Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Nytt från projektledaren

Här kommer 2013 års sista nyhetsbrev till dig som följer Ladok3-projektet. Jag tänkte börja med att informera om några aktuella frågor för att sedan avsluta med att sammanfatta året som gått.

En sak som diskuterats senaste tiden är den nya leveransplanen. Vi har strukturerat om den helt och hållet av tre anledningar: till att börja med var den baserad på en preliminär och föråldrad tidplan och budget, vidare uttryckte den leverabler i stället för leveranser och slutligen fanns det en hel del direkta sakfel i den förra utgåvan. Det vi gjort nu är att vi utgår från systemleveranser på toppen och i dessa beskriver vi vad respektive leverans innehåller. Effekterna av detta är framförallt två; att vi får en tydlighet i vad och när vi levererar, samt självklart att skapa spårbarhet och sammanhang i leveranserna. Den 15 januari publicerar vi all information om den leverans som görs den 29 januari, implementerad i den nya mallen.

Vidare jobbar vi hårt med att få fram användardokumentation för domänen utbildningsinformation. Den kommer att ge en beskrivning på hur Ladok3 kommer att kunna stödja arbetet lokalt med att förstå skillnaden mellan Ladok3 och er eventuella utbildningsdatabas.


MIT-leverans 3

Den tredje MIT-leveransen i ordningen sker den 29 januari 2014. Du hittar all information om leveranser på projektets wiki.


Informationsdag om Ladok3 och Ny förvaltning

I samband med den tredje MIT-leveransen, den 5 februari 2014, genomför Ladok3-projektet och projekt Ny förvaltning en informationsdag. Infodagen kommer att följa ett något förändrat upplägg med mer dialog och stationer att besöka, snarare än flera salssessioner, som det varit tidigare. Läs mer om informationsdagen här.


Ladok3-projektet söker domänexpert

Nu söker projektet en domänexpert som ska jobba med differenssynkronisering. Läs mer om vad det innebär och vilken profil vi söker här.


Påverka Ladok3-projektet

Just nu genomför Ladok3-projektet en utvärdering av vår kommunikation. Ta chansen att tycka till och påverka vårt kommande arbete.

Delta i enkäten genom att klicka på denna länk.


Vårens datum

Nu börjar vårens datum att publiceras i kalendariet på wikin. Bland annat finns datum för vårens öppna frågestunder. Det saknas fortfarande en del, men vi fyller på allt eftersom.

Länk till kalendariet.


Förnyad förvaltning

Inom Förnyad förvaltning fortsätter arbetet med att ta fram krav för val av leverantör(er) för drift och support. Kravunderlaget kommer att vara klart under december. Annons för rekrytering av objektägare finns utlagd på Ladok.se, sista ansökningsdag är 9 december 2013.

Tidsplanen för produktionssättning av nya Ladok på lärosätena håller på att revideras och kommer att skickas ut till lärosätena under december. Förnyad förvaltning del 1 avslutas under december och planering för del 2 av projektet pågår. Uppdragsbeskrivningen för Förnyad förvaltning del 2 har beslutats av Ladoks styrelse, se länk.  


Utlysning av två objektägarroller

De ledande rollerna i den nya systemförvaltningsorganisationen inom Ladoksamarbetet, Objektägare och Objektägare-IT, ska nu tillsättas med personer från högskolesektorn. Uppdragen är uppskattade till 20 % av heltid.
 

Läs mer om rollbeskrivningar och kravprofiler och ytterligare information i dokumenten Intresseförfrågan OÄ-rollerna samt Underlag för intresseanmälan. Sista dag att göra intresseanmälan är den 9 december. 


Johan sammanfattar 2013

Året går mot sitt slut och även om projektets planering inte hänger på kalenderår så ska det bli skönt med ett litet avbrott och vila. En snabb tillbakablick på 2013 ger ett flertal viktiga milstolpar i projektet. Vi började med att förbereda projektet att gå upp i full produktion i och med Beslutspunkt 4 som togs i april. Sedan godkände vårstämman projektets totalram för ekonomi och tidplan. I april levererade vi en första version av MIT-miljön som möjliggjorde att lärosätena kunde börja klämma och känna på systemet. I september släpptes också en andra version av miljön.

 Vårt fokus under hösten har varit att öka vår förmåga till kravställning och vi har jobbat med både processer, metoder och lagutveckling tvärs i organisationen. Vi har kommit långt och vi har också mer att lära. Vi visade upp både projektet och produkten på NUAK och min uppfattning är att det finns en stark tillit för projektet i sektorn som vi måste förvalta väl.

När vi avslutar vår lärosätesrundresa i mitten på december kan jag konstatera att vi besökt inte mindre än 26 lärosäten. Dessa besök har gett oss möjligheten till mer personlig kontakt och vi har blivit väldigt väl bemötta.

Nyhetsbrev 10 2013

Vad händer i projektet?

Du hittar alla aktiviteter i kalendariet.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Ladok3 på webben

ladok.se hittar du information om Ladok3-projektet.


Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till projektledningen och staben i Ladok3-projektet.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok3-projektet.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!