Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV JANUARI 2014

Snart är det jul och dansterminen på Chicago är för det här året till ända. Men det är inte långt till att verksamheten drar i gång igen. Redan den 2 januari slår vi upp portarna för en smygdanspremiär då Gordon Webster och hans sextet gästar etablissemanget.

Vi som jobbar här på Chicago vill tacka alla er som går olika kurser, som svettas med oss på danskvällar och som besöker oss på andra evenemang. Utan ert stöd skulle visionen om Chicago inte vara möjlig. Och samtidigt vill vi passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/Sakarias, Fatima, Lennart, Alexandra och Marie
Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NY KURSOMGÅNG I JANUARI

Redan nu går det att anmäla sig till kurserna som börjar i januari 12/1 - 16/1. Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns på vår nätsida och i vår tryckta broschyr. Inför årets första kursomgång kommer vi att ha flera öppet hus-tillfällen vars datum och tider finns i kolumnen till höger samt på hemsidan.


SWING PÅ ONSDAGAR

Nu tar onsdagarna, med prova-på-kurs 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00, ett tvåveckors uppehåll (25/12 samt 1/1). Men hav förtröstan! Från  den 8/1 fortsätter onsdagarna precis som vanligt. Våra eminenta swingjockeys kommer stå för musiken i dj-båset under de flesta danskvällarna och Tommy Löbel Swing Band förgyller den sista onsdagen varje månad för oss. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


ERBJUDANDE KURSOMGÅNG 1, 2014!

Inför den första kursomgången erbjuder vi halva priset på en steppkurs för dig som köper en kursomgång i lindy hop eller autentisk jazz/charleston.


EXTRA DANSKVÄLLAR i JANUARI

Den 2 januari kommer, som traditionen kräver, Gordon Webster & His Sextet hit till Chicago för att spela så taket lyfter (20.00-24.00). Och den 31 januari (21.00-01.00), i samband med workshopen Spirit Moves, utlovas långsamma, stämningsfulla  jazzlåtar i The Mooche Club´s regi.


SPIRIT MOVES - SLOW DANCE WORKSHOP

Spirit Moves är en intensiv korthelg med "slow dance" klasser och socialdans i the Mooche Clubs regi. Workshopen kommer ha två nivåer som vardera innehåller sammanlagt fyra timmars undervisning och två socialdanskvällar.

Det internationellt erkända lärarparet Gastón “Gas” Fernández och Alba Mengual kommer att vara våra dansinstruktörer.

Detaljer om lägret finns mer utförligt på hemsidan. Du behöver inte vara anmäld på lägret för att komma och på danskvällarna, alla är välkomna så länge det finns plats! 


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna inleds efter juluppehållet med Bluebird´s Club och det glättiga och dekadenta 20-talet. Vi kan också se fram emot Live på Chicago med Hasse Ling & His Syncopators of Swing.
 
18/1 The Bluebird´s Club
25/1 Live på Chicago


LÄGER PÅ CHICAGO I VÅR

I vår har vi fler läger än någonsin inplanerade. De är, med undantag för Påsklägret, korta men intensiva workshops på en eller två dagar. Vi fortsätter med Rhythm Session som var ett populärt inslag i höstas och för första gången erbjuder vi en slow dance/slow drag/blues workshop och en St. Louis Hag workshop. Hoppas att något ska passa!
Rhythm Session
 22/3, 14/6
Detta är ett rent jazzläger med inriktning på autentisk jazz och charleston.

Påsklägret 18/4-21/4
En tredagars workshop men lindy hop på menyn. Tre danskvällar och en thédans ingår också i lägret. Anmälan är öppen!

Spirit Moves 31/1-2/2
En slow dance workshop med två tillhörande danskvällar i The Mooche Club´s regi. Anmälan är öppen!

St Louis Shag 7/3-8/3
Denna swingdans är i det närmaste helt obefintlig i Sverige och därför vill vi erbjuda möjligheten att prova på detta. Mer information lovas i nästa nyhetsbrev. 


TEMAKLASSER

Temaklasserna på söndagar kommer åter den 19/1. Mer om respektive tema för våren kommer snart på vår nätsida.

19/1 Swing out i Lindy hop
26/1 Jig Walk


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Möjligenheten att träna för egen maskin här på lördagar mellan 11.00 och 13.00 försvinner tillfälligt under julhelgerna men återkommer igen den 18 januari.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

13/1 Only On A Monday
20/1 Only On A Monday
27/1 Tommy Löbel Swing Band

Hela vårens orkesterprogram kommer finnas på hemsidan inom kort.


Måndag 6/1
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Tisdag 7/1
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Torsdag 9/1
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango 

Lördag 11/1
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango








SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!