Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Till Riksdagen 2010, Facebook, Twitter eller European Enterprise Institute.

2010-05-14

Skuldkrisen och euron

Grekland har stora problem, på grund av hur politikerna har skuldsatt landet genom att låna till vallöften om offentliga utgifter. Flera andra länder är i en liknande situation, oavsett om de har euro eller en nationell valuta.  

Detta har jag fått tillfälle att kommentera i BBC Radio 2, P1-Morgon och Dagens Industri.

Skattechocken

De rödgrönas skuggbudget har äntligen skapat en situation där människor har två tydliga alternativ att välja mellan. De går ut starkt med kraftiga skattehöjningar, men det är förstås inget mot vad Vänsterpartiet önskar. Mer utförlig kommentar till skuggbudgeten här

Rättvist med sänkt skatt för alla

De rödgröna vill höja skatterna för alla. Robert Gidehag, VD i Skattebetalarnas Förening, och jag visar i en debattartikel varför det är rättvist att sänka skatten för alla, också för högre inkomster. De tio procent med högst inkomst betalar redan mer i skatt än de sextio procent som har lägst. Vi bör göra det lättare att nå högre inkomst, inte svårare.

Mycket hockey

Regeringen har genomfört många reformer. Nu finns de sammanställda i en publikation.

Överdos

Vill tipsa om mina goda vänner Martin Borgs och Johan Norbergs viktiga film Överdos - om hur omfattande statliga ingrepp och stimulanser lägger grunden för ekonomiska kriser. Kan ses här.

Recension av Rove

Karl Rove, arkitekten bakom George W Bushs valsegrar och nära rådgivare, har utkommit med sina memoarer, Courage and Consequence. Jag recenserar i Svensk Tidskrift.

Citatet

"Det är alldeles för lätt att bli rik i Sverige."

Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson på Vänsterpartiets kongress

Synpunkter

Input till detta nyhetsrev, eller synpunkter, är välkomna och skickas till johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!