Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

December 2013

Det finns gott om kompetenta kvinnor

Women In Progress är kunskapsföretaget som stärker Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser. Vi driver aktivt opinionsarbete för att förändra attityder i samhället ur ett mångfaldsperspektiv.


Månadens förebild: Meg Tivéus, styrelseproffs

Meg har en gedigen karriär som få och hennes karismatiska profil är välbekant för många - här kan du ta del av hennes klokskap, kunskaper och erfarenheter. Sedan nio år tillbaka arbetar Meg på heltid med styrelsearbete och bedriver även en egen verksamhet som föredragshållare, konsult och rådgivare. Meg är kursledare för Women In Progress kurs ”Från noll till börsen”. Hon gillar kursens variation av formell och praktisk erfarenhet, samt föreläsarnas erfarenheter av olika sorters företag och ägarformer. 

Megs målsättning har alltid varit att bli chef och hon har haft diverse vd-poster och andra ledande befattningar under de 35 år som hon arbetat operationellt. Parallellt har Meg också haft styrelseuppdrag som ett komplement, som hjälpt henne i rollen som vd. 

- Jag tycker det är viktigt att först göra en bra karriär, då det är en nyttig erfarenhet att ta med sig in i styrelserummet. Som arbetande vd får du god insyn i samspelet mellan vd och styrelse, vilket också är en bra insikt att ha med sig som styrelseledamot.

Meg har idag många styrelseuppdrag bland annat för Swedish Match, Cloetta, Nordea Fonder, samt är ordförande i Arkitektkopia, Björn Axen, Folktandvården i Stockholm och Svenskt Kulturarv. Hon tycker sig ha stor användning av sin operativa erfarenhet och kompetens, samt gillar den frihet och variation som karaktäriserar olika styrelseuppdrag.

- Jag tycker det finns gott om kompetenta kvinnor, även om de själva inte alltid inser det. 

Hon gillar Marianne Niverts uttryck: “Den dag vi har lika många medelmåttiga kvinnor som vi har medelmåttiga män i styrelserummen, då är vi jämställda!”. Själv har hon varit noga med att kontinuerligt utbilda sig och har tagit sina uppdrag på stort allvar. Meg sitter med i styrelsen för Styrelseakademin, följer på nära håll vad pressen skriver om de företag hon verkar inom, och ser till att vara uppdaterad på nya direktiv och förordningar etc.

- Många har ambitionen att arbeta med styrelsearbete på ett noterat bolag, men jag tycker inte man ska begränsa sig till så få bolag. Styrelsearbetet skiljer sig åt väsentligt mellan ett nystartat och ett etablerat företag och det kan vara bra att börja med ett mindre, tills du får mer erfarenhet.

Text: Ulrika Freidlitz, Sweeturnity


Aktuellt

Hur du lyckas med personal i utlandstjänst - seminarium 4 december i Stockholm
Neld International Consulting bjuder i samarbete med Grant Thornton in till seminarium.

EUs beslut om kvotering, kvinnor i styrelser och dess påverkan - 11 december i Stockholm
Hur kommer ditt företag påverkas av EUs beslut angående kvotering? Women In Progress och Suzanne Liljegren informerar om detta den 11 december i ett frukostmöte. 

Stärk din roll som ledare - seminarum i Örebro den 4 december 
Women In Progress har tillsammans med Skandia och Mercuri Urval nöjet att bjuda in dig till ett seminarium. Syftet är att stärka dig i din ledande roll inom privat eller offentlig verksamhet. 

För anmälan samt mer info kontakta jonas.karlberg@mercuriurval.com. Seminariet är kostnadsfritt

Introduktion till styrelsearbete 2014
Under en halvdag får du en introduktion till professionellt styrelsearbete. Antingen är du egenföretagare som funderar på vad du kan ha för nytta av en aktiv styrelse eller så är du nyfiken på att själv ta styrelseuppdrag. Ges i Stockholm den 14 februari och i Malmö den 24 mars 2014.

Styrelseutbildningar 2014
Nya datum för våra populära styrelseutbildningar
- Certifieringsutbildning i styrelsearbete, 9-11 april i Berlin, Tyskland
- Certifieringsutbildning i styrelsearbete, 28 september-2 oktober i Budva, Montenegro
- Från Noll till börsen, 5-6 november i Stockholm 

Styrelsementorutbildning 2014 - 31 januari och 4 mars i Stockholm
För att styrelsearbetet ska bli mer professionellt och för att vidmakthålla hög kvalitet erbjuder Neld International Consulting utbildning för styrelsementorer.

Women In Progress vill efter höstens första styrelsementorutbildning stolt presentera våra två första utbildade styrelsementorer, Birgitta Björk och Anders Schildt.


Grattis till nya styrelseuppdrag 

Regina Sipos som blivit invald i styrelsen för Pocket Entertainment AB och Anagram Produktion AB.

Katarina Wallin som blivit vald till ordförande i Ekologigruppen.


Är du intresserad kan du här läsa mer om Women In Progress, Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!