Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

 

 

 

Häftad, 221 sidor,
ISBN 978-91-976660-4-6
Pris 272 kr inkl moms, porto tillkommer.

www.pavus.se

"Boken förmedlar en stark känsla av att varje liv kan göras till ett gott liv, och ger dessutom uppslag, grundade på gedigen kunskap och omfattande erfarenhet, till hur vi kan arbeta med detta i verkligheten"
Lena Nylander, anhörig och vuxenpsykiater

 

En ny bok om autism!

Ulrika Aspeflo leg. logoped och utbildare har skrivit boken för dig som arbetar med människor med autism inom skola och omsorg:

Aspeflo om autism – Kvalificerade insatser till barn och vuxna med autism i skola, gruppbostad och daglig verksamhet

Boken är fylld av praktiska exempel på hur du kan bättre förstå, ge ett mer kvalificerat stöd till och öka kommunikationen hos dina elever och brukare med autism.

Ulrika Aspeflo är leg. logoped med lång erfarenhet av autism. Efter att Ulrika i många år arbetat inom barn- och ungdomshabiliteringen, arbetar hon nu som dels som specialpedagog i Varbergs Montessoriskola, dels med utbildning via sitt eget företag. Dessutom är Ulrika sedan länge kursledare för Autism- och Aspergerförbundets Utbildningscenter, och har lång erfarenhet av att handleda i skolor, gruppbostäder och dagliga verksamheter.

Du beställer enklast och snabbast boken via vår webshop;

Webshopen hittar du här.

Läsarröster:

Ulrika Aspeflo delar i denna bok med sig av sina rika erfarenheter av och kloka tankar kring personer med autism och deras närstående. Boken berör många viktiga områden men har som ett mycket starkt genomgripande tema mänsklig kommunikation. Detta eftersom autism mer än något annat handlar om just kommunikation och svårigheter att kommunicera. Ulrika förklarar på ett begripligt sätt och genom en rad exempel, fallbeskrivningar och egna reflektioner varför kommunikation är så svårt för personer med autism men också hur denna förståelse är den nödvändiga nyckeln till pedagogiken. Dessutom framkommer att våra kunskaper måste omfatta och utgå från oss själva som kommunikatörer: hur vi kommer att färga det viktiga mötet personer med autism, deras närstående och våra kollegor. Detta blir till en viktig tråd i bokens senare delar om problemskapande beteende respektive fungerande kommunikation med anhöriga. Denna bok ger en djup grundläggande förståelse för personer med autism och förslag till pedagogiska insatser i vardagen, inte minst i form av en hel uppsättning kartläggningsblad av viktiga områden. Boken kan varmt rekommenderas till alla som redan arbetar med eller utbildas till att stödja personer med autism.
Gunilla Thunberg, Leg logoped, Fil dr, lärare på bl a logoped- och pedagogutbildning vid Göteborgs Universitet och förälder till en ung man med autism

Länge har jag önskat att det hade funnits en klok och användbar handbok som jag skulle kunna rekommendera personal och anhöriga som ett stöd och en kunskapskälla i det dagliga arbetet med personer med autismspektrumtillstånd i kombination med utvecklingsstörning. Nu finns en sådan bok, "Aspeflo om autism".Boken är lättläst, med bra sammanfattningar i slutet av varje kapitel, och väl förankrad i den  verklighet där författaren har lång erfarenhet av handledning och problemlösning. Den innehåller konkreta tydliga exempel på problemsituationer som många kan känna igen, och förslag till lösningar. En mycket viktig styrka i boken är dess betoning av det positiva – att det är i det positiva lösningen på problem måste sökas, och att arbetet med de vuxna med autism bör och kan präglas av närhet och glädje. Boken förmedlar en stark känsla av att varje liv kan göras till ett gott liv, och ger dessutom uppslag, grundade på gedigen kunskap och omfattande erfarenhet, till hur vi kan arbeta med detta i verkligheten.
Lena Nylander, anhörig och vuxenpsykiater
 

Vi säljer också:

Gunilla Gerlands nya bok "Arbeta med Aspergers syndrom – hantverket och den professionella rollen". Boken är något så ovanligt som en såväl omfattande och seriös som lättläst, och bitvis rolig bok i ämnet. Den vänder sig till alla yrkeskategorier som kommer i kontakt med barn ungdomar och vuxna med autismspektrumtillstånd.


Barn som väcker funderingar – se förstå och hjälpa förskolebarn med en annorlunda utveckling av Gunilla Gerland och Ulrika Aspeflo.


Autism – svårigheter och möjligheter. DVD-film med tillhörande bok av Gunilla Gerland, Göran Hartman och Solveig Larsson.

 

Pavus Utbildning
Skördevägen 80
121 33 Enskededalen

08-648 80 50
info@pavus.se
www.pavus.se

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!