Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Nytt från projektledaren

Den 30 september levererade projektet en ny version av vår testmiljö (MIT). Tidigt upptäckte vi att några lärosäten hade problem att köra systemet, men allt är nu rättat och systemet fungerar som förväntat.

På den Nationella utbildningsadministrativa konferensen (NUAK) som hölls på Münchenbryggeriet för ett par veckor sedan deltog projektet med åtta presentationer. Bland annat demonstrerade vi systemet, vilket mottogs väl. Intresset för den funktionalitet som är utvecklad hittills väcker en hel del positiv uppmärksamhet. Här kan du ta del av allt projektets material från NUAK.

Vad gäller projektets rundresa till lärosäten så fortsätter den och när terminen är slut kommer vi att ha besökt 24 stycken. Vår upplevelse är att dessa möten är viktiga och skapar möjligheter för bra och personlig dialog. Du kan se våra externa aktiviteter i kalendariet.


Nominera deltagare till målseminarium om studieplan

Studieplan kommer att vara en ny och central del av nya Ladok. Studieplanen ska stödja både den enskilde studenten och lärosätet i hanteringen av kommande, pågående och avslutade studier, oavsett utbildningsform. Ta chansen att nominera deltagare till det seminarium som ska genomföras den 11 december

Läs mer om målseminariet och hur du nominerar.


Öppen frågestund om IK och registervård

Välkommen till onsdagens öppna frågestund där du bland annat har möjlighet att ställa frågor till Carina Ytterström som är områdesproduktägare för informationskonverteraren och Gun Wallius som är ansvarig för registervårdsgruppens arbete.

Den öppna frågestunden genomförs på onsdag mellan 11 och 12 via Adobe Connect (klicka på länken för att komma direkt till mötesrummet).

Läs mer om öppna frågestunder och hur du deltar.


MIT-leverans 3

Nästa leverans till MIT-miljön är planerad att ske den 29 januari 2014.

Du hittar alltid den senaste informationen om kommande leveranser på projektets wiki. 


Omstrukturering på wikin

Ladok3-projektets wiki är just nu under omdaning. Vi strukturerar om innehållet så att det ska stämma bättre med den uppdaterade leveransplan som släpps inom kort.

Omstruktureringen kan innebära att länkar som du sparat som favoriter eller genvägar bryts och måste länkas om.

Har du frågor om innehållet på wikin eller om du saknar något är du alltid välkommen att Sophia Hansson Ridman eller Ellen Jacobsson.


Nytt från Förnyad förvaltning

De förslag till förvaltning och drift av nya Ladok som projektet Förnyad förvaltning del 1 arbetat fram har beslutas av en extrainsatt Ladokstämma 2/10 (länk till beslutsunderlaget).

Just nu pågår framtagning av krav för val av leverantör(er) för drift och support. Rekrytering av objektägare ska också påbörjas under 2013. Under 2014 realiseras förvaltningsorganisation och drift inom projektet Förnyad förvaltning del 2.


Nytt på utvecklingsfronten

Vi påbörjar nu arbetet inom domänen Uppföljning och inleder med målseminarium 20 november, där även inbjudna från lärosätena deltar.

Uppföljningsinformationen kommer att läggas i en för respektive lärosäte egen databas, som tillgängliggörs för sökningar och export till externa analysverktyg. Vi kommer att börja utveckla grunden för detta för att sedan fortsätta med att ta fram funktionalitet för årsredovisning.

Vi kommer också börja att ta fram dokumentation för att beskriva Utbildningsinformation i Ladok3, med syfte att göra det enklare för lärosätena att ta beslut om hantering av egna utbildningsdatabaser. Dokumentationen sprids så snart den är färdigställd.

Nyhetsbrev #9 2013

Vad händer i projektet?

Du hittar alla aktiviteter i kalendariet.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Ladok3 på webben

ladok.se hittar du information om Ladok3-projektet.


Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till projektledningen och staben i Ladok3-projektet.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok3-projektet.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!