Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Medlemsbrev december 2013

Hej,

Nu lägger sig decembermörkret över oss.  När man tittar tillbaka på året så har det varit innehållsrikt. Vi har haft många fina konstupplevelser, och sommarens utställning med Karl-Axel Persson blev en riktig publikmagnet.

Nu har vi också genomfört årets julmarknad. Nytt för i år var att alla aktörer som verkar på gården var engagerade i planeringen av marknaden. Det blev en riktig succé. Vi har troligen aldrig haft så många besökare under en julmarknad. En bra bit över 1000 personer besökte den under de två dagarna som den pågick.

Vi har under hösten startat ett nyhetsbrev om vad som händer på länsmansgården. Vi tar gärna emot respons om vad du tycker. Det går bra att använda den här e-postadressen för det: lansmansgarden@live.se

På gården har hänt mycket. Redan i våras började trädgårdssällskapet sitt arbete med Barnens trädgård i och med att man fick pengar från allmänna arvsfonden. Vi har också fått klartecken med pengar, så vi kunde starta restaureringsarbetet med gården i höst. De stora bidragsgivarna är arbetsförmedlingen och Österåkers kommun. Arbetet kommer att pågå tom 2015.

I höst har nya ledningar för vatten och avlopp lagts till stallet men även Länsmansgården. Jord som påbyggts under åren har grävts undan runt stallet, och det har samtidigt  dränerats med dräneringsrör och grus. Nu lutar marken från grunden, och inte mot den längre.

Själva stallet har stagats upp och arbetet med borttagande av betongplattor pågår. Det är dessa som orsakade fukt i väggarna. Nästa steg är att angripna timmerstockar byts ut.

Förhoppningsvis kommer stallet att vara klart för inflyttning av cafét i maj.

Ja, nu närmar vi oss jul och ett nytt år ...

Länsmansgården håller stängt fram till den 11 januari. Då startar vi det nya året med två mycket spännande utställningar. I själva Länsmansgården kommer några av Sveriges främsta modellbyggare att ställa ut flygplan, båtar och ångmaskiner. Specialvisningar för grupper kan ordnas under veckorna. I själva konsthallen kommer Angela Rubenkrans att ställa ut målerier.

I början av januari trycker vi upp ett kalendarium för våren. På vår webbplats hittar du också informationen om vad som händer.

Även utställningsprogrammet för hela året är så gott som klart. Jag kan lova att det blir ett spännande utställningsår 2014.

Önskar dig en riktig God Jul och ett Gott Nytt År!

Torill Findeisen
Ordförande


Österåkers Konstförening, Kantarellvägen 12, 184 34 Åkersberga

Öppet lördagar + söndagar kl 12-16
lansmansgarden@live.se 

Du får detta brev eftersom du är medlem.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!