Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.


Semestrarna är slut och arbetet börjar igen

Sommaren har varit underbart lång men nu börjar kylan och mörkret komma. Som tur är ger de många färgglada höstlöven upphov till mycket glädje och lek för både djur och människor. Arbetet för mattar och hussar har börjat. Ni kanske har tagit hand om en valp eller en omplaceringshund. Många hundar lider av olika separationsrädslor.

I detta nyhetsbrev pratar vi lite om hur ni kan förebygga och behandla dessa rädslor som för vissa hundar skapar mycket frustration.

 

Hemveterinären önskar alla en härlig höst!

Mvh.

Veterinär Anna-Karin Andersson Landgren



 
 

Separationsångest - ett vanligt problem.

Läs vår veterinärs artikel som också finns i Expressens Hund bilaga!

Många hundar lider av olika rädslor då de lämnas ensamma. Det är ett allvarligt men ofta gömt hälsoproblem för många hundar.
Många hundar har någon under sin livstid visat att de har problem då de lämnas ensamma hemma. Hundar är ett flockdjur och att vara spearerad från sin flock är inte naturligt för dem. Separationsrädslor kan visa sig på olika sätt. Ibland kan vissa hundar vara mycket destruktiva där hunden gör sönder hemmets inredning eller i vissa fall skadar sig själv eller sina familjemedlemmar i sin frustration eller rädsla. Vissa hundar skäller andra visar sin oro och stress genom att kissa eller bajsa inomhus. Tyvärr så är det inte många djurägare som förstår varför hunden visar dessa oönskade beteenden samt att det för hunden kan vara en skräckblandad upplevelse att bli lämnad ensam. Det bästa är att förebygga problemen då valpen är liten eller då man köper och tar hem en nya hund till familjen. Många av dessa rädslor kan förebyggas och behandlas med hjälp av lugnande doftferomoner;Adaptil, tillsammans med olika övningar. Läs mer om separationsrädslor & tips på hur man behandlar dem i vår artikel.

Relaterade produkter:


Hemveterinären har fokus på djurens beteende. NYTT LÄGRE PRIS PÅ ADAPTIL

Från den 1:a oktober sänker vi priset på Adaptil, hundens naturliga lugnande doftferomoner. Det nya priset är 275 kr för både Adaptil Doftavgivare och Adaptil Halsband.


Hemveterinären hade mottagning för de hemlösas djur

I början av September stängde vår veterinär Anna-Karin Kliniken för att jobba med Djurskyddet Malmös välgörenhets mottagning på Stadsmissionen i Malmö. Anna-Karin sitter med i Djurskyddet Malmö och har nu i flera år arbetat med djuren som kommer med mattarna och hussarna på Stadsmissionen. Behovet av veterinärvård för de utsatta ökar hela tiden. Nästa mottagning är innan jul då vi även delar ut våra julklappskassar.

Vill du hjälpa oss att hjälpa? Köp en gåva i vår webbutik eller sätt in en liten peng på Djurskyddet Malmös postgiro 14 83 23 - 9 & märk talongen hemlösas djur.


Fallfrukten kan vara giftig för din hund!

På hösten är många trädgårdar fulla av härliga frukt träd. Vad många inte vet är att frukter som plommon, persikor har kärnor som är både farliga och kan göra skador i hundens mag-tarmkanal om de sväljs hela. Kärnornas vassa toppar kan göra rispor och i värsta fall fastna i tarmarna och orsaka allvarliga problem. Kärnornas är även giftiga, de innehåller cyanid, vilket är giftigt både för människor och djur. Om kärnorna går sönder och innehållet konsumeras så kan djur bli förgiftade. Tänk på att unghundar och valpar är de djur som är de som ofta råkar ut för förgiftningsskador. Äpplekärnor är även giftiga men där måste hunden får i sig många äpplen för att bli bli förgiftade. Men underskatta aldrig vad en hungrig labrador kan sätta i sig om den får fri tillgång till "mat".


Regelbundna seniorkontroller ökar livskvalitén för ditt djur.

Seniorkontroller är viktiga för att upptäcka sjukdomar i tid och på så vis börja behandla i tidigt skeende för att förlänga & höja livskvalitén hos ditt djur. Då djuren blir äldre ökar stressen i organens celler och de utsätts för oxidativ stress. Hos katten har man sett att dessa förändringar ökar vid 7-8 års ålder man kallar därför dessa katter för seniorer. Vid 15 års ålder och äldre så blir katterna sk geriatriska och då är det fler katter som råkar ut för ålderskrämpor. I Studier har man sett att upp till ca 90 % av dessa katter har artros (”slitna leder”). Katter blir mer rörliga och visar mindre smärtsymptom då de får tillskott av glukosaminer. Läs mer om artros hos katten i vår utförliga artikel.

På Hemveterinären rekommenderar vi att man börjar göra seniorkontroller på sin katt vid 7 års ålder. Många sjukdomar är vanliga hos de äldre djuren så som artros, njursvikt, diabetes, hypertyreos och inte minst högt blodtryck. Vi kan lätt skräddarsy en seniorkoll som passar ditt djur och djurets ålder. Vi rekommenderar att man börjar mäta blodtrycket och ta urinprov för kontroll av njurfunktionen vid 7 års ålder. Du kan lätt ta urinprovet hemma med hjälp av särskilt urinprovtagningskit som finns i vår webbutik. Läs mer om urinprovstagning i hemmet. Ju äldre katten blir så kan man utöka undersökningen med blodprov. Hör av dig till din veterinär om du vill kontrollera din äldre katt eller hunds hälsa.

Relaterade produkter


KAMPANJ Kattfoder!

Vid köp av Royal Canins Seniorfoder för katt får ni en gratis liggkudde som älskas av den lite äldre, värmeälskande kissen. (Gäller så länge lagret räcker.)


KONG Pyjama Buddy - oemotståndlig kattmynta-leksak för kissen

NYHET! Nu har vi mjuka, kramgoa, pyjamaskompisar i plysch för din katt. Leksaksfigurerna har en ficka för att fylla leksaken med fräsch kattmynta. 



Gilla oss gärna på Facebook

Följ oss på Facebook och gilla oss gärna, då blir vi så glada!

 
 

 Dela nyhetsbrevet --> Facebook  Google Buzz  Pusha  Twitter

 

 
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 


 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!