Ett nyhetsbrev från Copyfabriken december 2013. Problem att se brevet? Öppna det i webbläsaren.

Och hur var namnet?

Din affärsidé och produkt eller tjänst är klockrena och det är upplagt för succé. Men vad ska företaget heta? Eller din nya produkt? Många ser fram emot att namnge sitt varumärke – tills de upptäcker att det är ganska svårt. Då kan det vara bra att strukturera upp processen lite.

» Läs våra tips inför namngivningen


Låt inte den engelska reklamtexten skina igenom

Hur får man en engelsk copytext att bli lika bra på svenska som den låter på engelska? Ja, det är inte genom att försöka göra översättningen så lik originalet som möjligt –­ tvärtom!

» Ta del av några tips på bra saker och fallgropar att akta sig för.


Så skriver du en effektiv elevator pitch

Du vill på ett snabbt och överskådligt sätt berätta om ditt företags styrkor för att vinna en ny kund. Då är det bra att ha några inövade rader. Den här typen av snabb och träffsäker presentation kallas för ”elevator pitch” eller ”hisspresentation” och bygger på idén om att du befinner dig i en hiss med någon som du vill göra ett bestående intryck på.

» Här följer ett antal tips på hur du kan gå till väga. 


Axplock från höstens jobbskörd

Kampanjcopy för SvD, varumärkes–plattform för Kungliga Operan tillsammans med designkontor Silver, UNICEF-folder genom Kasselring & Co, eventtexter för Volvo, förpackningscopy för Procordia genom Silver, en broschyr om Alstoms alla verksamheter i Sverige genom Propan, film- och utomhuscopy för resesajten Lowcost Holidays och diverse säljmaterial för Volenzas senaste skivsläpp Vivianity. Och lite till...


Så rullar julen i fabriken

Under jul- och nyårshelgerna är vi tillgängliga för att rycka in vid behov, men med decimerad styrka på grund av några resglada medarbetare. Kontoret kommer att vara stängt 23/12-3/1, men dyker det upp några knepiga copyknäck i mellandagarna, hör av dig till Johannes. 


Besök gärna våra systerfabriker:



Copyfabriken Sverige AB • Brantingsgatan 41 • 115 35 Stockholm • copyfabriken.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss, en kollega eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!