Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

När måste jag beställa?

Butiken är denna gång öppen fram till onsdagen den 26 februari. Vi åker sedan runt på respektive vingård och hämtar dina viner du har beställt och slutligen så hamnar de på en lastbil den 6:e mars.

Köpstopp i butiken 26 Februari (26/2)

Beräknad leverans i Stockholm 17 Mars (17/3)


Beräknad leverans om du ej är boendes i Stockholm är 24/3. Vi beklagar att det tar lite längre tid för er.

Observera: Nästan beställning efter detta är först i mitten av maj med leverans i början av juni.


Prova-på-låda

Vår prova-på-låda i november blev mycket populär. Nu har vi ett begränsat antal sådana med en ny mix av viner som vi inte tycker ni skall missa. Lådan består av:

Golser Pinot Noir Selektion, Herrenhof Buchertberg Weiss, Urban Grüner Veltliner, Gsellmann Chardonnay, Artisan Pure Rosé, Koppitsch Neusiedlersee DAC.

Ordinarie pris 766,- Prova-på-pris: 690,-

Läs mer om lådan på:
http://handlavin.se/vinbutik/128-vinprovar-lada.html


Fokus på Artisan Wines

Vi tittar närmare på vingården Artisan Wines. Franz Schneider som driver vingården har blivit mycket populär hos våra kunder, han har även besökt Stockholm och hållit i vinprovningar och det är inte sista gången han besöker Sverige.

Franz har en Magister inom vetenskap om vin och vinframställning (enologi) och har en masterexamen kring kvalitetsframställning. Vingården som ligger i lilla Halbturn består av totalt 5 hektar och under lärotiden arbetade han bland annat i Italien, Tyskland samt Sydafrika.

Vid sin sida har Franz sin far Franz Schneider Senior som är mästaren ute i vingårdarna. När det kommer till uppbindning och beskärning så är pappa fenomenal och fungerar som läromästare.

Något som gärna Franz också lyfter fram är sin mamma Maria Schneider som står för balansen i praktiskt taget allt på vingården och serverar hemlagad mat när man varit ute och arbetat i vingårdarna.

Klimatkompensering

Genom sin kärlek till jorden och naturen så har Artisan Wines valt att klimatkompensera sina viner. Genom att köpa viner från vingården så bidrar man automatiskt till ett bättre klimat och vingården är certifierade av ”Climate Austria”.

Vill man ha rapporten för 2011/2012 så går den att läsa på:

Nachhaltigkeitsbericht_Artisan 2011.pdf (endast tyska)

Druvsorter

Artisan Wines har många druvsorter och även många viner för att endast ha en produktion som understiger 20.000 flaskor om året. Druvsorter som för närvarande odlas är Merlot, Zweigelt, Sankt Laurent, Chardonnay,Welschriesling och Sauvignon Blanc.

Nomineringar

Artisan Wines har fått mycket nomineringar, men eftersom det är en liten vingård så har man tagit beslutet att inte lämna in sina viner till stora tävlingar eftersom det kostar stora pengar att överhuvudtaget få vara med och ryktet om vinerna från Artisan Wines sprider sig ändå. Men trots detta så fick han här senast 93 poäng i vinguiden Falstaff för sitt vin ”The Artisan” utan att vara betalande medlem och hos Österrikes kändaste vinbutik ”Wein & Co” finner du ett urval av viner från Artisan Wines.

Pure-serien

Pure-serien är viner som skall vara druvtypiska och skall återskapa den terroir och klimat som finns i området utan att man blandar samman flera olika druvsorter i ett vin.

Här finner man bland annat deras Sauvignon Blanc som är aromatisk och man finner toner av fläder, passionsfrukt och persika med en liten touch av lime och mycket fina mineraler. Vinet kan avnjutas som det är men blir även en perfekt kompanjon med sparris och grillad fisk.

Rosévinet bjuder på röda vinbär, hallon och med en integrerad och livlig syra. Rosévinet har verkligen blivit älskat av våra kunder som haft svårt att hitta något likvärdigt på Systembolaget och i detta vin möts man inte av något parfymerat som påminner mer om en påse med godis än vin. Vinet är torrt och med en lätt restsötma som får även stora vinfantaster som annars brukar vara skeptiska till roséviner att njuta i fulla drag.

Welschrieslingen är en av mina egna favoriter och här möts man av fina toner av citron, lime och gröna äpplen samt ängsblommor. Vinet rekommenderas till heta sommarnätter, lätta sallader och passar perfekt ihop med en Wienerschnitzel.

Pure Zweigelt har en fin körsbärsfärg med intensiva mörka körsbärstoner samt en liten hint av heta kryddor. Vinet avnjutes gärna lite lätt nedkylt tillsammans med mat från det Italienska köket.

Pure Sankt Laurent är mörkt rött med en rödviolett skiftning och här slås du direkt av intensiva mörka bär samt toner av hallon. Har du en tränad näsa så känner du att den är besläktad med Pinot Noir druvan. Man avnjuter gärna detta vin med grillat kött, vilt.

Prestige-serien


Det finns för närvarande fyra stycken prestigeviner som ligger närmare 200 kronor och uppåt där en del viner som exempelvis ”The Artisan” tillverkas med en produktion på endast 450 liter om året.

Neusidlersee DAC Reserve finns det många viner i Österrike som har namnet. DAC är en klassificering som gör att man måste skicka in vinet för en statlig kontroll och se till att den uppfyller visa kriterier när det gäller lagring och alkoholhalt. Vinet måste ha minst 60 procent av druvsorten Zweigelt för att få kallas Reserve. Den statliga kontrollen säger däremot inget om hur vinet egentligen är i slutändan så här gäller det att välja en skicklig vinmakare. Artisan Wines fick 2013 en guldmedalj av Austrian Wine Challenge så missnöjd kommer du dock inte bli. Vinet har fått ligga i 14 månader på både barrique (225-liters fat) samt tonneaux (500-liters fat). För att vinet inte skall få för mycket kontakt med eken så väljer man även dessa tonneaux-fat som är lite större och mängden vin träffas av en mindre yta med ek. En fördel som man har låtit utföra är ett test av histamin halten i vinet och det understiger 0,1 mg/liter. Detta gör att om man har väldigt lätt att få huvudvärk av röda viner så kan detta vara lösningen. Det hjälper däremot inte mot för hög konsumtion och den risken finns alltid med viner från Artisan.

Halbturn Red finns för närvarande exklusivt för handlavin.se att avnjuta som antingen årgång 2009, 2010 eller 20011 (limiterad kvantitet). Tittar man på årgång 2011 består den av Zweigelt, Sankt Laurent och Merlot i lika stor del. Vinet har sedan fått ligga 22 månader på ekfat som är använda en gång tidigare. Vinet blir din perfekta partner med lamm, gås och finare köttbitar av nöt.

”The Artisan” är mästerverket som fått 93-poäng av Falstaff och druvsorten är Merlot. Vinet tillverkas endast med en kvantitet på cirka 450 liter och hur ofta springer man på ett sådant vin här hemma i Sverige? Skördeuttaget är endast 25 hektoliter per hektar och vinet är underbart tillsammans med rostbiff, oxfile och gärna en rödvinssås till köttbiten. Jag kan bara säga som en en vinbloggare skrev om Franz Schneider efter att ha provat igenom hans viner – F(r)an(z)tastiskt.

Halbturn White är något för en Chardonnay-lover som vill ha något som sticker ut från alla dessa viner med denna druvsort som finns på marknaden. Här har man aromer av gula äpplen och man kan även finna små noter av kokos, annans, bananer i smaken med en lätt ek-rostning. Varför inte prova en biff-stroganoff till vinet. Detta vin både som årgång 2011 med 100 % Chardonnay och 2010 där druvsammansättningen bestod av 70 % Sauvignon Blanc och sedan resten var Pinot Blanc, Pinot Gris och Chardonnay.


Röda priser

Det är dags att rensa lagret lite för att kunna få in nya viner och nedan följer lite viner som vi har röda priser på hos Handlavin.se - Så passa på och fynda!

Gsellmann Rosé Start 2012 (ord.pris 99,-) NU 79,-

Artisan Pure Rosé 2012 (ord.pris 99,-) NU 79,-

Aritsan Pure Rosé Frizzante (ord.pris 119,-) NU 99,-

Stagård Urban Rosé 2012 (ord.pris 99,-) NU 69,-

Opitz Opitz One (ord.pris 299,-) NU 199,-

Opitz Eiswein (ord.pris 269,-) NU 189,-

Opitz Pole Position (ord.pris 129,-) NU 89,-

Opitz Haideboden (ord.pris 119,-) NU 79,-

Opitz Neufeldacker (ord.pris 159,-) NU 129,-

Ta mig till samliga viner med röda priser.

http://handlavin.se/prices-drop


Vinglasens Rolls-Royce

Zalto är vinglasen som får vinfantasterna att byta ut sina gamla vinglas. Vinglasen är munblåsta och är de lättaste vinglasen du hittar på marknaden. Tidningen "Mat & Vänner" skriver. Jag kanske inbillar mig, men mina pinotviner har aldrig smakat bättre. Besök vår systerbutik vinglaset.se för att titta närmare på dessa spektakulära munblåsta vinglas. http://vinglaset.se


Följ oss!

Följ oss på Facebook. Genom vår Facebook-kanal får du specialerbjudanden om vad som händer och möjligheten att köpa in dig på exempelvis Magnum-flaskor med jämna mellanrum som är tillverkade i mycket liten kvantitet.

http://facebook.com/handlavin.se



Får ni inte vårt nyhetsbrev? Maila oss på info@handlavin.se så ordnar vi det genast. Nyhetsbrevet kommer i samband med när vi har butiken öppen. Så missa aldrig en leverans genom att prenumerera på nyhetsbrevet som du alltid kan avsluta när som helst.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin

Handlavin.se

info@handlavin.se

070-595 7713

Golser Pinot Noir

Otroligt prisvärd Pinot Noir och älskad av kunderna. Pris: 99,-


Zweigelt DAC

Mycket uppskattat för både pris och passar underbart till köttbiten. Pris 129,-


Blaufränkisch

Blaufränkisch från den mycket miljövänliga producenten Gsellmann levererar alltid hög kvalitet som uppskattas. Pris: 109,-


 Sauvignon Blanc

Är du trött på nästan olidliga Sauvigon Blanc viner som fyller hela rummet med dofter av krusbär så är det här vinet som kan få dig att hitta tillbaka till druvsorten. Älskad av våra kunder och torr och fin i sin karaktär utan något som är överdrivet. Pris: 109,-

Pure Rosé


Ny årgång av Pure Rosé 2013 - torrt, gott och vi vet att denna kommer bli en storsäljare även i år. Pris: 99,-


Halbturn White

100 procent Chardonnay som fått ligga på ekfat och fått en fin balans. Går att lagra till 2023. Pris 259,-


Pure Welschriesling

Lime, gröna äpplen och ängsblommor blir till en njutning som får dig att vilja ha ett glas till och ett glas till. Pris 105,-


Neusidlersee DAC

Tänd grillen redan nu och njut av denna sammansättning med 85 % Zweigelt i denna Reserve som fått 90-poäng av Falstaff. Pris: 165,-


Pure St. Laurent

Mörkt rött och violett skimmer i denna njutning gjort på druvsorten St. Laurent som är nära besläktad med Pinot Noir-druvan.
Pris: 125,-


Pure Zweigelt

Mörka körsbärstoner och ett vin som passar utomordentligt med det Italienska köket och blir en fin harmoni med maten. Pris: 115,-


Halbturn Red

Lamm, gås och en bit entrecote eller oxfilé gifter sig fint med detta prestige vin som finns exklusivt i tre olika årgångar att välja mellan i butiken. Pris: 259,-


Frizzante Rosé

Ett vin som bara gör allt trevligt. Vinet bygger på det mycket omtyckta rosévinet från Artisan och här har man gjort en underbart läskande Frizzante av basvinet.
Tillfäligt pris: 99,-

The Artisan


Flaggskepet och 93 poäng i Falstaff. 100 procent Merlot med ett mycket lågt skördeuttag och skall det firas något stort så är "The Artisan" det givna valet. Pris: 359,-

Blaufränkisch


Urban Grüner

Så gott med sin krispighet och mineralrikedom i denna Grüner Veltliner från Stagård och en del tror det är kolsyra i vinet eftersom det spelar så läckert på tungspetsen. Pris: 115,-


Gemischter Satz

Prisbelönt och hyllad av vinkritiker i bland annat England (Jancis Robinson) är Ingrid Groiss som är en liten mästare i vingårdarna och vinkällaren och här med en field-blend som har en underbar syra. Pris: 139,-


Blaufränkisch Neuberg

"Fylligare vin med mörk frukt, bra syror och inslag av mineral och lite ek i eftersmaken", skriver Magnus Ericsson på tidningen Mat och vänner om den biodynamiska producenten Koppitsch. Pris: 199,-


Buchertberg Rot

Buchertberg Rot är ett biologiskt vin med 80 procent Pinot Noir som har fått ligga 11 månader på ekfat och är ordentligt urjäst med endast 1 gram restsocker från konstnären Gottfried. Pris: 185,-


Handlavin.se - Best Shopping HB - 969710-3779 mail: info@handlavin.se telefon: 070-595 7713

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!