Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV FEBRUARI 2014

Terminen är nu i gång och vi kan se fram emot en hel del evenmang här på Chicago i vår. Redan nu i februari dyker det upp godsaker som Spirit Moves. Men vi vill också göra er uppmärksamma på Chicagos 10-årsjubileum samt St- Louis Shag workshopen i början av mars.

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


JUBILEUMSKALAS 1:A MARS!

Den 1 mars är det dags att fira att det var 10 år sedan Chicago för första gången i vår regi slog upp portarna. De första åren var lokalen en byggarbetsplats och det har varit en långsamt men målmedveten arbetsprocess för att göra Chicago till vad det är idag. Nu vill vi bjuda in alla dansare, gamla som nya, att fira detta jubileum med oss. Mer information om kvällens begivelser kommer pubilceras inom det kortaste på hemsidan. Men planera redan nu in datumet den 1 mars och räkna med livemusik, uppträdanden och kalas!


SPIRIT MOVES - SLOW DANCE WORKSHOP

Det går fortfarande att anmäla sig till Spirit Moves som går av stapeln redan nu till helgen (31/1 - 1/2). Och hör och häpna nu! Det är ett överskott på förare så kom igen nu följare och njut av detta ovanliga tillfälle! Inga väntelistor utan rätt in direkt vid anmälan! Det här är en intensiv korthelg med "slow dance" klasser och socialdans i the Mooche Clubs regi. Workshopen har två nivåer som vardera innehåller sammanlagt fyra och halv timmars undervisning och två socialdanskvällar.

Det internationellt erkända lärarparet Gastón “Gas” Fernández och Alba Mengual kommer att vara våra dansinstruktörer.

Spirit Moves danskvällar:
Fredag 21.00 - 01.00 (dj)
Lördag 22.00 - 02.00 (liveband och dj)

Detaljer om lägret finns mer utförligt på hemsidan. Du behöver inte vara anmäld på lägret för att komma och på danskvällarna, alla är välkomna så länge det finns plats! 


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00 rullar nu på precis som vanligt. Våra eminenta swingjockeys står för vändandet av plattor i dj-båset under dessa danskvällar och Tommy Löbel Swing Band förgyller vanligtvis danskvällen för oss den sista onsdagen varje månad, men just i februari blir det istället  den 19/2.  I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna inleds i februari med långsamma smäktande swingtoner i the Mooche Clubs regi och följs sedan av filmvisning (19.00-20.30) och elevdans där båda ingår för dig som har ett för perioden ett giltigt kurskort. Lady Fatima & Miss Madelin vägleder er sedan vant och live under Radio Rhythm Revue och slutligen avslutas februarilördagarna med Live på Chicago.
 
1/2 The Mooche Club (22.00-02.00)
8/2 Elevdans + Filmvisning (21.00-24.00)
15/2 Radio Rhythm Revue (21.00-24.00)
22/2 Live på Chicago - Jesses Swingers (21.00-01.00)


WORKSHOPS PÅ CHICAGO I VÅR

I vår har vi fler läger än någonsin inplanerade. De är, med undantag för Påsklägret, korta men intensiva workshops på en eller två dagar. Vi fortsätter med Rhythm Session som var ett populärt inslag i höstas och för första gången erbjuder vi en slow dance/slow drag/blues workshop och en St. Louis Shag workshop. Hoppas att något ska passa!

Spirit Moves 31/1-2/2
En slow dance workshop med två tillhörande danskvällar i The Mooche Club´s regi. Anmälan är öppen!

St Louis Shag 7/3-8/3
Denna swingdans är i det närmaste helt obefintlig i Sverige och när nu dansparet Jenny och Christian från St. Louis, USA är i Europa vill vi ta chansen och erbjuda möjligheten att prova på detta. Anmälan är öppen!
Rhythm Session
 22/3
Detta är ett rent jazzläger med inriktning på autentisk jazz och charleston. Anmälan öppnar i februari.

Påsklägret 18/4-21/4
En tredagars workshop men lindy hop på menyn. Tre danskvällar och en thédans ingår också i lägret. Anmälan är öppen!


TEMAKLASSER

Vi har en massa intressanta och nyttiga temaklasser planerade i februari. Bland annat något som vi aldrig kan få för mycket av; att lära oss dansa bättre och mer effektivt på små ytor utan att dansa in i våra dansgrannar. Mer om respektive tema i vår hittar ni här.

2/2 Minimalistisk Lindy hop
9/2 Snabb Lindy hop
16/2 Autentisk Jazz  Lindy hop
23/2 Parakrobatik I lindy hop (egen partner krävs) 


CHARLESTON OCH AUTENTISK JAZZ FÖR UNGDOMAR

Vi har inte glömt hur roligt det är att ha swingdansande barn och ungdomar här på Chicago och tänker därför på nytt dra igång en barn- och ungdomskurs. Denna första kursomgång kommer vi att satsa på solodanserna Charleston och Autentisk jazz. Kursstarten är förlagd till onsdagen den 12 mars.

Öppet hus
Inför kursstarten vill vi bjuda in alla intresserade barn och ungdomar på ett öppet hus den 5 mars 16.00-16.30: Då ges möjlighet att helt utan kostnad prova på både lite Charleston och Jazz.

Anmälan till kursen öppnar den 3 februari.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Lördagar mellan 11.00 och 13.00 (med undantag för den 8/3 då träningen endast är mellan 11.00-12.00) finns möjligenheten att träna för egen maskin här på Chicago. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

3/2 Only On A Monday
10/2 Only On A Monday
17/2 Gunnel & Spelkompisarna
24/2 Band meddelas senare

Hela vårens orkesterprogram finns på hemsidan.





SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.





Onsdag 5/3
18:45 Lindy hop

Lördag 8/3
12:00 Stepp
12:30 Charleston/Jazz
13:00 Lindy hop


UNGDOMSKURS

Kursstart: 12 mars 
Tid: 16.00-16.45
Kurslängd: 6 veckor
Kostnad: 600 kr
Åldersgrupp: 9 - 4 år
Danslärare: Fatima


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!