Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Blåsippan ute i backarna...

Nja, än så länge är det är det snö därute precis som det ska vara så här års! Vi kan med gott samvete krypa upp i soffa med rosiga kinder efter en promenad, tända ljus och sticka, virka, brodera eller läsa en god bok! Nyheterna som vi föll för på FORMEX-mässan börjar trilla med löften om den vår som förr eller senare kommer! Väkommen, alla nya och gamla läsare, till Nilssons Nålbrev i februari!

Den här underbara vårkollektionen från Ekelunds (som bland annat innehåller blåsippor) är formgivna av en designer vid namn Linda Svensson Edevit som även jobbar för IKEA och Klippan med flera. Här på Ekelunds sida kan du se en proffsigare bild och se hela kollektionen i detalj! Löparna är i 100% ekologisk bomull, 35x120 cm och kostar 285 kr. Handdukarna är också i 100% ekologisk bomull, 35x50 cm och kostar 115 kr. Pläden är i en ny större storlek, 130x175 cm, ekologisk ruggad bomull och priset ligger någon stans kring 750 kr (paketet kom före den nya prislistan, de har inte höjt sina priser i år men eftersom det är en ny storlek finns den inte med på den gamla). Välkommen in och skaffa lite egna vårtecken!

Inspiration & Trender

I förra brevet var vi påväg till FORMEX-mässan för att spana in de senaste trenderna och köpa in nyheter som kommer att landa i butiken efterhand under våren. En av de saker som är påfallande stort nu är LAMPOR! Det talade även Go Kvälls inderningsexpert om på TVn igår. Den här lampbuketten hittade vi hos vår leverantör AG Pherson. Tygerna hade gått åt som smör men tre av tygerna fanns i alla fall kvar till oss. Läs mer om dem och trenderna på vår blogg.

Sticknyheter från Järbo

Nu finns Järbos Inspiration 27 ute, vill du ha den i pappersform är du välkommen in och hämta ditt exemplar i butiken. Här kan också få hälsa på den söta dörrstoppar-ugglan stickad i Raggi. Nu är trådarna fästa så den ser inte lika ledsen ut längre. Beskrivningen hittar du på Järbos sida! Mina personliga favoriter ur katalogen är en härlig sommartunika i Tropik och på samma uppslag en tröja i entrådig gästrike. De finns på samma uppslag här! Hitta dina egna favoriter och kom in så hjälper vi dig med garnet!

Vi har just fått in ett nytt parti med 150-grams Raggi från Järbo. Den här gången var det gott om rosa och lila toner, något som många har saknat tidigare. På Järbos hemsida hittar du massor av gratis beskrivningar, ett nystan räcker till ett par sockar upp till storlek 45 med normallånga skaft. Det nya priset är 92 kronor per nystan men vi fortsätter att ta 98 kronor.

Mera vårkänslor!

Igår var vi på Stora Holms Säteri ute på Hisingen och hämtade hem vårbeställningen Från Nyblom Kollén! Det var bland annat ripslöpare, våffelhanddukar, band och metervaror. Visningslokalen bjöd på massor av inspiration och vi hade bilen full på vägen hem! Vi kan varmt rekomendera ett besök på gården där du även hittar Café (med ett toalettrum byggt i Lego), Stall, Festlokal, Inredningsbutik och Nyblom Kolléns Outlet. Nyblom Kollén har nyligen inlett ett samarbete med UnderbaraClara och här hittar du hennes skötselråd. Clara har också valt ut sina favoriter, vi håller med om Mira som vi har i löpare i olika färger och storlekar, i övrigt hittade vi några andra favoriter som du kan se i butiken redan imorgon! På Nyblom Kolléns hemsida hittar du också massor av kul recept och tisp och trix, som hur man syr en kulpåse till exempel!

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev! Gilla oss gärna på Facebook och hör gärna av dig med synpunkter på nålbrevet via e-post. Ha en härlig textilvinter!

På gång i februari

Sticka på Logården
Lördagen den 22 februari ordnar vi en heldag med stickning på Logården! Det är ett samarbete med Paulina på Garn & Mera men det kommer även att finnas fler utställare och inspiratörer på plats.

Läs mer om stickdagen här.

Stickkaféer på Nordstan
3 februari och 17 februari från kl 16.30 

Stickkafé på Grästorps Museum
13 februari kl 18.30 

Stickkafé i butiken
27 februari kl 18.30

Läs mer om kaféerna här 

Sportlovsmaskor!
Vi kommer att ordna ett par "sportlovsaktiviteter för barn/ungdomar" under sportlovet. Kanske både en variant med vuxna och barn tillsammans och något för bara barn/ungdomar. Både vecka 7 och 8 kan vara aktuella eftersom vi ligger i "gränsområdet". Hör gärna av er om ni är intresserade så vi kan anpassa oss efter intresse! Bilden ovan är från Svarta Fårets blogg (det finns beskrivning där) och ett exempel på vad flitiga fingrar kan göra!

Prishöjning på Mouliné

Igår (1 februari) gick priset på moulinégarn upp från 13 till 15 kronor. Under februari får du det gamla priset på moulinégarn när du köper fem dockor. 

Sportlovspriser

Vecka 7 och 8 har vi specialpriser på flera olika handarbeten för barn! Välkommen in och inspireras!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!