Hälsning från Hembygdsföreningen. Problem att se den? Kolla i webbläsaren!

Ulla Herlitz
Ordförare

Kjell Gustafsson
Kassör

Marinette Törnqvist
Museumsintendent

Peter Friberg
Guide

Peter Andersson
Webmaster

God fortsättning på 2014!

Vi ville skicka en nyårshälsning till dig som är medlem i vår förening. Det är ju ett nytt verksamhetsår och vi planerar aktiviteter under året som vi hoppas att du kommer att ta del av. Välkomna till 2014 i Hembygdsföreningen!

Tradjazz i Kryddträdgården


Årsmöte 29 mars

I år har vi årsmötet lite tidigare för att få in synpunkter på årets verksamhet. Vi samlas kl 14.00 i Styrsöskolans musiksal. Efter sedvanliga förhandlingar blir det kaffe o kaka. Därefter följer ett intressant föredrag.

Läs mer här!

Medlemsavgiften

Det är dags att betala årsavgiften om du inte gjort det. För 100,- kr stöder du vår verksamhet. Betala till PG 4 49 09-0

Månadens bruksföremål

Smörbagge

Här har vi en smörbagge - en form av trä för att forma smör vid festliga tillfällen. Urholkningar på insidorna föreställer en bagge, som har en räfflad öppning i botten där smöret skall iläggas. Att ge lyxmatvaran smör en estetiskt tilltalande form; alltifrån kulor trillade mellan räfflade smörspadar till modellering i särskilda smörformar var ett sätt att ytterligare betona festligheten i att servera smör.

Testa dig själv i vår Quiz!

Besök vår hemsida

Vår hemsida växer hela tiden med artiklar, notiser och bilder. Tag gärna del av innehållet och tipsa andra om att besöka den. Vårt kulturarv är viktigt!

Klicka för att komma till hemsidan!

Välkommen i Hembygdsföreningen!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Styrsö Sockens Hembygdsförening, eller intresserad av hembygden. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!