Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 1, 2014

Helhetssyn och kunskap möjliggör kostnadsreducering

För en tid sedan var jag i München och besökte BMWs huvudkontor och dess äldsta fabrik. Allt är ombyggt, förändrat och anpassat att möta dagens krav och förväntningar. I pressverkstaden pressas hela bilsidor i ett stycke och i korta serier. Pressverktyget byttes på tre minuter så man gick snabbt från sedanmodell till kombimodell osv. Imponerande, och jag tyckte mig förstå tysk industris framgång, när teknik och kunskap får styra.

I Sverige har vi länge fokuserat på att reducera kostnaderna genom att flytta ut inköpet och produktionen utanför våra gränser. Men vart leder det egentligen? Hur ska vi klara vår långsiktiga försörjning om allt flyttar eller måste vara gratis?

Vi måste hitta smartare lösningar, och då är ökad automationsgrad och att se på ekonomi ur ett helhetsperspektiv avgörande. Suboptimeringar som är baserade på föråldrade belöningssystem måste ändras och istället värdera produktions-, funktions-, kvalitets- och miljökrav som en helhet. Vad spelar det för roll om priset för en detalj är lågt om kostnaden för produktion och kvalitetsbrister är högt? Här tror jag att svenska företag ofta går vilse och att det finns lärdom att inhämta från vårt södra grannland.

Helhetssyn och kunskap bör stå i fokus om vi inte ska tappa greppet om den svenska industrin.

-
Darco Burger, Vd


Förbättrat snabbspänningssystem

Colly Components magnetiska snabbspänningssystem QMC 122 från Stäubli har uppdaterats med funktioner som underlättar operatörens arbete och gör verktygsbytena ännu säkrare.

Läs mer här


Gångjärn med klickfunktion

Från EMKA kommer ett nytt, smart gångjärn i plast som sänker kostnaderna för skåptillverkare. Den innovativa konstruktionen består av två identiska delar som sammanfogas med ett klick.

Läs mer här

Stabilt miniatyrlinjärsystem

Drylin-Q 20 är ett nytt miniatyrlinjärsystem från Colly Components samarbetspartner Igus. Systemet, som främst utnyttjas inom medicinsktekniska applikationer, har en kvadratisk skena som förstärker konstruktionen och gör att den klarar större belastningar.

Läs mer här


Vi ställer ut på flera av Euro Expos mässor under året. Närmast i tiden är Skellefteå mellan 26-27 mars och vi finns på plats båda dagarna.

Under mässan kommer vi, bland annat, visa upp produkter från Lås & Gångjärn och Glidlager.

Varmt välkomna!


Beställ boken Automationsstrategi för svensk industri.

I boken får ni tips och idéer hur man utvecklar en lyckosam automationsstrategi. Vad ska man tänka på? Lönar det sig att investera? Vilka risker finns? Vad ska automatiseras? Det och mer därtill hittar du i boken. Du beställer den här.


Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!