Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV DECEMBER 2013

December närmar sig och det här året är snart till ända. Men vi har mycket kvar att erbjuda här på Chicago. Bland annat danslägret Chicago Jump Session (som inte får missas) nu i helgen följt av konsert och hisnande dansshow med Stockholm Stompers tillika Harlem Hot Shots helgen därpå. Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NÄSTA KURSOMGÅNG I JANUARI OCH ÖPPET HUS

Den första kursomgången till våren drar igång den 12/1 - 16/1. Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns på vår nätsida och i vår tryckta broschyr. Inför årets första kursomgång kommer vi att ha flera öppet hus-tillfällen vars datum och tider finns i kolumnen till höger.


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagarna med prova-på-kurs 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00 fortsätter som vanligt med undantag för den 25/12 samt 1/1. Våra fantastiska swingjockeys står för musiken i dj-båset de flesta danskvällarna. Tommy Löbel Swing Band brukar förgylla sista onsdagen varje månad för oss vilket de också kommer göra i november den 27/11. Men i december besöker de oss redan den 18/12. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


CHICAGO JUMP SESSION 22-23/11

I helgen är det dags för Chicago Jump Session. Det finns fortfarande möjlighet för dig som vill ta klasser från Katja Hrastar (SLO), Vincenzo Fesi (ITA) och Chicagos egna Fatima Teffahi och Sakarias Larsson att hoppa på lägret.

Det finns platser kvar i alla grupperna men för att hålla nivåerna så jämna som möjligt uppmanar vi nu förare eller par att anmäla sig. Mer information om lägret och om hur du kan anmäla dig hittar du här.

Du behöver inte vara anmäld på lägret för att få komma på danskvällarna, alla är välkomna! 


JAM SESSION - KONSERT OCH DANSSHOW

Stockholm Stompers och Harlem Hot Shots sammanstrålar än en gång på Chicago lördagen den 30/11 för att underhålla publiken med en konsertliknande jam session och hissnande danshow mellan 16.00 och 19.00.

Mingel sker från 16.00. Konserten och dansshowen startar 17.00. Inträde: 150 kr 

BOKA BILJETT >>


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

De två sista Lördagsdanserna i november avslutas med Live på Chicago med Hasse Ling & His syncopators of Swing och sedan får etablissemanget besök av det glättiga 20-talet när Bluebird´s Club flyttar in. I december kan vi sedan se fram emot Föredrag och Elevdans och slutligen Live på Chicago vilket är sista lördsdansen för året och en del roliga överraskningar kan väntas denna gång.

23/11 Live på Chicago
30/11 The Bluebird´s Club
7/12 Föredrag & Elevdans
14/12 Live på Chicago - Hasse Ling & His Syncopators of Swing


SWING I SVERIGE - LENNART BJUDER IN TILL DANSHISTORISKT FÖREDRAG MED SPÄNNANDE GÄST

Lördagen den 7/12 är det föredrag och filmvisning 19.00-20.30 och Lennart Westerlund ämnar ägna denna stund åt swing i Sverige och på Nalen under 40-talet samt på 70/80-talet. Vid sin sida kommer han att ha skådespelaren, dansaren och legendaren Lasse Kühler som i slutet av 70-talet startade en dansskola med inriktning på stepp, jitterbug och showdans.


TCHAIKOVSKI PÅ CHICAGO

Lördagen den 14 december blir det vacker kammarmusik på Chicago då en stråkkvartett tolkar Chaikovskis berömda verk. Insläpp och mingel från 17.00. Konserten börjar 18.00. Mer information kommer på hemsidan inom kort.


GE BORT EN DANSKURS I JULKLAPP

Har du inte kommit på vad du ska ge till nära och kära i julklapp? Då har vi tipset till dig: ge bort en danskurs eller en privatlektion. Vi har fina presentkort som du kan köpa här på Chicago.


TEMAKLASSER

Charleston i lindy hop är sista temat ut i november. I december kan du bland annat lära dig Kaliforniarutinen som är en parkoreografi som alla lindydansare med swingdanshistoriskt intresse borde kunna. Läs mer om respektive tema på vår nätsida.

24/11 Charleston i Lindy hop
1/12 California routine
8/12 Parakrobatik (egen partner krävs)
15/12 Sham Sham Shimmy 


GORDON WEBSTER PÅ CHICAGO 2 JANUARI

Missa inte Gordon Webster och hans band på Chicago den 2/1. Mer information kommer i nästa nyhetsbrev.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

För dig som har ett för kursomgången giltigt kurskort erbjuder Chicago en möjlighet att träna för egen maskin på lördagsförmiddagarna 11.00 - 13.00. Du står för dansandet, antingen själv eller tillsammans med en partner och vi står för musiken. Sista tillfället för egen träning innan juluppehållet är den 14/12 och vi startar igen den 18/1 nästa år


EXKLUSIVT ERBJUDANDE

Blixten & Co och 2Entertain erbjuder härmed alla dansstudenter att köpa biljetter till succén på INTIMAN, Odenplan "De 39 Stegen". Medverkande Peter Dalle, Morgan Alling, Cecilia Forss och Robin Stegmar. Priset är endast 99 kronor!

För att komma åt biljetterna går man in på nedan länk och uppger lösenord: student.

http://showtic.se/forestallningar/39stegen-student/


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben fortsätter som vanligt och ett uppdaterat orkesterprogram finns på hemsidan.


Måndag 6/1
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Tisdag 7/1
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Torsdag 9/1
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango 

Lördag 11/1
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango






SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!