Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Verkliga framsteg med UniSquid v42

Här kommer veckans nyhetsbrev från UniSquid Visual Process Management.

Du når mig Lars-Eric Gustafson på lars-eric@unisquid.com.

www.unisquid.com

Samordning och samstämmighet

Har du någon gång befunnit dig i ett möte där diskussionen böljat fram och tillbaka. Den ena säger si och den andra säger så. Ord står mot ord, uppfattning mot uppfattning. Metadiskussioner (diskussioner om diskussionen) och lätt förvirring. Maktkamp kanske har uppstått.

Mitt i allt detta sitter ett par personer och lyssnar noga på vad som sägs. De säger ingenting, men de kan i princip ha mycket att tillföra. Om de bara fick chansen.

Där finns också de som inte ens är med på mötet som är en del av frågan, som berörs av den och kanske borde ha varit med på något sätt. Där finns dessutom de som ansågs obekväma och exkluderades från mötet för att de alltid ställer en massa frågor och anses besvärliga.

Hur ska vi nu få ihop detta? Det råder ett visst mått av kaos på mötet. Man är ense i sak men oense i ord och vice versa.

Infallsvinklar på frågan saknas och kommer inte med. Och dessutom har sannolikt resultatet av mötesdiskussionen redan beslutats av den som leder mötet.

Om vi hittar en modell där vi visualiserar frågeställningarna och deras utgångspunkter och bygger upp en bild av verkligheten med ett visuellt språk som alla förstår lika, så skapas en grund för att undvika missuppfattningar. Om vi dessutom låter var och en som är berörd själv beskriva sin egen unika verklighetsuppfattning och sitt eget tänkande kring varje frågeställning så kan vi ta olika infallsvinklar i beaktande utan långdragna metadiskussioner och maktkamper.

Naturligtvis krävs en grundläggande respekt för varje persons olika bilder av verkligheten och varje persons tänkande. Man kan ju strida om "rätt" och "fel" även då vi förstår varandras utgångspunkter. Men det finns sällan "rätt" eller "fel", bara olika vinklar. 

Vi använder olika språk för att beskriva samma sak. Detta kan lättare identifieras om vi jobbar med visualisering.

Med modellen Real Progress har vi kommit en bit på väg för att systematiskt skapa samordning och samstämmighet i en anda av demokrati och delaktighet i en organisation.

Fundera kring när du senast satt i ett möte utan att egentligen komma någon vart på grund av maktdiskussioner och låsta lägen. Hur hade du velat organisera ett sådant möte istället? 

Lycka till så hörs vi nästa vecka!
 

Lars-Eric Gustafson

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!