Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 2, 2013

Nyckeln till lyckad automatisering stavas kvalitet

Går det att bedriva lönsam industri-produktion i Sverige i en hårdnande global priskonkurrens?

Jodå, det går. Riktigt bra till och med. Men det ställer krav på automatisering av vissa arbetsmoment och insikt om kvalitetens betydelse för att minimera kostnader för driftstopp och kassation.

För om du till exempel investerar i en cell för automatisk montering av fästelement eller sammanfogning av detaljer, gäller det att aldrig tumma på kvaliteten i de faktorer som påverkar slutresultatet.

Monteringsutrustningen inklusive frammatningen ska vara tillförlitlig. Fästelementen ska klara vissa kvalitetsnormer och hålla en jämn nivå över tid. Och sist – men inte minst – leverantören av allt detta ska ha den rätta kompetensen.

Colly Components kan som ingen annan ta ett helhetsgrepp på system för automatisk montering av fästelement. Vi arbetar med starka varumärken och kvalitetssäkrade komponenter. Och vi tar ansvar för att helheten fungerar. I oss har du en partner som alltid ställer upp för din produktion.

Vår långa erfarenhet har visat att det inte går att kompromissa med kvalitet. Gör inte det du heller.

Välkommen att prata automation och fästelement med oss!

Darco Burger, Vd


Helicoil Plus - originalet som aldrig sviker

Det finns många gänginsatser på marknaden – men bara en Helicoil Plus. Originalet omfattar ett standardiserat system av gängtappar, gängtolkar, gänginsatser, monteringsverktyg och tappavbrytare.

Läs mer här


Holo-Krome - höghållfast skruv med absolut spårbarhet

Holo-Krome är marknadens tydligaste varumärke när det gäller höghållfast skruv. Som användare vet du över tid att du alltid får samma skruvkvalitet och samma höga utmattningshållfasthet. Det senare är speciellt viktigt för tillverkare av maskiner som utsätts för pulserande belastning, exempelvis skogsmaskiner och truckar.

Läs mer här

Högpresterande glidlager – helt utan underhåll

Från vår samarbetspartner Igus kommer nu Iglidur Q2, ett nyutvecklat högpresterande glidlager som är helt smörj- och underhållsfritt. Efter år av forskning och utveckling presenterar vi nu en unik materialblandning, som med speciell produktionsmetod skapar starka polymerlager. Glidlagret, som är lätt att montera, ger upp till fem gånger bättre lastförmåga än andra material.

Läs mer på vår hemsida


Tätningslister från EMKA

EMKA GmbH har utökat sin leveranskapacitet av tätnings- och kantskyddslister genom förvärv av två nya produktionsenheter. Listerna tillverkas i en rad olika profiler i material EPDM, Neopren, Silikon, PVC m fl.

Vi kan leverera lister som metervara, färdigkapade längder, svetsade ringar eller med vulkade hörn för applikationer där det ställs krav på täthet, exempelvis enligt IP65.

Klicka här för att läsa mer och kontakt oss


Beställ boken Automationsstrategi för svensk industri.

I boken får ni tips och idéer hur man utvecklar en lyckosam automationsstrategi. Vad ska man tänka på? Lönar det sig att investera? Vilka risker finns? Vad ska automatiseras? Det och mer därtill hittar du i boken. Du beställer den här.


Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista| 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!