Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nu kör vi!

Då är det dags igen efter ett långt uppehåll. Vi har, i sanningens namn, varit väldigt nära att lägga ner butiken efter fyra år. Men vår passion för små vingårdar som tänker på naturen och satsar på ekologisk och biodynamisk produktion är stor. Så vi satte oss ner och gnugade geniknölarna om hur vi kan fortsätta sprida viner som tillverkas i liten kvantitet. Och vi tror attmed vårt nya koncept så kommer det bli ännu bättre.

Välkommen till Nya Handlavin.se

Välkommen till Handlavin.se version 2.0 som inte kallar sig varken vinbutik eller vinklubb. Nya Handlavin.se blir ditt sätt att handla direkt från vingårdar, men utan att behöva köpa mängder från respektive vingård. Det blir en slags privatimport, inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms, och detta med vingårdar som är för små för att finnas i det vanliga svenska utbudet på butikshyllorna.


Butiken kommer hålla öppet fyra gånger om året och varje gång den är öppen så är det under två veckors tid. Du har då möjlighet att handla och när vi stänger butiken besöker vi samtliga vingårdar och hämtar vinerna du har beställt. Vi samordnar allt med paketering och du kan fortsätta att köpa ett vin av varje så länge din slutgiltiga beställning slutar på antingen 6, 12,18,24 flaskor och detta för att våra kartonger är anpassade efter detta.

När måste jag beställa?
Butiken är denna gång öppen fram till onsdagen den 26 februari. Vi åker sedan runt på respektive vingård och hämtar dina viner du har beställt och slutligen så hamnar de på en lastbil den 6 mars.

Köpstopp i butiken 26 Februari (26/2)

Beräknad leverans i Stockholm 17 Mars (17/3)


Beräknad leverans om du ej är boendes i Stockholm är 24/3. Vi beklagar att det tar lite längre tid för er.

Unika viner från 2004 & 2006

Vi har tjatat på våra vingårdar och några av dem öppnar nu upp sina privata vinkällare och erbjuder oss några roliga årgångar som annars man enbart har för egna arrangemang mot journalister och specialkunder.


Från Gsellmann & Andreas har vi lyckats köpa loss ett fåtal flaskor Pinot Noir från 2004 och detta är extremt svårt att hitta även i en butik i Österrike. Från det fantastiska året 2006 (som är ett år som man ännu pratar mycket om) där allt klimatmässigt blev rätt så har vi en Pannobile Cuvée 2006 från Gsellmann & Hans.
Familjen Stagård
som är kända för sina Riesling och Grüner Veltliner ordnar med en Grüner Veltliner d.u. 2006 som har fått åldrats och här får du möjligheten att uppleva karaktären på en lite äldre Grüner från Krems som ligger ett stenkast från Wachau och Kamptal med sina odlingar på terrasser ovanför Donau-floden.

Vinerna är följande:

Gsellmann & Hans Pinot Noir 2004 <-klicka här

Gsellmann & Hans Pannobile 2006 <-klicka här

Stagård Grüner Veltliner d.u 2006 <- klicka här


Bilden är ett fotomontage gjort från tidningen Mat & Vänner 1/2014

Tidningen Mat och vänner

Tittar man på alla våra vinrecensioner som vi fått sedan vi startade 2009 så börjar det bli många. Nu senast var det tidningen Mat och vänner som hade en guide med 12 stycken viner du inte får missa och då var det viner från den biodynamiska vinproducenten Koppitsch och Herrenhof Lamprecht i Steiermark som var tipsen. Det som är extra roligt är att vinerna inte är varuprover utan vinjournalisten har själv köpt vinerna och blivit förälskade i dessa fantastiska viner.

Röda priser

Det är dags att rensa lagret lite för att kunna få in nya viner och nedan följer lite viner som vi har röda priser på hos Handlavin.se - Så passa på och fynda!

Gsellmann Rosé Start 2012 (ord.pris 99,-) NU 79,-

Artisan Pure Rosé 2012 (ord.pris 99,-) NU 79,-

Aritsan Pure Rosé Frizzante (ord.pris 119,-) NU 99,-

Stagård Urban Rosé 2012 (ord.pris 99,-) NU 69,-

Stagård Urban Rosé Frizzante (ord.pris 119,-) NU 79,-

Opitz Opitz One (ord.pris 299,-) NU 199,-

Opitz Eiswein (ord.pris 269,-) NU 189,-

Opitz Pole Position (ord.pris 129,-) NU 89,-

Opitz Haideboden (ord.pris 119,-) NU 79,-

Opitz Pinot Noir Reserve (ord.pris 199,-) NU 159,-

Opitz Neufeldacker (ord.pris 159,-) NU 129,-

Ta mig till samliga viner med röda priser.

http://handlavin.se/prices-drop

Ekologisk och biodynamiskt

Ekologisk och biodynamisk produktion tillsammans med att vingården är småskaliga får våra vingårdar att sticka ut. Att man kan sälja ett ekologiskt vin för 56 kronor flaskan i Sverige är något som jag personligen är tveksam till eftersom jag har mina ideal om att jordbruket inte får likna en industri om man vill värna om kvalitén på sina produkter och verkligen vara naturvänliga med sina viner.

Ett litet urval av våra producenter:

Alex Koppitsch - Biodynamisk odling med totalt 5 hektar för vinproduktion. Här tillsätter man inget svavel i vinet under tiden vinerna ligger på fat utan man tillsätter en ytterst liten mängd svavel (sulphur) vid buteljering.

Stagård - blev klassificerade som ekologisk produktion för några år sedan och här visar man upp genom spontan jäsning av vinerna att man inte använder sig av onödig besprutning i vingårdarna eftersom ett icke ekologiskt vin måste ha inköpta jäststammar för att kunna sätta igång jäsningen (oftast).

Artisan Wines - Franz Schneider som driver Artisan har en magister i oenologi och för honom är naturen väldigt viktig och han klimatkompenserar för sina CO2-utsläpp. I vingårdarna möts man av mycket olika knep för att hålla hjortar borta ifrån de mumsiga skotten på vinstockarna.

Herrenhof Lamprecht - Denna säregna man i från Steiermark som när han inte gör vin målar tavlor har 5 hektar vingård och hela hans upplägg är mer biodynamiskt och ekologiskt men vill inte själv bli placerad i något fack med titlar.

Gsellmann & Andreas - Satsar mer och mer på viner med spontan jäsning i samtliga prisnivåer. Och som de själva säger på sin hemsida: "När man sprider ljummet kamomill-te på sina grödor istället för kemikalier, så känns det som att göra en vän en tjänst."

Gsellmann & Andreas är medlemmar i organisationen "Respekt" och började 2007 med omställning till biodynamisk produktion.

Magnum-beställning

Vi skickade tidigare ut ett nyhetsbrev om möjligheten att beställa specialbuteljer av Artisan Neusidlersee DAC på Magnum 1,5 liter samt DubbelMagnum 3 liter och det finns fortfarande en chans eftersom man väntar på en lagstadgad analys innan man får buteljera vinet. Läs mer i vårt tidigare nyhetsbrev om detta.

http://admin.getanewsletter.com/t/pm/520785912187/

Välj årgång på visa viner

En nyhet på Handlavin.se är att du med visa viner kan välja vilken årgång du vill ha. Artisan Halbturn Red och Artisan Halbturn White finns nu att välja med olika årgångar tack vare vårt nya koncept.

Prova en av varje och upplev skillnaden!


Följ oss och missa aldrig något!

Följ oss på Facebook, det är jätteviktigt för oss. Man kommer aldrig se oss på några stora helsidor i tidningar eller annonsera i TV. Vi behöver varenda rekommendation vi kan få. Tack för att ni finns och handlar av oss!

http://facebook.com/handlavin.se

Får ni inte vårt nyhetsbrev? Maila oss på info@handlavin.se så ordnar vi det genast. Nyhetsbrevet kommer i samband med när vi har butiken öppen. Så missa aldrig en leverans genom att prenumerera på nyhetsbrevet som du alltid kan avsluta när som helst.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin

Handlavin.se

info@handlavin.se

070-595 7713

Golser Pinot Noir

Pinot Noir som slår det mesta på fingrarna i sin prisklass. Lycka till att hitta något lika bra i Sverige från vingårdar i Europa för under hundralappen. Pris: 99,-


Zweigelt DAC

Zwigelt som är en korsning av druvsorterna St. Laurent och Blaufränkisch är DAC-klassat och det här är mycket uppskattat för både pris och att det passar underbart till köttbiten. Pris 129,-


 Sauvignon Blanc

Är du trött på nästan olidliga Sauvigon Blanc viner som fyller hela rummet med dofter av krusbär så är det här vinet som kan få dig att hitta tillbaka till druvsorten. Älskad av våra kunder och torr och fin i sin karaktär utan något som är överdrivet. Pris: 109,-


Blaufränkisch

Blaufränkisch, vad vore livet utan denna druva och den mycket miljövänliga producenten Gsellmann levererar alltid hög kvalitet som uppskattas. Pris: 109,-


Urban Grüner

Så gott med sin krispighet och mineralrikedom i denna Grüner Veltliner från Stagård och en del tror det är kolsyra i vinet eftersom det spelar så läckert på tungspetsen. Pris: 115,-


Gemischter Satz

Prisbelönt och hyllad av vinkritiker i bland annat England (Jancis Robinson) är Ingrid Groiss som är en liten mästare i vingårdarna och vinkällaren och här med en field-blend som har en underbar syra. Pris: 139,-


Blaufränkisch Neuberg

"Fylligare vin med mörk frukt, bra syror och inslag av mineral och lite ek i eftersmaken", skriver Magnus Ericsson på tidningen Mat och vänner om den biodynamiska producenten Koppitsch. Pris: 199,-


Buchertberg Rot

Buchertberg Rot är ett biologiskt vin med 80 procent Pinot Noir som har fått ligga 11 månader på ekfat och är ordentligt urjäst med endast 1 gram restsocker från konstnären Gottfried. Pris: 185,-


Zweigelt Limited

Älskad av våra kunder är vinet Zweigelt Limited från Golser och ett riktigt trevligt fynd för under hundralappen som gör sig trevligt tillsammans med köttbiten. Pris: 99,-


Beerenauslese

Ny årgång av Beerenauslese men fortfarande lika gott efter maten eller tillsammans med lite utvalda ostar av starkare karaktär (exempelvis blåmögel, gorgonzola) Pris: 95,-


Pure Rosé

Ny årgång av Pure Rosé 2013 - och vi vet att denna kommer bli en storsäljare även i år. Pris: 99,-


Orange-wine

Prova något helt nytt! Orange-wine är något som fascinerar kockar i hela världen och är ett vin av gröna druvor som görs väldigt snarlikt med rödvinsmetoder. Stagårds Orange-wine är spontanjäst och ofiltrerat och du upplever helt nya smaker och dofter från druvsorten Grüner Veltliner. Pris: 289,-


Pinot Noir

Pinot Noir från Gsellmann som passar utmärkt till vilt, anka och varför inte en fasan! Pris: 179,-


Handlavin.se - Best Shopping HB - 969710-3779 mail: info@handlavin.se telefon: 070-595 7713

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!