Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Medlemsbrev november 2013

Hej 

Hösten har gått fort. Vi har fått uppleva många fina utställningar och aktiviteter på gården samt fått glädjas åt hur arbetet med trädgården fortskridit.

Ett stort arbete under hösten har varit att hitta en medfinansiär som kan möta det villkorade bidraget för upprustningen av husen som kommunen beslutade om i juni. Detta har vi nu klarat ut.

Arbetsförmedlingen har beviljat ett projektstöd tom 2015 och kommunen har beviljat 400 tusen kronor under 3 år totalt 1,2 miljoner kronor. Dessutom har länsstyrelsen beviljat 100 tusen konor för upprustningen av Länsmansgården 2014.

Allt detta innebär att nu kan vi starta upprustningen av Länsmansgårdens byggnader.

Under projekttiden på 2 år har vi anställt Bo-Kenneth Helmersson. Han kommer att arbetsleda den personal som anställs eller som kommer att arbetsträna på Länsmansgården. Vi kommer den närmsta veckan att anställa 4 personer (snickarkunniga), som kommer att arbeta på heltid med upprustningen samt med vaktmästarjobb på gården.

Bidragen vi har fått kommer inte att räcka till för allt som skall göras på gården utan vi kommer att behöva stöd och hjälp för byggmaterial samt specialister som elektriker, vvs-rörmokare m.m. All hjälp vi kan få tas tacksamt emot.

Vi började redan i förra veckan med grävning av nytt avlopp till gamla gården. Under nästa vecka grävs till stallet och till arbetsboden som vår personal behöver under projekttiden.

Vi beräknar att arbetet med stallet skall vara klart till sommaren 2014. Då flyttar caféet in dit. Därefter sätter vi igång med det omfattande arbetet med gamla huset.

Allt arbete kommer att ske under ledning av en byggnadsvårdskunnig entreprenör som vi upphandlar. Fokus ligger på att använda gamla metoder vid restaureringen.

Tänk vilket fantastiskt fint ställe Länsmansgården kommer att bli när allt är klart och vilken spännande tid vi har framför oss med allt som förändras.

En kommentar jag fick efter att berättat om all utveckling på Länsmansgården, av en besökare från en annan kommun var, ”Jag ser framför mig ett nytt Louisiana här”. 

Ni som inte får våra nyhetsbrev via mail och som har mail, snälla hör av er till mig så skall vi lägga in er på utskickslistan. Det händer så mycket spännande hela tiden och vi kommer att kalla till olika evenemang.

Nu närmast blir det en musikafton den 28 november kl 19.00, och helgen den 7-8 december går julmarknaden av stapeln.

Bästa höst-hälsningar

Torill Findeisen
ordförande


Österåkers Konstförening, Kantarellvägen 12, 184 34 Åkersberga

Öppet lördagar + söndagar kl 12-16
lansmansgarden@live.se 

Du får detta brev eftersom du är medlem.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!