Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Trygg individ och ledare

Mars 2014


Women In Progress ökar kompetensen i styrelse och ledning. 
Women In Progress erbjuder marknadens mest kvalificerade styrelseutbildningar, coachande mentorskap och exklusiv pool med kvalificerade styrelsekandidater. Vi driver ett aktivt opinionsarbete för att förändra attityder ur ett mångfaldsperspektiv


Månadens förebild: Anna Ericsson, chef Swedavia AB, Passenger Services Stockholm Arlanda

Anna Ericsson är en förebild för att hon är en ung chef som vågar vara bra. Som ledare är hon rak, orädd, kund- och resultatfokuserad men med ett ödmjukt arbetssätt. Utöver chefskarriären är Anna småbarnsförälder, en kombination som lärt henne hushålla med tid. Som styrelseledamot kan hon tillföra sakkunskap inom personalområdet och i förändringsarbeten samt ett spännande nätverk.

 I närmare sex år studerade Anna Ericsson i USA, hon har en master i International Relations. Från tiden där har hon tagit med sig mentaliteten att se värdet i självuppskattning och att värdesätta prestationer. Jobbet som chef för Swedavia, Passenger Services, är ett uppdrag fyllt av utmaningar och förändringsprocesser. Anna betonar vikten av tydlighet i kommunikation runt förändringsbeslut för att få med sig personalen.

– Jag går igång på utmaningar och resultat men inte bara för egen del. Att få med mig alla och att vara stolt över mitt team och resultat är viktigt för mig. Ofta är resan genom en utmaning minst lika viktig som målet.

Anna har varit med i ett av Women in Progress chefsnätverk och ska gå certifieringsutbildning i styrelsearbete under 2014. Som potentiell styrelseledamot vill hon tillföra ”nya ögon”, vara orädd och utmana befästa sanningar. Att vara modig och att leva efter värderingar och visioner är centralt för Anna. Det har hänt att hon valt bort att arbeta med företag som inte lever upp till hennes grundvärderingar. 

– I en styrelse kan jag bidra med expertis på personalfrågor i förändringsarbete, d.v.s. att få med sig personal på förändringsresan för att snabbt nå resultat.

Att kombinera en chefsposition med rollen som småbarnsförälder är en utmaning menar Anna, men man kan göra vardagen lättare genom exempelvis matkasse- och hushållstjänster, samt att lägga tid på planering och rutiner. Att hon och hennes man stöttar varandra och hjälps åt är en förutsättning.

– Jag har lärt mig att tacka nej till saker och har hittat ett bra samarbete med min chef som är mån om att jag arbetar hållbart. Jag strävar efter att vara en trygg individ och ledare, och försöker leda som jag själv skulle vilja bli ledd.

Text: Helena Andersson, www.schelena.se


Aktuellt

Styrelseutbildningar 2014
Nu har vi en plats kvar till vår mycket populära certifieringsutbildning, den 9-11 april i Berlin, Tyskland. Tidigare deltagare om utbildningen; Mixen av teori, grupp/individuella övningar och våra sociala aktiviteter gjorde att jag bara är så nöjd med allt!

Certifieringsutbildningen ges även den 28 september-2 oktober i Budva, Montenegro.
För dig som är certifierad styrelseledamot, passa på att gå Från Noll till börsen den 5-6 november i Stockholm. Anmälan sker senast 1 månad innan. 

Styrelsementorutbildning - 4 mars och 8 maj
För dig som har gedigen erfarenhet av sitta i styrelser och vill dela med dig av den erfarenheten. Du vill bidra till att styrelsearbetet blir mer professionellt! Tidigare deltagare om utbildningen:

"Som styrelsementor engagerar och stödjer jag styrelsen, och enskilda medlemmar, då dagens styrelsearbete blir allt mer krävande" - Anders Schildt

"I min roll som styrelsementor kan jag stödja hela styrelsen eller enskilda för att finna de rätta kompetenserna eller strategierna". Birgitta Björk  

Välkommen till erfarenhetsutbyte om styrelsefrågor - 5 mars i Stockholm
BoardNexus bjuder in dig som är ägare, VD, ordförande eller ledamot till ett Öppet forum för erfarenhetsutbyte onsdagen den 5 mars klockan 16-18 i Stockholm. Temat är internationella affärer. Vid frågor och anmälan kontakta Margareta Neld, margareta@neld.se

Hur du lyckas med personal i utlandstjänst - 17 mars i Stockholm
Personal i utlandstjänst är ett stort och komplext område. Detta seminarium vänder sig till dig som hanterar personal i utlandstjänst och som exempelvis tillhör personal- eller ekonomiavdelning. Neld International Consulting i samarbete med Grant Thornto. Mer info och anmälan finns här

Introduktion till styrelsearbete 24 mars i Malmö
Under en halvdag får du en introduktion till professionellt styrelsearbete. Antingen är du egenföretagare som funderar på vad du kan ha för nytta av en aktiv styrelse eller så är du nyfiken på att själv ta styrelseuppdrag. Ges i Malmö den 24 mars

Save the date - 1 april i Göteborg
Kom och ät frukost med andra WIPare, tisdagen den 1 april. Mer information kommer! 

Omvärldsbevakning Finland
Tuija Geelnard ger oss en rapport från Finska Handelskammaren som skriver att "Börsnoterade bolag måste ha minst 40 procent kvinnor i styrelserna år 2020, enligt ett förslag som EU-parlamentet nyligen klubbade igenom. Finland ligger i framkant i Europa när det gäller antalet kvinnor i styrelser." Läs hela rapporten här

Grattis till

Ingrid Atteryd Heiman, ny tillförordnad VD på Ellen AB, där hon ingår som styrelseledamot.


Här kan du läsa mer om styrelseprogram, Coachande mentorskapföreläsningar och Hitta styrelseledamot eller kontakta gärna oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!