Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev januari

Förord

SCOUT Inne
Barn HLR
Frågekväll Trygga möten
Distriktsforum
Gröna Spåret
Innebandynatta
Äventyret
Kulturkalaset
Storläger 2015
SISU utbildningar 

Förord

God fortsättning på nya året!

2014 har dragit igång i raketfart i alla kårer och även på distriktet! Styrelsen har haft upptakt och planerat året, utskotten startar igång sitt arbete ordentligt, nya kurser planeras, en första webbutbildning har hållits, Äventyret 2014 har ett team som börjat planera, den nya Kragenäsgruppen håller på att startas, sommarens seglingar med Mandalay planeras för fullt, distriktsledningen har haft två första träffar och sommarens alla äventyr planeras!

Årets stora nyhet är Distriktsforum 5 april, som vänder sig till alla medlemmar och fokuserar på både nuet och framtiden. Äventyret 2014 hålls 9-11 maj och är årets stora utmaning för alla från spårarscouter till ledare och andra vuxna! Ett stort arbete läggs under året på att skapa en ny grupp som ska arbeta med och utveckla vårt fina lägerområde Kragenäs och arbetet med vårt gemensamma storläger i väst 2015 drar igång ordentligt! Det finns massor att göra, delta på, engagera sig i och ta del av! Var med du också!

Följ allt arbete på hemsidan, www.gbgscout.se! Det går också att hålla sig uppdaterad via facebook (Göteborgs scoutdistrikt) och twitter (Gbgscout). Vi ser fram emot ett innehållsrikt scoutår 2014 tillsammans med er!

Hälsningar,

Distriktsstyrelsen


SCOUT Inne 7 - 9 mars

Ledarutbildning SCOUT är utbildningen för dig som har fyllt 18 år eller har varit ledare i minst ett år efter BAS. Här tar du del av teorier kring barns utveckling, grupper och grupprocesser och du fördjupar dig i Scoutmetoden och ledarrollen. Det ingår övningar där du utforskar dina egna värderingar och hur de påverkar ditt ledarskap.

Läs mer om SCOUT Inne här.

Den här utbildningen är uppdelad på två tillfällen och innefattar totalt 6 moduler. Det går bra att bara gå på ett tillfälle och gå de andra modulerna senare, men den som anmäler sej till båda tillfällena har företräde på det andra tillfället. Det går även bra att gå dem i valfri ordning, men vi rekomenderar dem i ordning inne först och ute sen.

Läs mer om Ledarutbildningen SCOUT här



Barn HLR

Har du riktig koll på vad du skall göra om olyckan är framme?
Behöver du fräscha upp dina kunskaper?
Nu har du chansen!

Tillsammans med civilförsvaret kommer vi att hålla kurs i HLR, där du får lära dig åtgärder vid drunkning, luftvägsstopp och anafylaktiska chocker.

Vi kommer även att demonstrera hur en hjärtstartare fungerar.

Varje tillfälle är på ca 3 timmar och vi kommer att ha en fika paus i halvlek ungefär.
Kursen kommer att hållas vid 3 olika tillfällen, på olika platser och veckodagar och kommer att vara begränsad till max 15 personer/tillfälle.

Läs mer här!


Frågekväll Trygga möten

Vad händer med barn som utsatts för kränkning och övergrepp?
Vad händer vid en anmälan om ett barn far illa?
Många av er ideella scoutledare runt om i landet frågar ofta om hur polis och socialtjänst arbetar med frågorna som Trygga Möten tar upp.

Ett led i arbetet med Trygga Möten är att bjuda in er till en kväll som ger möjlighet att, tillsammans med andra ledare från ideella föreningar och organisationer få den senaste informationen inom området; att möta barn i utsatta situationer, utvecklas i ert ledarskap, samt kännedom om bemötandet med barn i utsatta situationer.
Kvällen erbjuder även stora möjligheter för er att ställa frågor till personer från bland annat socialtjänst och polis som arbetar med utsatta barn.
Scouterna verkar för en verksamhet och ett samhälle fritt från övergrepp, alla våra ideella ledare utbildas inom Trygga Möten. Trygga Möten stärker scouternas ledare i att reagera och agera vid mobbing, övergrepp och icke önskvärt beteende.

Läs mer om kvällen och hur du anmäler dig här


Distriktsforum

Distriktsforum – det är helt nytt och det kommer bli helt grymt!

Den 5 april är alla i distriktet är inbjudna! Målgruppen är från 15 år och uppåt och vi samlas under en dag. Syftet är att diskutera, inspirera, fråga, kommuniceras, mötas och ha kul! Det kommer finnas en del workshops och några möten och informationspunkter. Exakt vad är inte klart ännu, eftersom vi precis nu börjar planeringen. Tanken är att vi underkvällen och har någon typ av aktivitet/happening som vi hoppas att så många som möjligt vill vara med på.

Plats och tider kommer inom kort.


Planera in den 5 april så ses vi där!


Gröna Spåret - för dig från 17 år

Gröna Spåret är en spännande vandringshajk fylld med härliga upplevelser och inspiration.
Upplägget gör att du snabbt hittar gemenskap i din patrull. Innehållet och platserna är näst intill identiska som det var första spåret 1967.
När du tar dig fram genom den traditionsfyllda vandringen i skogen runt Borlänge i Dalarna kommer du bland annat få ta del i stämningsfulla ceremonier, pionjärarbeten, naturupplevelser och hajkkunskap.

Tycker du att det verkar spännande?! Läs mer på hemsidan.

Sista anmälningsdag är den 31 mars.


Innebandynatta

RUT (Rover- och utmanarutskottet) förvaltar naturligtvis Serox tradition Innebandynatta!

Under en helg kommer alla utmanare och rover spela och ha kul!
Mer information kommer på hemsidan och på Facebook, men boka in datumet redan nu och sprid det till alla du känner: 26 april!

Vi ses där! Tjohooo!


Äventyret 2014, Svartskägg och förlorade träbenet

Under en helg samlas alla scouter i Göteborgs scoutdistrikt för ett gemensamt äventyr. Årets tema blir sjörövartema och det temat kommer vi att följa hela helgen.

Olika åldersgrupper kommer ha möjlighet att delta under olika delar av arrangemanget. För dig som är utmanare och äldre börjar äventyret med en vandring redan på fredagen, äventyrare kommer börja på  lördagen för en hajk, spårare och upptäckare träffas på söndagen som vi spenderar alla tillsammans! Det är helt enkelt ett äventyr för alla! Mer information om respektive del av Äventyret 2014 och hur just du eller din avdelning kan delta kommer!

Tanken är att kårer ska finnas med i planeringen och vara funktionärer. I år har vi valt den västra delen av Göteborgs scoutdistrikt. Kommande år blir det någon annan del av distriktet. Vart fjärde år har man möjlighet att vara med och skapa detta arrangemang och de andra åren behöver man inte engagera sig utan man kan satsa på att vara med på Äventyret.

Vi ses!


Kulturkalaset

I augusti är det årter dags för Kulturkalaset i Göteborg och givetvis skall scouterna vara med även i år!

Är du en idé-spruta och är intresserad av att vara med och göra kalasdeltagande ännu bättre än förra året?

Kontakta Sandra på kansliet via mail eller på tel: 0702-408972


Storläger i väst 2015

Äntligen kan vi presentera två lägerchefer för vårt gemensamma storläger i väst 2015: Tomas Johansson och Jörgen Niemi!
Nästa steg är att rekrytera en lägerkommitté som tillsammans med lägercheferna ska leda planeringen och genomförandet av det coolaste lägret någonsin!


Det är klart att du vill vara med!


Läs mer om hur du söker eller tipsar om någon på hemsidan!


SISU utbildningar

Ledarutvecklingsutskottet tipsar om SISU, idrottsutbildarna, som ordnar kurser inom administration, styrelsearbete, IT, ekonomi, att vara föreningsrevisor, feedback, ledarskap m.m. för föreningar.

Här hittar ni utbildningsprogrammet för våren.
Kurser som är märkta med * är kostnadsfria för föreningar i Göteborgs kommun!
Bor du i kranskommunerna kan du kontakta Fritidskontoret i din kommun för att ta reda på vad det finns för kostnadsfria utbildningar för er. 


På G i distriktet


Kommande utbildningar


Segla med Mandalay

 


Kragenäs


Om nyhetsbrevet

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i månaden till de som prenumererar på det. Utöver de som frivilligt har anmält sig till nyhetsbrevet skickas det också ut till ordföranden och postmottagare i alla distriktets kårer.

Prenumerera på brevet här

Här hittar du också vårt nyhets arkiv

Du får detta nyhetsbrev eftersom du  har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!