Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV NOVEMBER 2013

November må vara en grå höstmånad men det märks inte här på Chicago. För här vankas det ny kursomgång, intressanta och lärorika söndagsteman, danslägret Chicago Jump Session, konsert med Stockholm Stompers tillika hisnande dansshow med Harlem Hot Shots, socialdanser på onsdagarna och olika, nya som välbekanta, klubbkvällar på lördagarna som borde falla de flesta i smaken. Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NY KURSOMGÅNG PÅ CHICAGO OCH ÖPPET HUS

Höstens tredje och därmed sista kursstart för året startar 10/11-14/11  Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns på vår nätsida och i vår tryckta broschyr. Kursstarten föregås som vanligt av öppet hus torsdagen 7/11 samt lördagen 9/11. Exakta tider och datum för detta finns uppställt i kolumnen till höger.


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagarna fortsätter som vanligt med en prova-på-kurs i Lindy Hop för de oinvigda mellan 18:45 och 20:00. På det följer sedan social swingdans 20:00 till 23:00. Våra fantastiska swingjockeys står för musiken i dj-båset de flesta danskvällarna. Men sista onsdagen varje månad förgyller Tommy Löbel Swing Band danskvällen för oss. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna erbjuder som tidigare en mängd olika inriktningar kommande månad. Men redan nu på lördag kommer Lady Fatima och Miss Madelin att underhålla på Radio Rhythm Revue.  Detta följs sedan av filmvisning (Fatima visa Spirit Moves del 1 och 2) och elevdans, långsamma stämningsfulla toner på The Mooche Club, svettigt och fartigt med Rock´n Roll Saturdays, Live på Chicago och som sista tema i november tar det glättiga 20-talet över etablissemanget och Bluebird´s Club flyttar in.

26/10 Radio Rhythm Revue
2/11 Filmvisning och Elevdans
9/11 The Mooche Club
16/11 Rock 'n' Roll Saturdays
23/11 Live på Chicago
30/11 The Bluebird´s Club 


TEMAKLASSER

Sista temat ut i oktober hjälper oss använda autentisk jazz i vår partnerdans. Under två söndagar på raken ges sedan möjlighet att en gång för alla lära dig hela Big Apple. November avslutas sedan med nyttiga tips och verktyg för att behärska de små ytorna utan att för denskull göra något avkall på själva dansen. Om du vill läsa mer om respektive tema samt nivå kan du göra det på vår nätsida.

27/10 Autentisk Jazz i Lindy hop
3/11 Big Apple 1
10/11 Big Apple 2
17/11 Minimalistisk Lindy hop 


CHICAGO JUMP SESSION 22-23/11

Det borde inte undgått någon att det snart är dags för danslägret Chicago Jump Session (22-23/11). Passa på att ta klasser från Katja Hrastar (SLO) och Vincenzo Fesi (ITA)! Chicagos egna Fatima Teffahi och Sakarias Larsson kommer också figurera som lärare på lägret i grupperna nybörjarmedel och medel.

Det finns platser kvar i alla grupperna men vi vill framförallt uppmuntra förare att anmäla sig så att följarna på väntelistan har en chans att komma med. Om du är följare och hittar en förare att göra en paranmälan med behöver du inte hamna på väntelistan utan kommer in direkt. Mer information om lägret och om hur du kan anmäla dig hittar du här.


CHICAGO JAM SESSION & HARLEM HOT SHOTS

Chicago och Stockholm Stompers presenterar lördagen den 30/11 en konsertliknande jam session mellan 16.00 och 19.00.

Denna gång samsas Stockholm Stompers med dansgruppen dansgruppen Harlem Hot Shots och kombinationen ämnar fyra av såväl dansnummer som musikaliska dito i världsklass. Mingel sker från 16.00. Konserten och dansshowen startar 17.00. Inträde: 150 kr 

BOKA BILJETT >>


NY KURSOMGÅNG FÖR SWINGKIDS

Swingkids riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 9 - 15 år. Med lekfulla lektioner får vi bland annat prova på danser som Lindy Hop, Stepp och Charleston. En ny kursomgång börjar 7 november och pågår i 6 veckor. Läs mer här >>


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

För dig som har ett för kursomgången giltigt kurskort erbjuder Chicago en möjlighet att träna för egen maskin på lördagsförmiddagarna 11:00 - 13:00. Du står för dansandet, antingen själv eller tillsammans med en partner och vi står för musiken.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben fortsätter som vanligt och ett uppdaterat orkesterprogram finns på hemsidan.


Torsdag 7/11
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango 

Lördag 9/11
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango








SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.

Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!