Det här är mycket bättre än vad alla andra tidningar kan klara av


För dig som kund hos DITT FÖRETAG


Stövlar - Stövlar - Stövlar

VÅRNYTT| Vårvärmen kom snabbare än vi kunde ana och snart är det dags att lägga bort stövlarna, eller? Vårens modesalonger i Paris har alla stipulerat att det är helt rätt att ha stövlar nu i vår. Stövlar med färg och detaljer är det som synts mest och som skiljer sig från höstens lite grövre och mörka nyanser.
Stövlar är ett viktigt köp i vår, satsa på ett par med klack du faktiskt kan gå i varje dag - men inte ett par helt platta. Klacken ska vara rejäl. Helst ska de vara riktigt höga och nå ändå upp till knät!


Flest paltor shoppas tillsammans med polarna

SHOPPING |  Män och kvinnor är olika!!
I en undersökning gjord av folklivsforskare på Murdoch University i Perth har man kommit fram till att kvinnor ofta än män gillar att handla tillsammans med sina väninnor. ''Det finns en social aspekt i inköpen som inte finns bland männen'', säger Chris Dowell som var med om att göra studien. Ofta genomförs inköpen i kring lunchtid för att ytterligare möjliggöra socialt interagerande fortsätter Chris.

... men dyraste plaggen köps av gubben

>>> Kvinnor handlar oftare kläder än män men till lägre summor i varje enkild butik erfar modebrevet efter en rundringning till ett antal butiker. '' Kvinnor gillar att vandra i fler affärer för att plocka ihop sin outfit" säger Henry som drivit klädbutik i Stockholm i över 30 år. 

En man hittar oftare sin favoritbutik och gör de flesta av inköpen i den. Därför är det inte så konstigt att män får saftigare enskida "notor".

Huruvida vem som spenderar mest under en shoppingrunda låter vi dock vara osagt...


Selma får betala skjortan

Kvinnor betalar högre ränta än män på sina konsumtionslån. I medeltal 13 procent mer, men i Gävleborgs län är skillnaden hela 19 procent.

Det är Dagens Nyheter som skriver om de stora ränteskillnaderna mellan kvinnor och män. Uppgifterna har tagits fram av låneförmedlingsföretaget Advisa. De visar att svenska kvinnor i genomsnitt betalar 13 procent mer för sina konsumentkrediter än männen.

Sammanlagt kostar konsumtionskrediterna 1,4 miljard kronor mer per år om du är kvinna, visar Advisas siffror

Konsumtionskrediterna, alltså krediter utan säkerhet, beskrivs av Advisa som något av en kvinnofälla.

”Det verkar som om den lånedrivna konsumtionshetsen är en fälla som drabbar kvinnor mer än män. Kvinnor har inte bara lägre löner, en större delav deras disponibla inkomst går också åt till att betala tillbaka lån”, säger Advisas marknadschef Philip Berman till Dagens Nyheter.

Advisas siffror visar att ränteskillnaderna mellan kvinnor och män är störst i Gävleborgs län. Där betalar kvinnorna i medeltal 19 procent högre ränta på sina konsumtionskrediter än männen. Den minsta skillnaden uppmättes i Blekinge län, där var skillnaden ”bara” 5 procent.

Kvinnor betalar i genomsnitt 9,58 procent i ränta på konsumtionslånen mot männens 8,50 procent.



UTSIKT

UPPSYN

UTBLICK


För Dominicka Peczynski har utseende en viktig del i hennes framgång

Jag stylar om håret fem gånger om dagen - minst

KÄNDISEN| Tvåbarnsamman Dominika Peczynski driver pr-byrån Mafioso, är Sverigechef för sajten Victoria Milan och har skrivit kokboken Östeuropas Kulinariska Hemligheter. I höst har vi sett henne gnugga geniknölarna i ''På spåret". Att ständigt vara i rampljuset har gjort att Dominicka utvecklat nåra konstiga rutiner. " Jag stylar om håret fem gånger om dagen - minst" säger Dominicka när vi träffar henne på modemässan Attitude.


SPANING | I London finns konceptet “Beauty boxes” som inte ännu kommit till Sverige. Modehus öppnar make-up butiker som bara fokuserar på skönhet i form av parfym, smink, naglar och hudvård. I Covent Gardens i London ligger Chanels Beauty Store. Jag stämde träff med Chanels Beauty coordinator där, som visade mig runt, berättade om konceptet och introducerade Manicure de Chanel  för mig innan hon hastigt skyndade iväg för att ta ett tåg till Paris och närvara på Chanels modevisning under Paris modevecka idag. Ta en titt runt hos Chanels underbara beauty box, prata med deras kompetenta make-up artister, ta in de exklusiva dofterna som endast säljs här och fixa naglarna i deras nail bar- antagligen den mest glamorösa i London.

Läs vidare på bloggen

Cajsa Linder spanar in mode från världens alla modestäder

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.