Svårt att läsa nyhetsbrevet? Se det via webbläsaren

Senaste nytt från Varbergsortens Elkraft

Energinytt Nr 2 2013

Personalbild

Här kommer vårt andra nyhetsbrev. Temat för denna omgång är vind. Ämnet är alltid aktuellt - i synnerhet vid denna tid då höststormarna kan dugga tätt.

 

Vindkraft Västra Derome

Vindkraftparken i Västra Derome börjar ta form. Arbetet med vägar och fundament är nu avslutat. Leverans av vindkraftverken från Vestas och montering av dem påbörjas under denna vecka. Samtliga sex verk beräknas vara klara för driftstart till årsskiftet. Projektet har än så länge följt både tidplan och kostnadskalkyler.

Varbergsortens Elkraft äger 25% av vindparken. Övriga delägare med 25 % var är Varberg Energimarknad AB, Derome Vindkraft AB samt Gekås i Ullared Vindkraft AB.

Varbergsortens Vind Ekonomisk förening

Varbergsortens Elkraft erbjuder vindandelar i vindkraftpark Västra Derome till sina medlemmar. Samtliga 2 500 medlemmar har fått ett brevutskick med erbjudandet. Läs mer om erbjudandet >>

 

Är du intresserad av vindandelar, men ej medlem i Varbergsortens Elkraft?

Alla som har Varbergsortens Elkraft som nätägare kan ansöka om medlemskap.

Läs mer om medlemskapet >>

Vindkraftverk

Stormen Simone

Stormen Simone, passerade oss i slutet av oktober och orsakade strömavbrott för ett hundratal av våra kunder. Berörda områden var främst Norra Näs, Blixtorp och området nordväst om Kungsäter. Merparten av kunderna hade strömmen åter efter några timmar, men ett fåtal fick strömavbrott på drygt 12 timmar. Vi bemannade med extra personal både i fält och på kontoret under stormen.

Vi har satsat mycket på att vädersäkra elnätet (gräva ner kabel) de senaste åren och ett resultat av detta är att vi kan klara av en hög leveranssäkerhet även vid oväder. Varje år lägger vi ned ca 40 km jordkabel och raserar 25 km luftledning.

Nätägare längre söderut i Halland, E.ON och Södra Hallands Kraft blev betydligt hårdare drabbade av stormen. Stormen var i dessa delar kraftigare än hos oss. Vi bistod Södra Hallands Kraft som hade 3 000 strömlösa kunder genom att skicka några av våra elmontörer till hjälp.

paraply

Anmäla/avanmäla

Vill du fortsatt få nyhetsbreven? Då behöver du inte göra någonting, de kommer med automatik till den e-post adress som du har fått detta brev på. Vill du anmäla en adress till, så gör du det enkelt på vår hemsida www.vbgelkraft.se. Om du ej önskar prenumerera på våra nyhetsbrev, så kan du enkelt avboka dem genom att klicka på länken längst ner på sidan.

COPYRIGHT © VARBERGSORTENS ELKRAFT EK. FÖR.    |     SYLLINGEVÄGEN 17     |    TEL:  0340 - 64 64 00

Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev? Avregistrera dig här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!