Pressmeddelande från Gilla Böcker. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

13 december 2013

Gilla Böcker tar över X Publishings utgivning

I november meddelade bokförlaget X Publishing att de efter sju verksamma år lägger ned. Nu står det klart att Gilla Böcker till årsskiftet övertar större delen av X Publishings utgivning.

X Publishing grundades 2006 av Hanna Larsson och Ada Wester, och har genom åren etablerat sig som en stark aktör inom crossoverlitteratur med författarskap som bland andra David Levithan och Melina Marchetta. 2010 lämnade Ada Wester förlaget och startade Gilla Böcker tillsammans med Anna Danielsson Levin. Gilla Böcker ger i dagsläget ut romaner och ungdomsromaner, med en utgivningstakt på ett tiotal titlar per år och en omsättning på cirka 4,5 MSEK.

- Det känns både naturligt och givet att valet föll på Gilla Böcker, säger Hanna Larsson, förläggare på X Publishing.
- Ada har tidigare varit delägare i X Publishing, hon kan vår utgivning, och Gilla Böcker ligger förlagsmässigt väldigt nära X Publishing. Vi vet att Ada och Anna kommer att förvalta våra författarskap och vår utgivning på bästa tänkbara sätt, det har varit helt avgörande.

Överlåtelsen träder i kraft 1 januari 2014 och omfattar större delen av X Publishings backlist, ett trettiotal titlar i form av lager och rättigheter. Böckerna kommer att finnas tillgängliga för bokhandeln som tidigare. På sikt planerar Gilla Böcker även att arbeta vidare med utgivningen i andra format samt nya titlar från flera av X Publishings författarskap.

Bild böcker X Publishing

För mer information:
Anna Danielsson Levin
Gilla Böcker
anna@gillabocker.se
+46 (0)709 942 160

Hanna Larsson
X Publishing
hanna@xpublishing.se
+46 (0)731 53 23 61


Säljrepresentation i bokhandeln: 
Autostrada AB 

Artikelinformation: 
Bokrondellen

Distribution:
Förlagssystem

 


Gilla Böcker Sverige AB, Bergsundsgatan 25, 117 37 Stockholm, www.gillabocker.se


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!