Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.
Avsluta prenumeration? Klicka här.

Hej [[fornamn]] och välkommen till ABCs Nyhetsbrev nr 13!

Vintern närmar sig och vi förbereder oss för att kunna ta hand om våra projekt och ställningar när snön kommer. Våra ställningsdetaljer har alla fått sin specifika plats under tak på vår nya adress vilket kommer att vara en stor fördel under vintern för personalen som hanterar vårt material dagligen.

Trevlig läsning och glöm inte byta till vinterdäck!


ABC utökar sin service

Nu kan ni hyra rullställning och hantverkarställning hos oss!
Rullställning är ett bra komplement till traditionell ställning i inomhusmiljöer samt enklare entreprenader.

Våra rullställningar håller hösta kvalitet och är lätta att använda. Rullställningen kan användas vid arbetshöjder upp till 12 meter.

Boka ställningen via någon av våra projektledare.
Vi ser till at du får bästa servicen samt rätt ställning i rätt tid! 


ABC Borlänge levererar

ABC enheten i Borlänge sätter upp ställning på Falu fängelse åt Byggplus AB som ska byta undertak samt takbjälkar som blivit fuktskadade. Skorsten ska även få ett lyft med ny puts.
De skadade ytorna ska få ny plåt vilket görs av PH Plåt AB.

Falu fängelse är ett före detta cellfängelse som ligger centralt i Falun. Det byggdes under åren 1841–1848 av arkitekten Carl Fredrik Hjelm och togs i bruk 1849 då 48 manliga och kvinnliga fångar flyttades dit från Faluns rådhus. Under andra världskriget fanns där även spioner vars strafftid oftast var mycket lång, ibland upp till 12 år.

Fängelset är en nyklassicistisk byggnad med tre våningar som innehöll celler, samt en vinkelbyggnad där det administrativa arbetet sköttes. Det fanns 65 ljusa och tre mörka isoleringsceller och i källaren fanns en så kallad kall isoleringscell.

Under fängelsets sista tid fanns endast 36 platser och det stängdes slutligen 1995 för att 1996 även tömmas på inventarier. Därefter stod det tomt fram till år 2000.

"Falu Fängelse Vandrarhem AB" bildades 1999 för att köpa Falu fängelse och göra om det till ett vandrarhem. Det har 86 sängplatser inhysta i före detta celler som har blivit renoverade, och vandrarhemmet har även konferenslokaler. I det som tidigare var fångarnas matsal finns nu en restaurang.

I fängelsets källare finns numera även ett museum med mer än 500 gamla föremål med anknytning till Falu fängelse. Exempel på föremål är hand-, hals- och fotfängsel, fångvaktarnas utrustning samt otillåtna föremål som beslagtagits från fångar. Den kalla isoleringscellen och en vanlig boendecell är också återskapade för att visa hur det har sett ut tidigare.

Under dess verksamma tid har det genomgått många ombyggnationer och renoveringar men husets exteriör är fortfarande nästan oförändrad.


Breddning av E4:an

ABC har fått nöjet att samarbeta med Svevia när E4:an ska breddas vid Tomtebodakurvan.
Vi bygger ställning som skall användas vid formning och gjutning av bropelare samt balk.
Utmaningen är att bygga ställning nära stambanans järnvägsspår där tåg passerar ofta. Personalen är utbildad för att få resa ställning i spårmiljö.

Arbetet är spännande och fortskrider under vintern.


Tack för din tid!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta din närmaste enhet!
(klicka på enhet för kontaktuppgifter)


Gilla oss på Facebook!Klicka här

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!