.

 

Stylingtips:

Väskor är en av våra bästa accessoarer och har numera blivit mycket stort även för killar och män. Hur din väska ska se ut har ju givetvis att göra med vad du ska ha den till men också vad du gillar för stil, för du vill ju att den ska kännas som "din".

 

Vi har ju tidigare pratat om olika personliga stilar som ingår när man gör sin stilanalys och vi bygger vidare på detta nu och denna månad gäller det då dina väskor kopplat till stilen Dramatisk.

 

Om du är just Dramatisk i din stil gillar du väskor och accessoarer som är lite extra och har fräcka detaljer i utseendet. De behöver inte ens vara praktiska. Du är nog den som oftast köper det som är aktuellt och på modet just nu men har även egna varianter av väskor som du föredrar med extrema effekter. Du har många väskor och byter gärna under dagen för allt det du ska göra.

 

Du gillar massor med detaljer och effekter och ibland kanske lite för mycket. Det kan också funka med ett stort gigantiskt spänne och absolut ingen annan detalj. Det är fräckt det med. Det är kul med olika stickningar och sömmar i avvikande färger. Det är kul med mönster och med olika materialkombinationer.

När det gäller färger är det ofta kombinationer med starka färger ihop med svart som gäller, då dessa färger är de du har på dina kläder. För fest och andra kul tillfällen kanske det bara är fräcka starka färger om gäller. Du har gärna skinnväskor men kan också tänka dig alla roliga varianter av syntetväskor. Detta för att det ofta måste bli så för att få till alla dina färger. Du har inga krav på att det måste vara skinn.

 

Du gillar alla typer av material och varianter av dessa material. Pressad kroko och lack är kul. Ruggade skinn och bomullsväskor är kul det med. Blanda flera olika material och det blir också bra. Det får dock inte vara för "hemmagjort" utan det ska vara fräckt och effektfullt på gränsen till lite kul elegant.

Storlek på väska får ju givetvis styras av behovet men du har många väskor så du har säkert ett par stycken för varje tillfälle du kan tänka dig. Du matchar med dina färger och den stil på kläder du har denna dag och använder väskan som en av dina accessoarer och inte som bara en väska.  

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!