Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Verkliga framsteg med UniSquid v45

Här kommer veckans nyhetsbrev från UniSquid Visual Process Management.

Du når mig Lars-Eric Gustafson på lars-eric@unisquid.com.

www.unisquid.com

Varför blev det som det blev?

"Helt plötsligt hände det och jag förstod ingenting. Det som enligt mig var ett toppenresultat dömdes ut som ett bottennapp, medans andra som varit mediokra fick goda omdömen.

Fast förra veckan hade ledande personer tydliggjort vad som var viktigt i sammanhanget. Det handlade om att vara mycket proaktiv och liksom pusha på för att nå ut.

- Ni får inte vänta på att saker ska hända av sig själv för det gör de aldrig, hade någon sagt som betraktades som en auktoritet. 

Jag hade dubbelkollat med vederbörande och fått bekräftelse på att jag hört och uppfattat rätt.

Andra auktoriteter hade andra uppfattningar, men var inte närvarande vid det stora mötet. Nu var det deras bedömningsgrunder som få kände till som gällde."

Vi har här hamnat i en form av kaos. Det är svårt att förstå konsekvensen i situationen. Hur kunde det som förra veckan var helt rätt helt plötsligt bli helt fel?

Arbetsplatsen kan ses som ett socialt system med regler, både skrivna och oskrivna samt en massa faktorer och händelser.  I ett väl fungerande socialt system som kännetecknas av sammanhang kan vi förutsäga vad som kommer att hända om vi gör saker på ett visst sätt. I ett system där vi inte kan förutsäga vad som kommer att hända där ett enskilt initiativ från någon, råder en form av kaos. Systemet byggs ju upp av människor i samverkan som agerar utefter sina drivkrafter, sin energi, sin kompetens och sin förståelse. I kaos vet vi inte vad som kommer att hända.

Det som var helt rätt förra veckan är helt fel idag.

Fundera i veckan kring en situation du upplevt som inkonsekvent där du har svårt att begripa varför det blev på det sättet.

Lycka till så hörs vi nästa vecka!

 

Lars-Eric Gustafson

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!