Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.Tremedias e-nytt

 
 

Datum 2014-02-05

 
 

Konsumentverket: "Skolorna tävlar om eleverna"

Att välja till gymnasiet är lättare sagt än gjort. Det finns en uppsjö av skolor, program och inriktningar. Informationen och reklamen som skickas ut till alla elever i nian kan vara överväldigande.

UNGkonsument_logo

På Konsumentverkets sida ungkonsument.se kan man läsa artiklar om gymnasieskolornas marknadsföring och hur några elever har tänkt inför valet av skola och program.

Läs mer på Ungkonsument.se

 


Ny webbplats från Skolverket underlättar val av skola

Skolverket: Att välja skola

Skolverket lanserar nu webbplatsen Välja skola som ska vara till hjälp när elever och föräldrar vill jämföra skolors kvalitet och resultat. Uppgifterna gäller för alla grund- och gymnasieskolor i Sverige. Tanken är att webbplatsen med alla skoluppgifter ska kunna kombineras med andra aktiviteter som till exempel skolbesök eller samtal med skolpersonal och elever.

Klicka här för att komma till webbplatsen Välja skola

 


Sammanfattande yrkesanalyser 2013

Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, presenterar en rapport med sammanfattningar av de yrkesanalyser som gjordes under 2013. I analyserna redovisas bland annat arbetslivets efterfrågan på yrkesroller och arbetslivets behov av yrkeshögskoleutbildning på 3-5 års sikt.

Läs rapporten på MYH:s webbplats

 


Ny räknehjälp på Antagning.se

Räknehjälp på Antagning.se

Nu finns en ny räknehjälp för uträkning av jämförelsetalet på Antagning.se. Där kan både sökande med slutbetyg och gymnasieexamen lägga in sina betygsuppgifter; det går också att lägga in äldre och nya betyg för dem med blandat slutbetyg från komvux.

Gå direkt till räknehjälpen

Läs mer på UHR:s webbplats

 


Informera om vidare studier?

Power-Pointserierna "Att söka till högskolan" och "Eftergymnasiala studievägar" är uppbyggda på samma sätt med samma grafiska profil och layout. Genom att presentationerna är "öppna" kan du kan enkelt kombinera dessa två och anpassa din genomgång till den målgrupp elever informerar. Du kan göra tillägg, lokala anpassningar och lägga till hela sidor.

PowerPoint-serier

Till serierna finns ett antal dokument som är fria att ladda ner och använda. Du hittar dem även på vår webbplats. Titta gärna på dessa även om du inte köpt serierna så får du en bild av vad vi vill uppnå.

Handledningarna består av sådant som vi tänker att man kan ta upp. Här finns även extra information som inte får plats på bilden men som förklarar innehållet mer ingående. Vi tänker att det kan komma väl till pass vid eventuella följdfrågor på genomgångar. Sammanfattningen för "Eftergymnasiala studievägar" kan du dela ut till eleverna före eller efter genomgång.

Pris och leverans
Pris (exkl. moms och frakt) 1 ex. 475 kr/ex
Båda serierna levereras inom en vecka digitalt = ingen fraktkostnad.

Läs mer om Eftergymnasiala studievägar
Läs mer om Att söka till högskolan

Filer för nedladdning

Eftergymnasiala studievägar
Handledning

pdf-fil Eftergymnasiala studievägar - Handledning PDF (164.42 kB)
wordfil Eftergymnasiala studievägar - Handledning som word-dokument (35 kB)

Sammanfattning
pdf-fil Eftergymnasiala studievägar - Sammanfattning (1.88 MB)

Att söka till högskolan
Handledning

pdf-fil Att söka till högskolan - Handledning PDF (364.97 kB)
wordfil Att söka till högskolan - Handledning som word-dokument (49 kB)

 


Rekordmånga tog examen i högskolan

Läsåret 2012/13 tog 63 000 personer examen i högskolan. Det är en ökning med nästan 4 000 personer eller sex procent sedan föregående läsår. Det visar en ny analys från Universitetskanslersämbetet.

Läs mer på UK-ämbetets webbplats



 
     
 

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet. © Tremedia i Borås AB 2014
Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!